Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saiodio

implant antykoncepcyjny???

Polecane posty

Gość saiodio

czesc niedawno dowiedzialam sie o czyms takim jak implant antykoncepcyjny. czy ktoras z was go zalozyla?? jak sie czujecie? prosze o wasze opinie.

Czytałam gdzieś o tym.Ale z tego co wyczytałam,to jest dostępny,zakładany z agranicą.Dziewczyny które np wyjeżdżały z agranicę do pracy,tam sobie go zakładały.Można też sprowadzić go sobie,ale podobno trzeba znaleźć dobrego lekarza,który go dobrze założy.A zakłada się go po wewnętrznej stronie ramienia - rozcina się delikatnie skórę.Czyli pewnie gdzieś w okolicach pachy,albo trochę niżej.

Gość malvi13
Mam założony implant. Wprowadza się go faktycznie od wewnętrznej strony ręki ale nie ma mowy o rozcinaniu skóry.Dostaje się znieczulenie miejscowe i przez miejsce wstrzyknięcia zastrzyku wprowadza się implant pod skóre . opatrunek w postaci plasta i to wszystko. Nie zauważylam żadnych zmian w organiźmie ani w samopoczuciu. Pozdrawiam serdecznie

Gość implant samorozuszczalny
a masz samorozpuszczalny? dziewczyna mojego kuzyna ma implant ale po 5 latach bedzie musiala miec usuniety. teraz sa juz podobno samorozpuszczalne, dlatego pytam. aaa i ona ma na przedramieniu po wew, stronie

Gość malvi13
Nie jest rozpuszczalny po okresie trzech lat trzeba go wyjąc albo poprostu wymienić. Ja mam go od wew strony pomiedzy pachą a lokciem mniej więcej pośrodku.

mam implant i jest tak jak pisze malvi - zakłądany po wewnętrznej stronie ramienia, na 3 lata, potem wyciągają i można od razu założyć następny jak się chce. Ja się zdecydowałam na implant bo karmię piersią a ona zawiera tylko jeden hormon - progesteron. Nie słyszałam o samorozpuszczalnych implantach, al emoże i takie są - ten co ja mam to się zwie Implanon.

Gość alicja.b
ja mam założony implant od paru miesięcy, serdecznie polecam, koszt w Wielkiej Brytanii - za darmo. U mnie wzrosło libido, skąpe okresy. polecam

Gość kakamaja
Ciekawe rzeczy tu czytam,ponieważ mam przed sobą ulotkę zabraną z poradni K, gdzie o implancie piszą, że system jest umieszczany w macicy przez lekarza....

Gość ewuss17
Przepraszam czy jak pani ma ten implant to mozna sie kochac bez zabezpieczenia i nie bedzie zadnych skutkow uboczynych jak ciaza ???

Gość miisiia
ile to coś kosztuje?

Gość mala2122
hej Dziewczyny wiem ze juz ten temat stracil swoja date waznosci ale mam nadzieje ze moze jeszcze ktos tutaj zagladnie i udzieli mi porady .. Od pewnego czasu z moim partnerem kochalismy sie bez zabezpieczen ale on jednak nalega zebym zglosila sie do lekarza o implant .. duzo na ten temat czytalam i dobre i zle rzeczy ale jednak sprobuje, zawsze moge wyciagnac jak bedzie cos nie tak . Ogolnie chodzi mi o to czy kiedy juz ma sie ten implant to kiedy uprawiasz stosunek z partnerem czy bez obaw on moze w Tobie skonczyc ? wiem ze antykoncepcje nie daja 100% pewnosci ale chcialam zapytac jak to jest u was z waszymi doswiadczeniami bardzo prosze o odpowiedz . Pozdrawiam !