Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maja_mama_wiktorii

imieniny waszych dzieciątek

Polecane posty

Gość maja_mama_wiktorii

Witam! Mam pytanie odnośnie daty imienin - podobno jeśli dane imię wypada kilka razy w roku to zwyczajowo obchodzi się w dzień bliższy daty urodzin. Np. moja Wiki urodziła się 12.09 a imieniny Wiktorii są w grudniu i w maju. Ja wolałabym żeby obchodziła w maju, ze względu np. na możliwość urządzania przyjęć w ogrodzie. Jaka jest wasza opinia?

Gość a moja maaaaa
ktorego maja?8?jest wiktora a wiktori jest 23 grudnia moja tak obchodiz

Gość maja_mama_wiktorii
no... 20 maja... tak jest podane w "imienniczku"

Jest taki zwyczaj, że obchodzi się pierwsze imieniny po urodzinach. Ale tak naprawdę, które bedziecie obchodzić, zależy tylko od Was. Nasza córka obchodzi pierwsze imieniny po urodzinach.

a jak imieniny wypadaja w dzien urodzin to co wtedy? obchodzi sie nastepne czy ma sie swieto dwa w jednym?

Bo Maniula tak wlasnie ma i nie wiem co zrobic... glupio tak dwa w jednym :P zawsze to lepiej miec wiecej imprez :P

noo kicha np urodzic się 14 lutego i nazywac sie Walenty :P albo urodzic sie 26 maja i miec na imie Paulina :P albo Filip... swoja droga ja jestem Paulina i tez mam świeto dwa w 1 -26 maja :( na szczescie urodziłam się w lipcu

Jak byłam mała, to się strasznie wkurzałam, że mam urodziny w pobliżu gwiazdki (22.12.) a tuż potem imieniny (21.01). Wszyscy mi łączyli urodziny z gwiazdką (prezenty nie były wcale większe, niż mojego rodzeństwa), a co sprytniejsi także z imieninami :) Poza tym wszystkie prezentowe imprezy miałam w ciągu miesiąca odfajkowane, a potem był cały rok posuchy :) Ahhh, dzieci to mają problemy :) Ale pamiętam, że nawet zdarzało mi się o to płakać :P

Gość Ratujcie
A u nas się mówi ,że imieniny powinny być po urodzinach.Czyli moja urodzona w maju a imieniny obchodzi w sierpniu.

A MI SIE WYDAJE ZE TAKIE MAłE DZIECI TO OBCHODZ URODZINY A NIE IMIENINY , i ja w rodzinei mam takiepogmatwanie ze kazdy obchodzi jak chce ,oczywiscie co roku w tym samym czasie ale nie ma jakis zelaznych zasad

Noe, zgadza się, maluszki obchodzą urodziny, po 18 raczej imieniny, ale międzyczasie to czym więcej okazji do otrzymania prezentów, tym lepiej ;)

Mojego dziecka jeszcze nie ma, a imieniny w kalendarzu juz zaznaczone :D Kilka razy w roku są imieniny Izabeli, wiec wypisalismy wszystkie daty i zrobilismy z mężem rodzinne glosowanie. Rodzice i inni, (ci co akurat byli) musieli wpisać swoje typy. Tym sposobem wybralismy marzec - mimo, że nie są to pierwsze imieniny po urodzinach, (ja tak chcialam, ale wszyscy sie sprzeciwiali, ze lepiej zrobic wiosną). :)