Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jashq

keidy można wystapic o podwójne becikowe

Polecane posty

Gość jashq

chciałam się spytac kiedy mozna wystapic o podwójne becikowe słyszałam ze jesli jest sie samotna matka.Bierzemy ślub w czerwcu a urodze w grudniu i przez te kilka miesiecy bede jako samotna mama mieszkamy z moimi rodzicami ale moj narzeczony jest zameldowany gdzie indziej na swoje idziemy po slubie dziecko oczywiscie gdy sie urodzi bedzie miało nazwisko narzeczonego

nie wiem co masz na mysli piszac podwójne becikowe ale naleza ci sie 3 becikowe- od panstwa od miasta i socjal.

PODWOJNE NALEZY SIE WTEDY KIEDY PENSIA NA CZLONKA RODZ NIE PRZEKRACZA 524 ZL,MOJA KOL JEST SAMOTNA I DOSTALA 2 TYS

Gość jashq
przed ciaza pracowałam na umowe zlecenie i niestety nic mi nei przysługiwało zwolniłam sie bo miałam probemy z ciaza zarejestrowałam sie jako osoba bezrobotna zeby byc ubezpieczona i tam słyszałam ze moge dostac podwójne becikowe czyli zamaist 1000 zł 2000zł

Gość jashq
HB ale czy wtedy sa brane pod uwage wszystkie zarobki osób zameldowanych w tym domu czy tylko rodziców ?? i czy sa brane pod uwage zarobki narzeczonego

jash idz do urzedu miasta i sie dopytaj my dostalismy 3 tys becikowego bo u nas oprocz tysiaca od panstwa i socjalu jest jeszcze 100 od prezydenta miasta.

Gość jashq
bede musiała isc ale to po ciazy bo do urzedu mam dosyc kawałek i sa tam zawsze kolejki a ludzie sa tacy wredni ze nie poszcza bez kolejki kobeity w ciazy a ja nei moge zbyt duzo chodzic

Gość a.ja.mam
naturalnie że po ciąży bo to jest z tyt. urodzenia dziecka. jeden tysiąc tj. to własnie becikowe, a drugi - jednorazowa zapomoga gdy niski dochód. Obydwa wypłaca Ośrodek Pomocy(w Urzędzie Miasta). Będzie ci potrzebny akt urodz. dziecka.

Ale ty dziwczyno kombinujesz...naprawde nie maqsz kasy że tak sie sępisz na becikowe zamiast myśleć o narodzinach dziecka. No rzeczywiście kto nie kombinuje ten nie ma...ale moim zdaniem to oszustwo i tyle a pozatym pazerność

Gość taka sobie mała mama
karmazina a dlaczego ma nie wysępić. Ja uważam ,że wogóle w polsce mało kasy wypłacają za dziecko.Nawet w rosji stawki są duuuużo większe..dziewczyno kombinuj niech państwo płaci i tyle

Jak ktoś decyduje sie na dziecko powinien jest w stanie je utrzymać a nie nachapać sie \"bo jej sie niby należy\" żałosne...

Gość taka sobie mała mama
karmazina dziwna jesteś....ale nie wnikam.Za granicami naszego państwa nawet tym których stać na 10-cioro dzieci ,wypłacają i to nie jednorazową kwotę tylko płacą chyba przez rok takie kwoty o jakich my tylko mozemy śnic.ięc niech te nasze kaczory płacą ile sie da trzeba ich oskubać,a nie oni luksusy a my....?????

Gość tatko
my z zona dostaniemy 2 tysiace 1000 becikowego juz wzielismy a drugi wezmiemy teraz i zarobki przekrovzyły ale pracodawca zony musiałudzielic urlopu wychowawczego i dopiero sie nalezy

Gość jashg
karmazina jestes naprawde głupia myslisz ze te becikowe to mi starczy na 10 lat czy co jak moge dostac wiecej to czemu mam nie wziasc stac mnei na utrzymanie dziecka zreszta jestes głupia napewno jeszcze dziecko bo dorosła osoba nie myli tak głupio jak ty

Gość NIKI..
a w moim wypadku to jak bedzie z becikowym??? ja sie ucze mieszkam sama z mama i moj narzyczony rok temu skonczyl szkole i nie pracuje,poniewaz robi swoj warsztat,a slub wezmiemy za rok,w takim razie my nie mamu zadnego dochodu to ile mi sie nalerzy,i synek bedzie miec jego nazwisko.

Gość ktosiaaaaaaaaa
to drugie becikowe należy się w momencie, gdy na jednego członka rodziny przypada chyba 540 zł. obojętnie czy macie ślub czy nie. bierzecie wasze dochody i dzielicie na 3 osoby. moja koleżanka nie pracowała, ale jej mąż dobrze zarabiał, i jak podzielili im jego zarobki, to wyszło więcej i nie dostali. Także to wszystko zależy od Waszych dochodów.

dziewczyny odwiedzcie urzad miasta i zapytajcie bo oprocz beciowego z panstwa i socjalu niektore miasta tez przynzaja dodatkowy 1000 becikowego za urodzenie dziecka np w Krakowie tak jest ze dostaje sie 1000 \"od prezydenta miasta\". warto sie dowiedzieć.

Gość Alexxxa
Nie "od prezydenta" czy od Kaczorów tylko z podatków wszystkich obywateli. Małe sprostowanie

Gość gość
Teraz to dopiero fala rozwodów będzie..., bo przy dwojce dzieci nie będzie się opłacało do pracy iść ...po 500 zl zasiłku na dziecko fikcyjne alimenty razy dwa podwójne becikowe , tyle to nawet na rozmowach nie proponują:-) i jak ten kraj ma się podnieść? :-)

Gość gość
Ale to nie jest żadna pazerność . Ja prawie po roku od urodzenia złożyłam papiery po becikowe a tu się nagle okazało że dochód nam nie przekracza i dostaliśmy drugi tysiąc . Mój facet ma na umowie najniższą krajową , ja byłam wtedy na macierzyńskim i babka sama dzwoniła żeby przyjść tylko złożyć wniosek . Dostaliśmy jeszcze ok 1000 zł z ubezpieczenia .

Gość gość
do 20:42 zrób sobie dziecko to będziesz miała kokosy jak 500 zł i do końca życia nie będziesz pracować :-)