Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość costa.rikka

Problem ze współzyciem.

Polecane posty

Gość costa.rikka

Dziewczyny Mam wstydliwy problem. Otóż jestem juz 2 lata po porodze (miałam cesarkę) i od tamtej pory są dni kiedy podczas stosunku boli mnie w środku. :( Są dni kiedy możemy z mężam szaleć w kazdej pozycji i nic... sama przyjemość ale czasami jest tak, że w pozycjach z głeboką penetracją boli mnie w środku przy ruchach frakcyjnych... jakby jajniki czy coś. Kiedyś (przed ciążą) uwielbialam pozycję z nogami na ramionach męża... teraz ta pozycja odpada bo mnie strasznie boli w środku. Czasami od tyłu jest świetnie a czasami aż łzy w czach stają. :( Bylam u 3 róznych gnekologów i każdy mówi, że wszytko jest ok. Mam założoną spiralke ale wszytce Ci ginekolodzy ówią, że siedzi prawidłowo... Dlaczego przed ciążą było ok a teraz tak się porobiło? Czy któraś z Was też tak ma?

Może to jednak od spirali? Skoro lekarz nic nie znalazł. A robili Ci usg? Czasem tez na początku boli w okresie niepłodnym, jak szyjka jest nisko.

Gość costa.rikka
No własnie byłam przebadana od góry do dołu i usg miałam i wszytko w porządku. Jeden lekarz mi powiedział, że mogły zajść zmiany hormonalne po ciazy i dlatego np. w jakichś okreslonych dniach cyklu mogę byc bardziej wrazliwa na bodzce zewnetrzne. Coś co jest skutkiem ciazy a wczesniej tego nie było. :( Moja kolezanka np. nigdy nie miała bóli miesiączkowych a po ciązy dwa pierwsze dni ma wyjęte z życiorysu. Czy któras z aWas tez miała takie powikłania?

Hmm, to chyba niepomogę. mnie po ciąży nie bolało, ale bolli mnie teraz, w ciąży:(

Gość do costa.rikka
Ja w ciązy nie byłam i nie jestem, a odczuwam taki sam ból jak ty i to w określone dni cyklu.To jest związane z szyjką macicy, która wtedy jest nisko.I jesli twoj partner ma dużego penisa, to ja dotyka i to boli. Cos takiego mi tłumaczył ginekolog. To nic niepokojącego, ale trzeba dobierac tak pozycję, by nie bolało.Można się przywyczaić. U mnie wszelkie "głębokie" pozycje wchodzą w grę głównie przed okresem, wtedy jest super.