Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lyndal

8-9 miesiac-spicie jeszcze na plecach?

Polecane posty

Gość lyndal

podobno jest niewskazane ale mi tam wygodnie bo brzuch niezaduzy.

Gość no to powiem Ci
ze naprawde nie wiem jak to robisz:)...ja mam bardzo niewielki brzuch jak na ten okres ciązy, ( 35tc) ale juz chyba od 6 miesiąca nie leze na brzuchu bo po prostu czuje wtedy jak tam w środku wszystko mi sie zgniata...No i boje sie o małą. Leze na bokach i na plecach.

Gość przeczytaj jeszcze raz
bo chyba zle zrozumialas!!!nire na brzuchu tylko na plecach

Gość bziczek
mnie też najwygodniej na plecach albo na prawym boku (na lewym mała najbardziej kopie - złosci się?) A mam tydzień do porodu. Też mam niezaduży brzuszek, najwyzej zginam w kolanie jedną nogę by brzuszek nie był na maksa rozciągnięty.

W 8-9 miesiacu nie mozna spac na plecach i chocby bylo nam niewygodnie - nie mozna i koniec. Wielka macica wraz z dzieckiem i wszystko co wokół niego uciska na główne żyły idące pod spodem oraz niektore narządy. W konksekwencji dochodzi do niedotlenienia dziecka i nas :( Wiele kobiet napisze pewnie, że spaly tak i nic im sie nie stalo, ale nie radzilabym ryzykować. Położna mi ostatnio poraz któryś przypomniala, by tak nie spac, bo to bardzo źle dla dziecka. Nie moge spac na bokach, bo mi niewygodnie, ale nie mam wyjscia - wole sie pomęczyć, ale dbać o swoje dziecko

a ja leżę i śpię na bokach...na wznak jest mi niewygodnie i też mam wrażenie że mała się wtedy wierci...a jak leżę i coś oglądam to albo na boku albo na plechach ale w pozycji półleżącej:)i nogi podkurczone, bo własnie też wtedy się aż tak brzuch nie rozciąga... Ja też nie mam wielkiego brzuszka:) Bziczek, powodzenia i zdrowego maluszka:D