Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ada007

czy są jakies skutki uboczne odstawienia tabletek /?? prosze o pomoc

Polecane posty

chcialabym zaprzestac urzywac tabletek po nastepnym opakowaniu chhcialabym wiedziec czy sa tego jakies skutki uboczne ???

Ja przestałam brac po 14 miesiącach i nic nie było. Troche mnie brzucho bolał przez owulacje, ale ogólnie git. Dzisiaj mi jakiś pryszcz wyskoczył, ale to raczej nie ma związku :P

mi nic nie wypada... fajnie jest :D jem co chce (antybiotyki, witamina c, błonnik, dziurawiec wręcz wiadrami xD), nie martwie sie każdą rzadszą kupą za przeproszeniem i w ogole :D

noo wlasnie o to mi chodzi :) luv\\bie sobie wypic herbatke z dziurawca aa teraz nie moge .. musze bardzo dokladnie patrzec czy mi nic nie jest to plamienie tu suchosc kazda zmiana to stres ..

Gość mimimimi
wiem ze moze to nie ten topik do końca ale dziewczyny mam pytanie wlasnie dzis zaczynam faszerowanie sie tabletkami jakich leków nie wolno brac z tabletakmi oprócz dziurawca ,i padaczkowych???

jak bedziesz musiala brac antybiotyki to zabezpieczaj sie dodatkowo podczas kuracji i 7 dni po. oraz paracetamol w dawce 1000mg lub wiekszej przez kilka dni pod rząd (np. 1 apap to 500mg, 1 saszetka fervex to 500mg) wiec przeziebienie leczyć czym innym...

Gość mimimimi
Moniak dzieki ulotke czytalam dwadziescia razy nic o paracetamolu nie ma, czy to tyczy sie wszystkich przeciwbólowych?mam wlasnie okres i jakbym nie brała proszkow przeciwbolowych to chyba bym po sicianach chodzila;)

Gość to ja powiem tak
podczas brania tabletek bylo ok. potem stwierdzilam ze odstawie... i sie zaczelo... az wylądowalam u psychologa :( mialam takie jazdy psychiczne ze masakra, balam sie wyjść z domu. Odstawienie horrmonó spowodowało te wahania i organizm niewiedzial co sie dzieje. Poza tym rozregulowały mi układ krążenia i spowodowaly problemy z sercem. tak wiec tabsom mowie stanowcze NIE. A bralam je przez 2 lata i wszystko bylo ok...

no ibuprom np. ma ibuprofen a nie paracetamol... ogarnij skład leków to przeciez proste :P w ulotkach tego nie ma bo parecetamol ma sie do pigułek jak piernik do wiatraka, ale nie mozna przekraczać pewnej jego ilości.

Gość mimimimi
MOniak czuje jaks irytacje??? pytam bo nie wiem chyba mogę co do skladu lekow to sie orientuje,dodatkowo dla przestrogi odradzam ibupromy nurofeny itp..bo sa toksyczne dla szpiku kostnego!!

sory, nie irytuje sie no, tylko kawe wypiłam i mnie strasznie nosi teraz :P tak wiec, no nie wiem moze no-spa? jeden apap nie zaszkodzi, ale 2 to juz przegiecie PODCZAS brania tabsów, bo w przerwie można. sama bralam po 2 apapy na okres w przerwie i 14 miesiecy tabsy mnie nie zawiodły. a choroby leczyłam saszetkami gripovita- zero paracetamolu, a smaczne :D + jeden gripex noc (500mg paracetamolu)

Gość anikaaa
A co tyczy sie tematu, ja odstawilam po 3 latach i nic sie nie zmienilo, czuje sie tak samo, tylko... Juz poltora miecha czekam na okres!!! Czy to normalne???

no bywa... często sie rozregulowują cykle po odstawieniu hormonow, ja odstawilam dopiero 2 tyg temu wiec nie wiem jeszcze jak z okresem u mnie

Gość różnie to bywa
w moim przypadku odstawienie tabletek okazało się katastrofalne w skutkach, najpierw trądzik - ale w formie niezbyt nasilonej, do opanowania, pękające naczynka na twarzy, mega depresja, skoki ciśnienia - no i najgorsze - wypadanie włosów, garściami - jestem załamana, bo nic nie pomaga :-O

Gość glosuj na pis
PYTANIE POWINNO BYC;JAKIE SA SKUTKI STOSOWANIA TABLETEK ANTYKONCEPCYJNYCH?ty ty GLUPIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:O

chyba sama jestes glupia nie rozumiesz o co chodzi!!!!!!!! a mianowicie chodzi o to czy jak sie konczy z tabletkami to ma sie jakies skutki uboczne ! przeciez cale zycie nie bede tego stosowac a chce wiedziec na co mam byc przygotowana