Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prosba o rade

Prosba o rade

Polecane posty

Gość Prosba o rade

Witam mam nastepujacy klopot przez ostatnie 2 miesiace pracowalam jako dekoratorka bombek... jednak nie otrzymalam wynagrodzenia za 1szy miesiac pracy zostalam na 2 bo sytuacja tego wymagala wciaz mialam nadzieje ze dostane swoje nalezne pieniadze.Gdy po 2 miesiacu pracy sie zbuntowalam zostalam wyrzucona bez wyplaty,nie moge sie nawet o nia jakos specialnie ubiegac bo pracowalam na czarno.W zamian za pieniadze dostalam kilka kartonow bombek :( nie wiem kompletnie co teraz z tym zrobic. Macie moze jakies pomysly moze wystawic na allegro? a moze znacie jakies galerie co skupuja ozdoby choinkowe. Jestem zalamana.

Gość Prosba o rade
nikt nie ma zadnych pomyslow ;/

Gość Nałęczowiankę
Było nie pracować na czarno. Chytry dwa razy traci

Gość Prosba o rade
a jak mialam pracowac jak innej pracy dla mnie nie ma w moim malym miescie jeszcze mam dziecko na utrzymaniu '

Gość Prosba o rade
nie wiem czemu sie silisz na zlosliwosc nie wiesz w jakim kraju zyjemy ;/??

Z tego co wiem, to nawet pracując na czarno można dojść swoich praw. Możesz się procesować z pracodawcą jeśli masz świadków swojej pracy. A jeśli nie chcesz, to allegro jest chyba niezłym pomysłem. Tym bardziej, że sezon tuż tuż :)

Gość Prosba o rade
postawie chyba na to allegro nie bede sie bawic w donosy nie mam na to czasu za bardzo ;/

jak lubisz dawac sie robic w bambuko to twoja sprawa ja bym sie nie dala w zyciu twardym trzeba byc bo inaczej nie dosc ze cie wykorzystaja to jeszcze tylek skopia na dowidzenia ale jak chcesz

Gość Prosba o rade
zla jestem ze tak dalam sie nabrac ;/

Gość i co z tego że
E tam, spoko, Swięta idą. Za 2 miechy taki towar pójdzie jak woda i jeszcze na tym zarobisz.

Gość kaviiiiiiiiiii
ja bym zglosila... nie dostac wyplaty za 2 miesiace???? nei moze im to ujsc na sucho! i to nie twoja wina ze pracowalas na czarno tylko ich ze cie zatrudnili na czarno smialo mozesz dochodzic swego

Gość Prosba o rade
3 wielkie kartony :( bombki te sa ręcznie malowane- są te najwieksze kule.

Gość Prosba o rade
boje sie to zglosic nie chce miec nieprzyjemnosci :/

czego sie boisz,ze pieniadze na zycie chcialas zarobic?? a umowa!! to obwiazek pracodawcy i jego wina ze nie dostalas.Walcz o swje kobieto cale zycie chcesz sie dawac robic w chu..??

Gość Prosba o rade
zaryzykuje i postaram sie to sprzedac tylko ze na allegro pewnie bedzie masa plastikow chinskich i nie wiem czy takie bąbki znajda jakis zainteresowanych..

Gość i co z tego że
Daj sobie spokój ze zgłaszaniem. Uszarpiesz się a i tak nie wiadomo czy coś uzyskasz. Szkoda czasu i nerw. Zastanów się lepiej jak spieniężyć te bombki. A w sumie to firma i tak w miarę uczciwie postąpiła, bo mogła zamiast niesprzedanego towaru dać ci na pożegnanie samego kopniaka w tyłek.

Gość Prosba o rade
nie daje sie robic w ch** mysle ze gdybys miala dziecko na utrzymaniu i prace moglabys dostac jedynie jako dekoratorka to tez bys sie zachowala tak jak ja tymbardziej ze u mnie w miescie sa same firmy bombkarskie i tylko u nich moge znalesc zatrudnienie :( a wszyscy sie w tej branzy znaja...

Gość Prosba o rade
a w urzedach skarbowych to sa tylko kolejki i wiecznie zmęczeni zyciem urzędnicy :(

Gość i co z tego że
A co to za miejscowość, że same zakłady bombkarskie są w niej ?

Gość konstanz
Idz do sądu pracy albo do skarbówki. Niech im dowala karę! Opowiedz jak było,że prosiłaś o umowę,zwodzili cię a jak się im postawiłaś,że na czarno nie będziesz pracowac to cię zwolnili nie płacąc. Powiedz,że masz dziecko na utrzymaniu,że liczyłaś na zatrudnienie a tu nawet wypłaty nie dostałaś. Nie daj się im tak wykiwac. Co,chcesz te pieniądze im podarowac!!??

Gość Prosba o rade
częstochowa :) tam jest skupisko bombek sa tez inne zaklady np upadla huta wykupiona przez ukraincow w ktorej sie zatrudnia za lapowki :(

tez mam dziecko,tez pracuje i tez mialam problemy,i to wieksze ale sie nie dalam.Ja wygralam walke..........teraz wiem ze juz sie nie dam tak latwo,przynajmniej nie bez walki Dasz sie raz to bedziesz sie dawac zawsze

Gość Prosba o rade
no i amerykanskie TRW w ktorym jest wykanczalnia

niektora firmy istniej tylko dzieki \'darmowym\' pracownikm po co placic jak ktos odwali robote i oswoje sie nie upomni bo sie d urzedu boi lub mu sie nie chce isc

Gość Prosba o rade
jak na razie musze szukac nowej pracy + opchnac ten towar a w wolnej chwili moge sie zajac skarbowka co czarno widze ;/ bo wiem jak dziala machina biurokracji

Gość Prosba o rade
ehhh to nie jest wcale tak ze mi sie nie chce. Prosze mnie zrozumiec