Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość napiszcie-wazne

ile moze kosztowac przejazd taksowka w Warszawie z lotniska na dworzec zachodni?

Polecane posty

Gość napiszcie-wazne

chodzi mi dokladnie o dworzec autobusowy w warszawie zachodniej

Gość anthia
jechalam 29 sierpnia kurs kosztowal dokladnie 24 zlote

Gość napiszcie-wazne
no ciesze sie ze ktos odpisal:-)dziekuje bardzo.a jechalas w dzien tak?bo ja bede jechac ok 22 wiec to juz chyba sie liczy jako kurs nocny tak?

Proponuję nie brać taxówki stojącej pod Okęciem, tylko zadzwonić po jakąś z normalnej korporacji. Panowie czekający tam na miejscu bywają oszustami :p

Gość napiszcie-wazne
tzn z jakiej korporacji?mozecie cos polecic?nie znam absolutnie warszawy a musze w 40 min dotrzec na zachodni bo mam autobus.

Gość weź tą
9625 volfra taxi

Gość Adżelika S.
chyba 125 złotych:)

Gość weź tą
ja zawsze kiedy potrzebuje taxi- tą zamawiam i nie wydaje fortuny, czeka sie ok 10-15minut, wiec zadzwoń wcześniej

Gość weź tą
albo tą taxi grosik 022 6464646

Gość napiszcie-wazne
a ile zaplace?serrio 125 zl? zupelnie nie orientuje sie jaka jest odleglosc miedzy lotniskiem a dworcem

Gość anthia
jechalam w dzien , z dworca centarlengo bralam taksowke bez dzwonienia i od razu umawialam sie o cene, tak samo bylo z okecia jechalam o 14 w poludnie i tez sie umawialam od razu na cene i z powortem placilam 25 zl

Gość anthia
co do odleglosci to jest niewielka, tzn jadac autem , wieczorem bez korkow to bedzie okolo 20-25 minut, ale masz racje nocny kurs jest drozszy, ja chcac sie zorentowac o cene takiego kursu podzwonilabym po korporacjach co do ceny za kilomter i bedziesz mial porownanie i cie nie oszukaja :)

Gość napiszcie-wazne
sprawdzalam juz w necie ceny i w wiekszosci cena za km w dzien to 2zl a w nocu 3 zl.wiec wychodziloby ze to jest ok 12 km.wiec ja w nocy zaplace ok 37 zl. cene jakos przepekam,wazne zeby zdarzyc na autobus bo mam godzine po przylocie do Polski.dziekuje za odezew!

Gość anthia
przybieram agresywny wygląd twarzy, przykładam sobie do buzi kaganiec i szczerzę zęby przed lustrem, wyobrażając sobie że jestem Jackiem Kurskim :classic_cool:

Gość odciski
Jezeli koles zaspiewa Ci ok. 100 zl lub ponad badz pewna ze Cie oszukal.

Gość weź pod uwagę ze już za samo
wejście do taksówki płacisz ok. 15zł. W nocy z lotniska na pewno zapłącisz więcej niż 37zł;) Radziłabym tak dokładnie nie rachować, bo się przeliczysz. Ale około 35-70zł na pewno.

Gość napiszcie-wazne
czyli w takim razie nie dowiem sie ile zaplace...no trudno.jechalabym autobusem ale boje sie ze nie zdarze dotrzec na czas na zachodni tym bardziej ze nie znam Warszawy:/

Gość napiszcie-wazne
no dobra cena to jedna sprawa...ale wlasnie ile pojade? dojade w te 20-25 min jak pisala wyzej anthia ok godz. 22?

25 zl ? :D hahahaha chyba jakies jaja... :D:P jak 10 czy 15 zl to za samo wejscie jest... :D:P

Gość gość
Dzwoń po taxi z korporacji , nie bedzie jakos strasznie drogo. Ja w dzien za przejazd z lotniska na dworzec centralny zaplacilam cos kolo 30zl, a zachodni jest blizej. mysle ze max do 50zl, ale moim zdaniem mniej. ja moge Ci polecic Wawa taxi (Sawa, polecana tutaj tez przynajmniej kiedys byla ok, ale Wawa tansza ;)): http://wawataxi.pl/ ja nimi zawsze jezdze i nigdy sie nie zawiodlam.

Gość gość
zbereznik, bez przesady, z lotniska na zachodni jest jakies 10km gora, wiec nawet jesli jest 10zl za trzasniecie drzwiami i 3-4zl (noc) za km, to wychodzi 40-50zl, takze bez przesady

Gość gość
dobra spoko ja dawno taksowka nie jechalem ale za 50 zloty to ja moge ja na scigu przewiezc na ten dworzec :D :P

Gość gość
Cześć, właśnie wróciłam z Warszawy i dochodzę do siebie w związku z tym ile zapłaciłam za taksówkę,chciałabym również ostrzec przed Taxsówkarzami- OSZUSTAMI. Natknęłam się na niego na dworcu Zachodnim.Jadąc z dworca na Al.Krakowską zapłaciłam 130 zł-to jest raptownie 8 km,jeszcze po wielkich negocjacjach co do ceny. UWAŻAJCIE.pozdrawiam

Gość gość
no to czemu się tak dałaś oszukać, nie wydało ci się to podejrzane? zgłoś to

Gość kammoluszkowa
U nas w Krakowie jak jezdze z Wawel tai to jest to zupełnie niższa kwota. I do tego jeszcze mozna za kurs rozliczać sie bezgotówkowo. To naprawde bardzo dobre rozwiązanie.

Gość KalinaHalina
To prawda, trzeba uważać! warto najpierw zapytać ile w przybliżeniu będzie kosztował kurs. Też polecam porównywarkę, można szybko sprawdzić cenę za kurs z punktu A do B i zamówić najtańszą taksówkę www.finmarket.pl/taxi A jeszcze jesli chodzi o oszustów mozna to zgłosić w Urzędzie miasta w wydziale transportu tylko raczej potrzebny będzie jakiś rachunek żeby można było zidentyfikować oszusta.

Gość gość
no tak ale dla osoby z poza warszawy to już nie tak łatwiej