Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze znasz

Czy paznokcie, ktore byly obgryzane da sie uratowac?

Polecane posty

Gość moze znasz

Witam! Wstyd sie przyznac, ale mam 24 lata i obgryzam pazury. Tzn obgryzalam, bo moja kosmetyczka mnie zawstydzila i kazala zapuszczac. Mam pytanie: czy takie panokcie sa w ogole do odratowania? Mam tzw meski paznokiec przez te obgryzania..czy juz zawsze bede skazana na paskudny ksztalt paznokci? Zawsze juz beda odchodzily od palca przed opuszkiem?

Gość ktoria33
hmmmm pociesze cie zrób sobie żelówki ale na bardzo obgryzionych palznokciach stylizacje musi zrobic doswiadczona stylistka bo to nie jest łatwa sprawa stylizowac paznokcie których nie ma wiec uratuj to co masz przez ich stylizacje żelem lub akrylem nie bedziesz juz taka zakłopotana wygladem swoich dłoni

ja obgryzalam paznokcie przez wiele lat do 16 roku zycia teraz mam 19 i moje paznokcie wyglądają normalnie odchodza mi od palca minimalnie przed opuszkiem ale jak mam bardzo długie to tego nie widac

Gość kup sobie odżywkę
Nail Tek II i postaraj nie obgryzać-innej rady nie ma.

Gość moze znasz
mam jakas odzywke firmy quiz - taka mi kupila moja kosmetyczka. Krcze, mam wrazenie ze te paznokcie bede hodowac 100 lat. Juz 2,5 tyg za mna a nawet nie zdazyly wylezc za opuszek.

Gość moze znasz
wiem, ze moglabym zrobic zelowe, ale boje sie, ze dokumentnie zniszcze plytke paznokcia.

Gość kup sobie
GORZKI PALUSZEK (taki bezbarwny "lakier") w aptece i pomaluj nim paznokcie ... gdy bedziesz je brac do buzi poczujesz straszna gorycz :P Ja tak oduczylam obgryzania moje dzieci :P

Gość Ja też ogryzałam
fuuuu teraz to takie wstretne mi się wydaje Są normalne, ale małe i wąskie, a na malym palcu to jak u dziecka, nawet jak sobie "zapuszczę"

Gość moze znasz
mialam gorzki pazurek-moglam wypic butelke do dna. Ale znalazlam dobry plyn w rossmanie:) To jest dopiero zajzajer. Ale chyba to nie jest mi potrzebne, potrafie sie opanowac. Teraz, po prawie miesiacu abstynencji paznokciowej, nie czuje juz specjalnej ochoty ich obgryzac. Ale alkoholikiem jest sie do konca zycia :) Juz raz mialam przerwe w obgryzaniu i wrocilam do tego. Male i waskie?> To chyba dobrze. ja mam jak lopaty..:/

Hej!Z obgryzania da sie wyleczyc ,nie martw się .Ja jestem tego przykładem,obgryzałam pazury rzez 15 lat.Mogę Ci polecic dobra odżywkę do paznokci Herba Studio(dostępna w aptece za kilka zlotych).

Witajcie. Co do Nail teka II-to prawda jest świetna;) Polecam. ja nigdy nie zakładam tipsów na obgryzione paznokcie-taką mama zasadę:)

Gość moze znasz
A ile kosztuje ten nail tek II? Mysle, ze uda mi sie zwalczyc pokuse. Teraz bywam u mojej kosmetyczki regularnie i ona na pewno nie dopusci do tego, zebym znow zaczela obgryzac. a jezyk ma ciety i az plonelam od stop do glow ze wstydu, jak nawijala o moich paznokciach. Mani-pedi - a z czego wynika ta zasada? pewnie z trudnosci technicznych?

Gość neamway
Tez obgryzam paznokcie i tez sie tego strasznie wstydze, niemniej miewam "fazy" pod hasłem "będę mięc ładne paznokcie", wtedy niezastapiona jest bomba witaminowa Killys i zazywanie dwóch tabletek skrzypu dziennie, dodatkow robe sobiew taki roztów z wapnia i kilku kropel oliwy z oliwek, jak mam więcej czasu wmasowje w paznokcie krem intensywnie nawilżający, niestety jak przestaje obgryzac paznokcie to zaczynam skubac skórk wiec ręce i tak ląduja pod stołem:(

Gość moze znasz
Oj znam ten bol..bol obgryzanych skorek. O to tez sie kosmetyczka strasznie wsciekla. W ogole sie dziewczyna na mnie uwziela. Chyba mysli, ze jest w programie "pimp my ride" :) albo raczej pimp my client :) Ale to dobrze:)

Nie robie tipsów na \"ogryzkach\" z zasady-tzn tips nie ma porządnej podstawy a to daje mu marne szanse na przetrwanie...to raz a dwa znam przypadki, że klientki poobgryzały tipsy. Miałam taką klientkę, uparła sie...na drugi dzień nie miała tipsów-obgryzła żel, potem tipsa-od tamtej pory nie robię.Doradzam, uczulam, pielegnuje...ale tipsów nie robie:)

Gość new image
Hej! ja tez obgryzam paznokcie! Miesiac temu przestalam - bylo warto! Teraz mam sliczne pazurki french, takie krotkie do opuszka. W ogole mnie nie korci, zeby obgryzac. Oczywiscie to jeszcze nie jest to, ale dzis dokonal sie 7 milowy skok od ogryzkow do zadbanych dloni. Szkoda, ze nie zrobilam zdjec. Mam pytanie: moja kosmetyczka nie uzywala paskow, tylko lakieru z takim pedzelkiem typu eye liner. Gdzie moge dostac taki bialy lakier z tym wlasnie pedzelkiem? Patrzylam na alllegro, ale nie ma. W sklepach tez nie widzialam :(

A.d. --> mani-pedi Najłatwiej powiedzieć że sie nie da, że nie ma podstawy i takie tam... Oczywiście że sie da.. tylko trzeba umieć (i chcieć!). Przede wszystkim na ogryzionych pazurkach muszą być tipsy robione NA FORMIE. A zeby zrekontruować paznokieć tą metodą wystarczy 2-3milimetry!! naturalnej płytki. A jak klienka ogryzie żel/akryl czy cokolwiek jej tam dasz - to juz jej sprawa. ;)

przede wszystkim nie napisałam, że się nie da ale, że nie robię-to raz!Przedłuzanie na formie to nie są tipsy-bynajmniej ja to rozgraniczam-to dwa... Trzy-nie mam zaufania do takich Klientów...oni obgryzaja paznokcie beż pamięci, tym samy trzymajać \"łapki\" w buzi nawadniaja płytkę, nie wmówisz mi, że na takiej podstawie utrzyma się tips lub tez przedłuzanie na szablonie żelem... To, że Klientka obgryza tipsa to fakt, jej sprawa...ale to, że na drugi dzień ja słucham impertyw to też inna sprawa, bo przecież ja jestem winna.Ja zle zrobiłam itp...Nie chce tego słuchac i nie muszę...poprostu. Nie będę brała na siebie odpowiedzialności za błędy innych. Wolę mieć 60zł mniej ale świety spokój, który wpływa tez na moją reputację, na którą ciążko zasuwam...

Gość ktoria33
ja zupełnie nie rozumiem twojego podejscia do stylizacji na szablonie jakie nawadnianie laska ja zyje w przekonaniu ze paznokiec pod zelem to raczej dekowo sie wysusza i ne ma takiej siły zeby na drugi dzień odpadły,ja swoich produktów i swojej pracy jestem pewna kazdej nowej klijentce tłumacze ze nie znam jej paznokci i nie wiem co ona z nimi bedzie robiła,czy bieze jaies leki hormonalne itp itd ona ma przynajmniej jasny obraz tego ze te pazurki nie są z betonu i nie bedą wieczne jesli np potraktuje te paznokcie jak grabki.Czesto robie na formie i jakos nigdy nie usłyszałam chocby jedno słowo skargi ze są mniej trwałe wiec dlaczego ty dygasz?

Juz tłumaczę;) Nawodniona płytka-miałam na mysli to, że Klientka, która obgryza paznokcie (swoje-przed stylizacją) trzyma je wiecznie w buzi i ona naturalnie nawadniają się od śliny. Ja tłumaczę, że pazurków się nie powinno moczyc w wodzie przed stylizacją, namietnie ich myć i tym samym nawadniac-pozniej pod żelem płytka paruje i żel poprostu odłazi. Ja oczywiście mówię o tym wszystkim, informuję itd-ale cóż, nie zawsze dociera. A najbardziej wkurza mnie, jak klientki przed swietami myją pdłogi i szorują okna do 15 a na 16 przychodzą robić tipsy... ja sie chyba jakos niejasno wyrażam-heh

Gość ja mam pyt dot
a polerka to cos takiego jak szlifierka? tylko, ze do paznokci? zdziera sie tym plytke?

Gość ktoria33
wiesz co to jak dla mnie nadal nie tłumaczy twojej niecheci do obgryzaczy reputacja i dobre imie stylistki to takze umiejetnosc zrobienia czegos z niczego a po poinformowaniu takiej nawadniajacej pani o skutkach jej nawadniania to nie powinnas miec oporów przed stylizacja dla mnie to dyskryminacja hihhiihihiihi