Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guziczek24

nocleg dla gości weselnych

Polecane posty

Gość guziczek24

witam widze ze na topiku poruszane sa różne tematy, moze ktos bedzie mógł mi doradzic czy wypada przenocować gości w domu panny młodej? co z goscmi ze strony modego???mamy rodzine rozrzucona po prawie całej Polsce, gdzies musza spac, czy lepiej wynajac hotel???przy sali gdzie mamy wesele jest hotel, ale to nam przedraza wesele razy 2 :(:( czy wypada zapytac gosci w zaproszeniach lub pozniej, czy zostana na poprawinach>>>? a co z noclegiem dla znajomych????? miał ktos podobne dylepmaty>???

Gość Luizjanka
Moi spali w hotelu - ale to duzy koszt.

Gość guziczek24
no właśnie, do wesela jeszcze trocheę czasu, ale się poważnie zastanawiamy, nie chcemy urazic nikogo z gsci, nie chcemy tez miec jakiejs wtopy z noclegami w domkach letniskowych:D:D

Gość o matko sałatko
Jeśli masz mieszkanko i możliwosc, to ich przeonocuj u siebie. Swoich u siebei w domu, Mlodego u niego w domu. Jak Cię stać to wykup im noclegi. Jak Cię nie stać i nie możecie u siebie przenbocowac, to powiadom ich, żeby sobie sami noclegi wykupili, powinni o tym wiedzieć z wyprzedzeniem. Jasne, ze trzeba ustalac z goścmi, czy beda nocować czy nie itd. Przecież wszystko kosztuje dużo pieniędzy, jesli masz im wykupowac nocleg.

Gość guziczek24
nie ma to jak poziom 10-latka, podszyc się pod inna osobę idz kup sobie ten wibrator i nie wypisuj głupot na forum

Gość guziczek24
dzieki:) o matko sałatko tak pewnie zrobimy:) mały wywiad rodzinny wiesz, nie chcemy nikogo urazic, w ten sposób, ze część bedzie spała w domu moich rodziców, a czesc pewnie z rodziny narzeczonego w hotelu, wszytskich nie pomiescimy w domu, mimo ze jest duzy, ale ciotek nie polozymy na materacu...

Gość Alexxxa
Możecie spokojnie przenocować u siebie w domu, u młodego - to bez znaczenia. Wyczuj, kto się może obrazić i dla tych gości wykupcie hotel. O obecności na poprawinach zapytajcie. Chyba wszyscy domyślają się, że chodzi o koszty. Jeżeli ktoś się poczuje urażony, to jego problem.

Gość guziczek24
no mam nadzieje ze sie ładnie wszytsko poukłada:):) moze starszych rodem w hotelu młodszych w domu, jeszcze nie wiem co z przyjaciółmi!!! dzięki za wpisy! pozdrawiam

Gość o matko sałatko
Zawsze można nabyć łóżka polowe. :) Ciotki jedną noc (albo nawet i pół) dadzą chyba radę? ;)

Gość guziczek24
no ja mysle ze dadza rade:)

Gość guziczek24
hejka miał ktos moze jeszcze podobny problem??

Gość annkka
oczywiście, ze mozesz gosci przenocować u siebie kazdy wie, że takie rzeczy kosztują i nikt nie powinien mieć pretensji, że nie bedzie spac w luksusach z wasną łazienką zasada jest taka (w Polsce, bo gdzie indziej niekoniecznie) , że zapewniasz gosciom przyjezdnym nocleg - ale może to być sala zbiorowa, może byc pokój u ciebie w domu, na materacach itp. A jai komus nie pasuje tak, to może zrezygnowac z tego noclegu i poszukac sobie na własną reke czegos lepszego.

Gość annkka
a co do poprawin, to jak prosisz o potwierdzenie obecnosci, to zaznacz, żeby informowac o tym, czy bedzie sie też na poprawinach

Gość a w jakiej czesci Polski
mieszkasz ??? moze sa tam jakies motele domy gościnne itd ...? ja ten problem miałam z głowy -mieszkamy nad morzem -wesele było zaraz po wakacjach a pokoje sami wynajmujemy wiec goći miałam gdzie położyc .... w takim domu gościnnym czy motelu to troche taniej !

Gość Ale jeśli
jeśli goście zgodzą się sami płacić za nocleg to pamiętaj żeby im zaoferować że sama coś dla nich znajdziesz i zrobisz rezerwacje a potem po weselu zawieziesz do hoteliku żeby sami nie musieli błądzić i szukać po obcym mieście.Wtedy nie powinni czuć się urażeni bo zobaczą że się nimi zajmujesz.

Gość hmmmmmmmmmmmm
hej. Ja musiałam przenocowac wszystkich gosci-75 osób. wynajelam dwa pensjonaty: koszt 2500zł ale warto bo o nic sie nie martwisz, wszysy wypoczna i zero sprzatania po;)

jaaaaaaaa,no nawet nie wyszło drogo, dla 75 osób, niestety w mojej małej miejscowosci nie ma pensjonatów, ewentualnie w gre wchodzi hotel, pokoj 2-osobowy na ten rok ok. 120 zł., liczac nawet 30 gosci jest to jakas suma...ale zobacze:) popytam jak radzicie, co prawda jeszcze nie teraz i zobacze ilu bedzie chetnych!!! pozdrawiam

Gość ja nie bede oplacac gosciom
noclegow, zapraszajac pytam jaki nocelg rezewowac, wybralam pensjonaty, pokoje goscinne i dobre hotele, zeby kazdy mogl przenocowac wg ochoty i zasobnosci porfela, sasiedzi i rodzina zaproponowalitez nocelg u nich w domach nad sala sa pokoje ale miejsc starczy dla nas rodzicow i rodzenstwa, jakos nikt sie nie obrazil mam duzo przyjezdnych gosci i nie dalabym rady zaplacic za wszytko

Gość taczka.
uwazam, że nie ma nic złego w niepłaceniu gosciom na nocleg - tylko trzeba w zaproszeniu jasno i klarownie o tym poinformowac bardzo niemile sie raz zaskoczyłam - kolezanka zaprosiła mnie do siebie na wesele, jakos tam to ujęła w zaproszeniu, że nocleg tu i tu i ani słowa o płaceniu z własnej kieszeni - na miejscu sie okazało, że jednak spanko opłaca się samemu jakbym wiedziała wcześniej, to bym po prostu przyjęła to do wiadomości i byłoby ok; ale tam to nieładnie - akurat bylam przy kasie, ale mogłabym nie być, a takie 120 zł piechota nie chodzi

Gość a moim zdaniem raczej
to nie wypada , żeby goście za siebie płacili . I tak muszą ponieść koszty dojazdu , prezentu , kwiatów itp. Ja byłam na weselu gdzie młodzi ( goscie ze strony młodej byli przyjezdni) rodzinę rozlokowali w domach ( u rodziny , sąsiadów , itp ) a my ta młodsza część - jako przyjezdni znajomi mieliśmy zapewniony nocleg w sali w przedszkolu , a jeżeli znalazła by się jakaś "paniusia" co to jej warunki nie odpowiadają to zawsze może sama wynająć apartament ... Natomiast moja kolezanka wynajęła dla przyjezdnych hotel i to niezły - w promocji za 120 zł ( pokój 2-osobowy ) - na pocztku trochę gderała że tyle kasy wydała, ale potem jak widziała pod jakim wrazeniem sa goście i że bardzo miło się zaskoczyli - wiedziała że zrobiła dobrze.

Gość ja nie bede oplacac gosciom
noclegu niestety, ale my mamy b duze rodziny i nie jestesmy w stanie zapewnic wszykim noclegow to nie jest 70 osob tylko troche wiecej, nie moge czesci osob zapewnic nocelgu a czesci nie, wiec daje wybor podstawaiù za to autokaty po mszy i busy podczas wesela zeby kazdy mogl bezpiecznie wrocic na nocleg i ew na poprawiny rodzina z mojej strony spi u siebie , reszta u sasiadow i dla tych co chca maja noclegi w roznym standardzie

no faktycznie ponad 70 osób, hotel... no własnie u nas tez jest mozliwosc hotelu za 120 zł od pary... i pewnie tak zrobimy ze moja rodzina przyjezdna bedzie spała u moich rodzicow w domu, a rodzina z drugiej strony w hotelu pozdrawiam dziewczyny

Gość morela123
goście powinni być na tyle taktowni, aby sami zadbać o swój nocleg. ALE oczywiście należy wcześniej go im zaproponować. Kiedy ja byłam na weselu w http://rytkowka.pl/ to młodzi oferowali pokrycie kosztów noclegu, ale ja odmówiłam. A co do nocowania u państwa młodych to pewnie że nie ma przeszkód.

Gość gość
Takie noclegi to faktycznie spory wydatek dla młodych, ale w niektórych obiektach weselnych, przy większej liczbie gości, można wynegocjować bardzo sensowne rabaty. Często takie oferty zamieszczane są na www.gdzizewesele.pl , więc może poszperajcie sobie w tamtejszych ogłoszeniach;)

Gość jastrzebiankaa
Ja rozumiem ze to spory koszt, no ale czy potraficie powiedziec komus kto jechal z drugiego konca Polski na wasze wesele ze ma sobie zaplacic za nocleg. Spawa tym bardziej wydaje sie niezreczna gdy zapraszacie na wesele dwudniowe... My placimy gosiom przyjezdnym za nocleg w pierwszy dzien wesela, a ze poprawiny przewidziane sa do 1 w nocy to rowniez mozna nocowac jednak juz na wlasny koszt... Dziewczyny, zaoszczedzcie na aucie, dodatkowych atrakcjach i innych mniej waznych wydatkach a przeznaczcie to na noclegi!

Gość gość
nawet na wesele jedniodniowe powino się zaproponować nocleg,jest wiele mozliwości tanich noclegów,są internaty,hotele robotnicze,noclegownie u sióstr zakonnych,można wynając noclegi za 20 zł od osoby,nie ważne czy ktoś ma rodzinę w tym mieście czy nie ,kulturalnie jest zaproponować nocleg,oczywiście nalezy zrobić to w odpowiednim czasie żeby niepotrzebnie nie płacić,a jak ktoś woli mieć luksusowe warunki to iech wynajmie sobie sam

Gość gość
jako gość nigdy nie zapytałam o nocleg. Zawsze myślałam, że to w mojej gestii. W końcu gdyby mnie nie było na niego stać, to nie pojechałabym prawda?

Gość gość
Wesele to opłacenie dla gości miejsca na sali, jedzenia, picia i innych tego typu rzeczy. Nocleg nie wchodzi w pakiet wesela. Nie uważam by obowiązkiem młodych było płacenie za nocleg. My nie chcemy płacić i nie płacimy

Gość gość
moje wesele było w wakacje,zarezerwowałam noclegi w internacie dla młodzieży,internat był pusty,

Gość gość
Nasi goście spali w hotelu gdzie było wesele.To my pokrylismy koszty za wszystkich (70 zł od osoby w promocji).Nie wyobrażam sobie inaczej .(100 osob).I na każdym weselu w rodzinie tak u nas jest