Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guziczek24

nocleg dla gości weselnych

Polecane posty

Gość gość
Jeśli u was każdy płaci gościom to wy też to zrozumiałe. U nas natomiast nie płacą to i my też nie będziemy płacić. Poza tym w miejscu gdzie jest wesele nocleg kosztuje po zniżce 135 zł od osoby więc bardzo się cieszymy z narzeczonym że nie będziemy musieli tego opłacać. Gdyby nam wcześniej opłacali to też bylibyśmy zmuszeni ale w tej sytuacji mamy sporo zaoszczędzone

Gość drabina78
jesli masz gosci z calej polski to powinnas zagwarantowac im nocleg. zawsze mozesz ponegocjowac ceny pokoi jesli bedzie duzo osob. kiedy ja bylam na weselu w http://www.chatanadsztolnia.pl/ panstwo mlodzi od razu powiedzieli zebysmy nie martwili sie o nocleg

Gość Jaro123455
A mi się wydaje ze nie twoi goście tez powinni zdawać sobie sprawę ze nie jesteś w stanie każdemu zagwarantować noclegu i sami powinni o to zadbac. Kiedy byłem w http://www.dwabratanki.eu/ na weselu sam placilem za siebie i swoja dziewczyne – na szczęście nie było zbyt drogo

Gość gość
można znaleźć tanie noclegi za 20 lub 30 zł od osoby ,para młodych powinna zapytać czy goscie chcą nocleg i że mogą załatwić naclegi dla chętnych a kto ma ochotę nocować w hotelu 5 gwiazdkowym to niech zamawia sobie sam i sam płaci

Gość tolkabanana
zawsze możesz polecic jakiś nocleg. my jesteśmy znad morza, ostatnio bylismy na weselu pod warszawa, na nasze szczescie sala weselna ma tez hotel, placilismy 60 zl za osobe. wydaje mi sie ze to bardzo tanio jak na te okolice. biorąc pod uwagę ze w Łebie w sezonie 60 zł kosztuje nocleg na jakiejs kwaterze w niezbyt przyjemnych warunkach.nie pamietam jak sie nazywał ten hotel.. Złote Runo czy coś w tym stylu

Gość gość
myślę ze to zależy od zasady przyjętej w rodzinie, u nas nigdy nikt nikomu nie płacił za nocleg ani w mojej rodzinie ani w rodzinie narzeczonego, kilka razy jechaliśmy na wesele do innego miasta i nigdy nikt nam nie proponował noclegu wiec teraz kiedy my organizujemy wesele tez nie mamy noclegów w naszych wydatkach, zawsze sami płaciliśmy za swój nocleg wiec nie będziemy płacić teraz za czyjś, w zaproszeniach nie ma nic o noclegu a kiedy ktoś pyta to po prostu odpowiadam ze na własny koszt Jak moja przyjaciółka robiła wesele to miała możliwość zarezerwowania noclegów 50 zł/osobę, wesele było 10 km od miasta, jak pytała komu zarezerwować to chętnych nie było a jak zarezerwowała na własny koszt to wszyscy byli chętni wiec radze Wam nie pytać tylko ocenić samemu komu taki nocleg jest potrzebny żeby nie nadziać się na niepotrzebne wydatki

Gość gość
najlepiej robić wesele w hotelu bo wtedy wszystkie pokoje są gratis

Gość gość
My wesele mieliśmy w hotelu i tylko apartament dla nas był gratis. Nie w każdym hotelu dają za darmo pokoje. Robiliśmy wesele na 110 osób,płaciliśmy od osoby 320 zł i była tylko zniżka 30 zł na pokój ale nawet ze zniżką pokój 2 osobowy kosztował 280 zł. To chyba zależy od hotelu dlatego nie uogólniałabym tak tego. Z tym,że u nas goście jak chcieli przenocować to sami płacili. My tylko albo aż organizowaliśmy wesele a dojazd czy nocleg był we własnym zakresie. Nikt nie miał pretensji. Kto chciał to zapłacił kto nie to jechał do domu. Z tym,że u nas w rodzinie nigdy nikt nikomu nie gwarantował noclegów to też i u nas nikt tego nie wymagał

Gość aniahurat
W Rest pod Warszawą płaciliśmy 158 za osobę, miejsca noclegowe dla gości mieliśmy kupione dodatkowo, ale tak jest optymalnie, bo zwyczajnie każdy bawił się do tej godziny, do której chciał. Jeśli chodzi o samo wesele, to wszystko było optymalnie dopracowane.

Gość gość
jestem gościem weselnym i potrzebuję noclegu. Cena noclegu w domu weselnym normalnie to 140zł. Myślicie, że dla gości weselnych są jakieś zniżki? Powinnam zapytać o to w domu weselnym czy poprosić pannę młodą o to?

Gość gość
Zazwyczaj dla gości weselnych są rabaty i przedłużona doba hotelowa. My swoim gościom rezerwowaliśmy noclegi jak ktoś potrzebował a oni sobie opłacali także najlepiej załatwiać przez parę młodą

Gość gość
Też jestem za tym, żeby goście sami płacili za nocleg. Przecież zawsze mogą zrezygnować z przyjazdu, jeżeli im to nie odpowiada. A jeżeli ktoś ma wielu gości z daleka, co się coraz częściej zdarza, to płacenie im za noclegi może nawet praktycznie podwoić koszt wesela. Naszym gościom zrobiliśmy rezerwację, a płacili sami, plus dla tych co bliżej mieszkają były busiki z www.artour.pl .Nikt nie narzekał, myślę że zrobiliśmy najbardziej uprzejmie, jak nas było stać.

Gość gość
My nocleg dla gości w Warszawie załatwialiśmy na PlanetHostel.pl zaoferowali ciekawy rabat,wszystko w było w porządku,komfortowe pokoje.

Gość gość
załatwiliśmy gościom kilkanaście pokoi. Niestety, niektórzy z gości to co zjedli i wypili, później pozostawili w łóżkach i na ściamach w tych pokojach. Dodatkowo za dewastację zapłaciliśmy kupę pieniędzy. Ale faktycznie, niektóre pokoje były makabryczne. Uważajcie dobrze, komu ten nocleg załatwiacie, bo może być bardzo drogo.

Gość KarolinaWW
A nie myślałaś by połozyć ich w tym hotelu http://www.hotelaramis.pl/ ? Z tego co widziałam to mają tam bardzo ładne pokoje i nie jest aż tak drogo. Po za tym na internecie bardzo pozytywnie wypowiadają się na temat tego hotelu. Wydaje mi sie że Twoi goście będą zadowoleni z takiego noclegu.

Gość HalinkaaG
A moim zdaniem jak już chcesz barć ślub w stolicy to warto pomyślec o tym by połaczyc sale weselna razem z hotelem, ja widziałam ze tutaj http://www.hotelponiatowski.pl/ mają prześliczną sale a przy okazji możesz skorzystać z noclegu w hotelu i wszyscy beda zadowoleni

Gość gość
w hotelu jest fajnie,bo jak porozmawiasz z wlascicielem to dostaniesz noclegi z symboliczna kwote,gorzej jak jest menager i on nie dopuszcza do wlasciciela,bo menager da tylko znizke dla gosci weselnych,my tak robilismy ,prosilismy o spotkanie z wlascicielem a jak nie bylo mozliwe to rezygnowalismy z wesela w tym lokalu,w koncu znalezlismy sale z hotelem ,za wszystkie pokoje noclegowe dalismy tylko 1000zl,nie bylo limitu nocujacych gosci,mlodziez spala po 4 w 2 osobowych pokojach i bylo fajnie,bo jak ktos sie wykruszyl to bylo wiecej miejsca dla innych

Gość gość
w wielu hotelach nocleg jest w atrakcyjnych cenach

Gość gość
jak menager rzadzi hotelem to ciezko o znizki,ale jak jest wlasciciel na miejscu to inna gadka,ja bede robic wesele w hotelu i noclegi sa gratis,tak zalatwilam z wlascicielem

Gość gość
ja zapewniłam gościom nocleg w tym samym hotelu, w którym odbywało się wesele http://www.hotel-janki.pl/ Janki, tak więc mogli się z nami bawić do rana bo mieli blisko do łóżek :)

Gość Grzela
Nasi goście weselni nocowali w Świdnicy i przemiłych ludzi :) dogadaliśmy się z ceną, warunki były bardzo w porządku, goście sobie chwalili noclegikamienica.pl

Gość gość
młodzi płaca, my byliśmy teraz na weselu i nocleg był w pensjonacie sarah w kuklicach super miejsce