Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemy z tym czyms

KRęGOSłUP SZYJNY

Polecane posty

Witam, mialam robione RTG kregoslupa oczywiscie skrzywienie i obniżenie krążków. Chodziłam na rehabilitacje - masaże, ćwiczenia + masci. Wszystko pomaga doraźnie ale jak sobie pomoc z przewlekłym bólem. Nie bede sie ciagle smarować maściami albo chodzić na masaze. A kręgosłup odcinek szyjny boli ajjj. Co Wam pomaga? Może macie jakąś fajną strone z ćwiczeniami? chciałam dodac , ze spie na odpowiedniej poduszce tez.

Gość jygjjjjjjjjj
mi lekarz każe spać na płaskim bez poduszki... mi pomaga basen, rozluźnia... przy regularnym chopdzeniu bóle jei są dotkliwe az tak bardzo... a ile masz lat?? ja 27 i jestem skazana na ten kręgosłup od zawsze... wrodzona wada kręgoisłupa - niedorozwój kręgów... boję się co będzie za 10-20 lat

mam 21 lat

Gość jygjjjjjjjjj
wspólczuję szczezrze!!! a operacja w twoim wypadku wchodzi w rachubę?

Gość ja sie w nocy okladam malymi
jaskami, przewracam je ze soba,zeby glowa nie zwisala na bok Nie wolno: Siedziec dlugo przed kompem, dlugo czytac, robic na drutach, kreslic,)szyc ( robic cokolwiek z uniesionymi przedramionami, cwiczyc tylko w pozycji lezacej, Wzmacniac miesnie brzucha. Nie skakac, aerobik odpada.Chodzic na sprezystej podeszwie ( nie twardej., Na podroz brac pod glowe poduszkę. Chodzic prosto, nie pochylac glowy. Jak sie czlowiek przyzwyczai i przestrzega regul, to da sie zyc. Bol to pol biedy, nastepny etap to zawroty glowy, mdlosci,zaburzenia widzenia i szum w uszach, Wszytko przerabialam, ale juz wiem, jak nie dopuszczac.

Gość jygjjjjjjjjj
mi nie wolno uprawaić sportu nawet rekracyjnie (chocby na słynnych piłkach) - jedynie basen.

Gość szyja boli
mam zmiany w kręgosłupie szyjnym i ucisk worka oponowego co to znaczy?

Gość szyja boli
czy grozi mi opracja? może ktoś się zna, napiszcie plisssssss

Gość Nieszczęśliwa77
Mam podobnie, z tym, że u mnie jeszcze występuje drętwienie lewej ręki. Jako środek przeciwbólowy moja pani doktor zapisała Ketonal forte. A poza tym stosuję Ketonal - żel i maści.

Gość szyja boli
Niszczęsliwa77 a co jeszcze robisz aby sobie pomóc