Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agunia.pl

kto pije kombuche?

Polecane posty

Gość agunia.pl

chciałabym pogadać z ludzmi dla których kombucha to styl życia

Gość kambucha
Swym kształtem kombucha przypomina białawy lub jasno kremowy naleśnik osiągający blisko 25 cm średnicy, a w dotyku twardą i lepką masę żelatynową (galaretę). Z biologicznego punku widzenia jest ona "zlepkiem" kilku rodzai drożdży i bakterii, które żyją w symbiozie. "Podział pracy" pomiędzy grzybami drożdżowymi i bakteriami wygląda w ten sposób, że drożdże przefermentowują cukier na alkohol dając tym samym podłoże pokarmowe bakteriom, a te przetwarzają alkohol na wartościowe związki. Przy odpowiedniej pielęgnacji może Ci on towarzyszyć przez całe życie, bo rozmnaża się dość szybko.

Gość agunia.pl
kombucha ale czy go pijesz? czy ci smakuje? czy pomaga na coś?

Gość agunia.pl
kiedyś tylko wąskie grono ludzi produkowalo kombuchę która jest uznawana za CUDOWNY NAPÓJ w niemczech ,austrii ,australii canadzie są fanncluby ,u nas jakoś nie może sie przyjąć.

Gość agunia.pl
????????nikt nie wie co to jest??????????

Gość agunia.pl
ten drink tak pobudza przemianę materii,że można bardzo szybko i skutecznie schudnąć.

Gość Kipsa

ja piję kombuchę od brothers&sisters. jest bardzo smaczna, ma 3 warianty smakowe wiec można wybrac smak i ma sporo fajnych składników odżywczych!

Gość Partycja

Dużo czytałam na ten temat zanim zaczęłam pić i doszłam do wniosku, że kombucha jest fajna, ale trzeba uważać, żeby jej czymś nie zakazić. Dlatego zamówiłam sobie gotowy napój z brothers&sisters. I byłam w szoku, że jest taki smaczny! W takie upały, jak mamy w ostatnich dniach sprawdza się świetnie.