Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mememe

uk obwinia emigracje z wsch.europy

Polecane posty

Gość mememe

o problemy,ktore zaczynaja sie napietrzac w zwiazku z brakiem mieszkan socjalnych.taki wlasnie reportaz ogladalam dzisiaj w GMTV.tylko pogratulowac!

Gość londoner
ja to slyszalem rano w radiu.na koniec dodali ze pracodawcy wola zatrudniac nas bo jestesmy bardziej wydajni.No to sie klasa robotnicza oburza oprocz mieszkan zabieramy im jeszce prace.Jak im sie nie podoba to niech wystapia z EU.

Gość i co z tego.
zgadzam sie ze emigranci ze wschodu wyparli inne nacje w tym wzgledzie .. i co ztego co mnie to obchodzi,na wynajem mieszkania z dwojka dzieci czy z trojka stac kogos , to mniostwo kasy !!!

Gość mememe
ale jak na to patrzec z ich punktu widzenia to sie nie dziwie troche,bo to ich panstwo i emigracja powinna sie dostosowac do nich,mam racje czy nie?

Gość mememe
topik jest dla tych,ktorych to obchodzi,wiec ciebie wykluczam ;P

Gość cardiff...
od dziasiatek lat wpuszcaja emigrantow do swojego kraju,hindusi,afrykanie,karaiby ale najlepiej zgonic na nowo przybylych z eastern europe.My przynajmniej w wiekszosci pracujemy, naciaga system niewielki procent z nas,najpierw niech zrobia porzadek ze swoim dziurawym systemem socjalnym i nierobami z ktorych tutaj maja od wielu lat

Gość dlatego ze
dokladnie tak ..

Gość zobaczcie ten artykul
http://wiadomosci.onet.pl/1625010,28350,wiadomosceu.html i jeszcze im zle... ale ja sie nie dziwie, ze Brytole maja dosc emigrantow z innej strony...a mianowicie brudu na ulicach..( oczywiscie mowie tu o calej emigracji) zwlaszcza w Londynie i cholernie zatloczonym metrze..

Gość mememe
zgadzam sie z artykulem,ale niestety brytyjskie szaraki nic z tych peiniedzy nie maja,dlatego whg nich,my jestesmy zagrozeniem

Gość ukukplanet
to prawda tez dzisiaj czytalam artykul na stronie BBC. Jestem w Anglii i nie wyobrazam sobie starac sie o jakies obskurne mieszkanie socjalne, po pierwsze byloby mi wstyd, po drugie to nie moj kraj i wystarczy, ze dostalam od nich dobra prace i nie mam zamiaru nacigac tego kraju! Mieszkania socjalne powinny byc dla Brytyjczykow! Pracuje razem z mezem i stac nas na wynajem. Po co ktos tu przyjezdza! Jestem Polka i nie mam zamiaru czytac o sobie takich artykolow i przynoscic wstydu Polsce. Wybaczcie w pisza o emigrantach ze wschodniej europy ale wiadomo, ze chodzi glownie o polakow!!!!

Gość hjjkljg
dajcie ten artykul .. ten link sie nie otwiera

Gość Do mememe
W. Brytania dostała 6 mld funtów od imigrantów W 2006 r. imigranci wnieśli do brytyjskiej gospodarki równowartość 6 miliardów funtów - wynika z danych przedstawionych przez Ministerstwo Spraw Wewnętrznych komisji gospodarczej Izby Lordów. Dane te obejmują podatek dochodowy płacony przez imigrantów, ekonomiczne skutki zatrudniania imigrantów dla pracodawców (oszczędności i wyższa wydajność) i rynku pracy (wypełnienie luk) oraz dodatni wpływ na poziom wydatków konsumpcyjnych. Wycena ekonomicznego wkładu imigrantów do gospodarki brytyjskiej obejmuje ogół przybyszów z całego świata. Liczbę imigrantów z nowych krajów Unii Europejskiej ocenia się na ok. 700 tys., z czego ok. dwóch trzecich stanowią Polacy. Komisja Izby Lordów analizuje wpływ imigracji na gospodarkę, oświatę, służbę zdrowia i zapotrzebowanie na mieszkania komunalne. Zapoznaje się z opiniami pracodawców, ekspertów i rządu. My im napedzamy dupku gospodarke!!!!!!!!!

Gość jezusicku
Wiecie co, wlasnie siedze w pracy, kolomnie siedza anglicy a w radiu mowia o emigrantach ze wszystko im zabieraja, mieszkania, prace pieniadze. Ale kapa. Acha i jeszcze sonada jak wypowiadaja sie na ten temat Polacy. Wkurzam sie. Czemu nie robia afery z hindusow , ktorych wszedzie jest pelno. Chodzby nawet tu gdzie pracuje. Czepiaja sie kogos kto jest bardziej przebiegly od nich

Gość hindusy robie se duzo dzieci
i zyja z zasilkow w wypasionych domach, jezdza zajebistymi samochodami, nie pracuja i maja wszystko w dupie... ale to my jestesmy beee.:o

Gość kjhkhkhkh
jak tak dalej bedzie to wracam do pl albo zmeniam narodowosc

Gość leniwe dupy
leniwe angielskie dupy boje sie ze dla nich braknie socjalu .....aha grube leniwe dupy

Gość hindusy robia se duzo dzieci
hehe dokladnie

Gość kjhkhkhkh
to wy za duzo mieszkan chcecie nie wsty wam przyjezdzaj tutaj i zachowywac sie w ten sposob; do pracy!!!!!!!!

Gość Taki jeden nieważne
ja tam niwiem co oni śądzą ale może miesiąc temu oglądałem dziennik to mówili że polacy są najlepsi a oto dlaczego: 1.jesteśmy europejczykami(nam się należy bo należymy do uni a" hindusi meksykanie i reszta dziczy nie!" 2.jesteśmy wydajni w pracy 3.nie kradniemy(tak naprawdę!) 4.Polacy nie niszczą pubów i restouracji (jesteśmy inteligętni) No więc dlaczego Polacy obrywają za hindusów,arabów,turków,żydów i innych nie europejskich pszybyszów:( bo skoro tak ma być to ja jadę na stałe do USA i pierdolę to szambo, tych polityków i komunistów zasranych dostanę wizę i papa:) :classic_cool::)

Gość lja chyba wracam
na Hindusow nie bedzie nagonki bo oni przyjezdzaja do tego kraju z kasa a po za tym potrzebuja wize 3 miesiace i do domu czy tam wiecej ... a nas nawet nie ma kto bronic po polski rzad pozbyl sie klopotu..wiecie nie mam nawet ochoty wyjsc do sklepu normalnie wstyd mi ze jestem polka ze w ten sposob o nas mowia

Gość do ukukplanet
po pierwsze to za kogo ty sie uwazasz bo z tonu twojej wypowiedzi mozna wnioskowac ze za kogos lepszego. a po drugie skoro nie wiesz dokladnie jak wyglada sprawa z mieszkaniami to sie nie wypowiadaj. Ja nie widze nic zlego w tym ze dostanie sie mieszkanie socjalne - sa rozne nie tylko syfiaste jak to powiedzialas. My mamy mieszkanie ze spoldzielni - 2 sypialnie, nowiutki budynek, niski czynsz, fajna okolica. A poza tym gadasz tak bo zazdroscisz tym ktorzy maja swoje wlasne mieszkanie a ty musisz wynajmowac. Ja wszystko co kupuje do mieszkania jest juz moje a ty ciagle wyrzucasz mnosto kasy na mieszkanie jakiegos obcego czlowieka i za pare lat sie obudzisz ze tak naprawde to nic nie masz. wiec prosze cie nie madruj sie za bardzo bo nie masz racji a zreszta jak nie chcesz korzystac z tych wszystkich pomocy panstwa jakie ci sie naleza to tym lepiej dla innych :)

Gość ok przeczytalam
Po pierwsze ten artykul nic nie mowi o tym o czym pisze autorka topiku poprostu dziewczyno nie znasz angielskiego !!!!!! to zenada !!!!

Gość ukukplanet
'do ukukpalnet" za szybko mnie oceniles wkrotce kupujemy domek (za wlasn ciezko zarobione pieniadze) w bardzo dobrej dzielnicy a nie w jakims socjalnym bloczysku nawet nowym! Nie uwazam sie za kogos lepszego tylko mam ambicje w przeciwienstwie do tych co wszytko chcieliby za darmo. Dlaczego mam byc zazdrosna, gdybym chciala socjalne to bym sie o nie starala proste prawda

Gość po co ludzic sie
czy wy nie rozumiecie ze to prowokacja ..

Gość wisniowagora
a niby po co ktos mialby robic taka prowokacje?:O

Gość do ukukplanet
po pierwsze jest roznica miedzy mieszkaniem socjalnym a spoldzielczym - my mamy to drugie i nie jest w zadnym bloczysku tylko 2 pietrowym budynku. Po drugie to ze dostalam takie mieszkanie nie oznacza ze nie mam ambicji. Po prostu nie uwazam zeby pakowanie sie w kredyt na 30 lat bylo fajna perspektywa tym bardziej ze mielismy inne wyjscie. Wiec tylko glupiec by z niego nie skorzystal.

Gość wisniowagora b
wisniowagora jestem wiesniara !!

Gość ukukplanet
ale zebu dostac takie mieszkanie trzeba miec bardzo niskie zarobki, po drugie malzenstwom jest ciezko wiec musieliscie niezle nakrecic ;) bo jakos w uczciwosc w tej sprawie nie wierze