Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama taka mama

BUTELKOWE MAMY ŁĄCZMY SIĘ !!!!!!!

Polecane posty

Gość mama taka mama

Dlaczego we współczesnych czasach nadal świadomy wybór kobiety odnośnie sposobu karmienia swojego dziecka wywołuje ciągle tyle emocji ??? Dlaczego nie możemy wybierac jak chcemy życ, co robic, co najlepsze dla naszego dziecka, bo zaraz ktoś nas szykanuje i mówi co jest lepsze ? Mój syn ma miesiąc. Karmiłam piersią tylko tydzień. Powód? Po pierwsze syn miał zbyt mocny odruch ssania - stwierdziła to położna, musiałam karmic z kapturkiem ale i to nie pomagało, miałam wiecznie poranione do krwi sutki, przystawiałam go prawidłowo, pod okiem położnej. Po drugie syn jak juz sie przyssał od razu zasypiał i nie było mocnych by go obudzic. Nie najadał sie w ogóle, był głodny mimo przystawiania po 5 minutach zasypiał i tak w kółko. Po trzecie czułam sie już po tym wszystkim po prostu żle psychicznie. Płakałam przystawiając go do piersi, denerwowałam się, on też płakał i się denerwował, nie spał, iągle był głodny, ciągle płakał. Od kiedy karmię butelką, syn śpi super, my też, nie ma alergi na mleko, ma bardzo dobry przyrost wagi, nie choruje mimo ciąglego kontaktu z ludzmi. Była to moja świadoma decyzja, jednakże spowodowana pewnymi czynnikami. Częśc a raczej większośc znajomych, rodziny jej nie zaakceptowała. Czyłam sie jakbym robiła najgorszą krzywdę, jak wyklęta. Ciotka powiedziała, że ona tez miała poranione sutki, ale po miesiacu meki jej przeszło. Nie rozumiem jestem w stanie sie poswiecic dla dziecka, dac mu co najlepsze, ale nie za wszelka cene. Miałam tak poranione sutki, że za nic w świecie nie wytrzymałabym miesiaca, nie jestem masochistką. Mamy butelkowe, przeciez nie wazne kto jak karmi, wazne ze kochamy swoje dzieci, dbamy o nie, a karmienie butelka nie wyklucza wiezi, bliskosci, milosci, przytulania itp Pozdrawiam

Gość duzy miecio
ja tez lubie zajrzec do butelki,a co ! popieram w pełni te metode:classic_cool:

Gość mimimi123455
Witam! Niestety moja maluda od początku musi być na mleku sztucznym :( ze względu na moja chorobę i leki jakie biorę. Niestety pediatra nie powiedziała mi jakie powinny być pory karmienia i odstępy czasowe pomiędzy nimi. Czy np co 3,5 godziny, czy w dzień częściej, a w nocy mniej??? Narazie dostaje regularnie co 3,5 godziny, ale może powinnam inaczej? Będę wdzięczna za odpowiedź.Jakie pory karmienia mlekiem sztucznym

Gość jestes beznadziejna
matka!!! wygodna i leniwa !!! tfuuu !!!

Jestem mama 3 miesiecznych blizniakow i tez karmie butelka od samego poczatku i sadze ze jest to tylko i wylacznie wybor matki a inni niech zajma sie wlasnymi sprawami. Butelkowe mamy trzymajmy sie razem:):)

Też byłam butelkową mamą :) Karmiłam dziecko w takich odstępach czasu, jak mamy, które karmiły piersią, czyli na żądanie. Mój bobasek był małym głodomorem i zwykle odstępy między karmieniami wynosiły 2,5 do 3 godzin. W nocy karmiłam ją jak usłyszałam, że płacze. 🖐️

witam, więc i ja sie przyłączam. Karmię od 4 tyg.m.modyfikowanym. mimi12345 - to zależy ile ma maleństwo?

ja też karmię i karmiłam zresztą od początku na żądanie. Ale to się potem reguluje powoli. Jest przyjęte że dziecko powinno mieć 7-8 karmień na dobę, to wychodzi co 3 godziny, czasem częściej. Ale mój \"drobił\" i czasem nawet teraz tak robi. Zjadł przepisowe 90 ale nast. karmi. już tylko 20, 30, itp. Nawet jak tak \"drobił\" to zawsze jakoś tyle zjadł że faktycznie wychodziło to 7-8 karmień, ni mniej ni więcej. Przybiera dobrze.

P>S: chciałam tylko dodać, ze jak zjadł tylko 20-30ml to przy kolejnym sobie odbijał i zjadał znowu normalnie. Dobranoc