Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama buby

6 miesiecy i 8,5kg

Polecane posty

Gość Mama buby

Nie za duzo? Jakos mała specjalnie sie nie przejada ale ta waga troche mnie martwi.

mojej siostry syn tyle ma i tyle wazy lekarka nakazala odchudzanie :D dodam ze moj ma 9 miesiecy i tyle wazy ;) a siostra nie odchudza, tylko jeszcze bardziej pcha :O lol

Gość gierappa
przedchwilka załozyłam podobny temat.. ja sie martwie troszke czy 7250 to nie za duzo dla 3 miesecznego dziecka...wydaje mi sie ze u was waga jest w porzadku... kuzynki synek ma 6 miesiecy ponad nawet i wazy 7800... ale on jest strasznie chudziutki i troszke chorowity...

Gość Mama buby
Nie jest specjalnie "obfitych kształtów"....ale lekarka śmieje sie tylko i mówi,że jak mała zacznie raczkować to sie rozejdzie.

Gość gierappa
no to moj juz podwoił...wazyl przy urodzeniu 3600

Gość chyba w 6-tym
gierappa, a co twój pediatra na to?

moja ma skonczone 6 mies. ma dokladnie 6 miesiecy i 9 dni i waży okolo 8 kg. wygląda dość pulchniutko ale nie ma nadwagi.

Gość gierappa
lekarka powiedziala ze szczeólnie przybrał na wadze.. i ze nie czesto sie to zdarza... z taka ironia to troche mowila .......a ma wzrost 63 cm

ja bebilonem plus jakieś zupki i deserki ale raczej nimi pluje :-o za to strasznie dużo pije. dziennie wypija okolo pól litra wody, herbatki, soku...

MaMani mam nadzieje, ze sie nie obrazisz za to co napisze, ale moze u twojej corci to cecha genetyczna ;) choc na zdjeciach nie wyglada grubiutko, powiem szczerze ze normalnie natomiast syn mojej siostry jest GRUBY i to widac, lekarak juz miesiac temu zabronila dla siory dawac mu mleka z butelki, kazala dawac tylko cyca, a ta na jakis czas butle odstawila, a teraz to daje mu cyca, mleko z butli, kaszke, obiadek i deserek :O a syn wyglada jak maly gruby prosiaczek...najgorsze jest to ze pozniej moze miec przez nadwage problemy, a ciezko bedzie zgubic te sadelko

a to sory :P wielkie sory heh co za gafa :O ja nawet nie pamietam dobrze jak wygladasz teraz, widzialam kiedys zdjecia twoje, chyba ze slubu i zauwazylam ze masz kobiece ksztalty, stad moje domysly :P a tych zdjec nie widzialam wiec jedna wielka gafa :P sorki jeszcze raz 🌼

strasna ano mam ale kiedyś nie mialam wiec to z genetyka nie ma nic wspólnego raczej po czesci z pewnymi hormonami a po 2 czesci i to znacznej z jedzeniem :P Dlatego Maniula napewno nie ma tego \"genetycznego\". Poprostu taka jest amorkowa z fałdkami tu i tam :P Ale na każdej wizycie lekarka sprawdza czy odpowiednio przybiera i nigdy nie ma nadwagi zawsze waga wrecz ksiązkowa.

Gość Mama buby
Moja je sztuczne,nan2, 3 razy dziennie,częściej dwa razy.Do tego obiad ,deser,soki,ale dopiero od dwóch miesiecy jest na sztucznym..Dodam,że na piersi tez była pulchna.Raczej niema po kim być grubasna bo i my rodzice i dziadkowie szczupli.Dodam jeszcze ,że mój syn jstarszy jest strasznie szczupły a ma już 7 lat.

mamo buby to Maniula je duzo wiecej!!! zjada 5 razy dziennie mleko do tego soczek, 5 łyzeczek deserku, 5 łyzeczek zupy ( reszte mi wypluje nie wiem dlaczego ale ona wogole nie chce nic procz mleka wszystkim sie dląwi wymiotuje albo pluje) no i pije wode i herbate owocowa. czasem dam jej 3 łyzeczki surowego jabluszka albo banana ( ale tym też pluje) czasem chrupke do łapki ale ja rozmazuje raczej na śpioszkach niż je :P ale np w nocy budzi sie 2 razy na mleko! strasna sliczny ten twoj maluszek corcia też :)

dzieki MAMani twoja corcia tez jest przesliczna :D a co do mojej siory to jej syn je caly obiadek, caly deserek, kaszke - porcja dla takiego malucha i mleko z butli 2 czy 3 razy i cycka wiec on zjada duzo, powiedzialabym, ze nawet bardzo duzo a jesli lekarki w przypadku waszych dzieciaczkow nic nie mowia, to mysle ze nie macie sie o co martwic :)

Moj synek 20 skonczy 10 miesiecy i wazy tylko 7300 Jak czytam wasze wypwiedzi to mysle ze za malo Jak sie urodzil wazyl 2900 Jutro ide na wizyte to zapytam

Moja córka ma ponad 13 miesięcy i waży 10,2 kg gdy miała 3 miesiące ważyła 6,2 gdy miała 6 m-cy - ok 8 kg. Cały czas utrzymuje się ok 75 centyla Jest raczej szczupła, bo wzrost ma trochę więcej niż ostatni centyl, pewnie po rodzicach ;-) Ja mam 175 a mąż prawie 190 wzrostu. Także ciężko stwierdzić, czy taka waga, jak u dziecka autorki topiku, to za dużo, czy za mało :-) Pewnie zależy od tego, jakie dziecko jest "wysokie" :-)