Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dni plodne

dni plodne

Polecane posty

Gość dni plodne

jesli miesiączka mi sie skończyła w poniedziałek to kiedy bede miała dni płodne? po ilu dniach po miesiączce są dni płodne? cykle mam 28-30 dni.

Gość wsisper
ja mam cykle 28 dni i dni płodne zaczynaja mi sie w 5 dniu po okresie

Jeśli piszesz że cykle 28-30, tzn. nie są regularne :O. Więc dni płodne też nie wystąpią regularnie. Niedawno ktoś też o to pytał, poszukaj w starszych tematach :D.

Gość dni niepłodne
niektóre podręczniki podają, że 11 dni przed spodziewaną miesiączką są dniami niepłodnymi. Szczegóły znajdziesz w t. "Antykoncepcja lub świadoma prokreacja" na www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość dni plodne
chodzi mi o dni płodne

Gość dni niepłodne
cyt. z www: Drugi okres niepłodności jest wielkością stałą i wynosi 11 dni. Tyle czasu upływa zanim błona śluzowa macicy, w której nie zagnieździ się ciąża zacznie złuszczać się i wydalać na zewnątrz macicy, dając krwawienie, potocznie zwane miesiączką lub okresem. Miesiączka, mająca nazwę od miesiąca księżycowego, cyklicznie powtarza się co 28 dni.. W I okresie niepłodności ma miejsce krwawienie. Ze względów higienicznych, estetycznych, unikać seksu w tym czasie. Najważniejszym przeciwwskazaniem jest możliwość wprowadzenia prąciem infekcji bakteryjnej i wywołania stanu zapalnego narządu rodnego kobiety. Im dłuższy cykl miesiączkowy tym więcej dni niepłodnych nadaje się do współżycia seksualnego, im cykl krótszy tym mniej, oczywiście w I okresie niepłodności, gdyż II okres niepłodności jest stały i wynosi 11 dni.

Gość dni plodne
moja miesiączka trwa 7 dni to za jaki czas po tych 7 dniach zaczną się dni płodne? okolo 14 dnia cyklu czyli 7 dni po miesiaczce?? zawracam głowe, ale jestem młoda i nie wiem.

Gość dni niepłodne
chyba umiesz czytać? Jest tam tabela, którą należy wypełnić i wtedy dowiesz się o dniach płodnych.

Gość dni niepłodne
wpisz w Google: naturalna metoda antykoncepcji; pojawi się program, który sam wyliczy dni płodne.

Gość chlup
jesli ja mam miesiaczke co 24 dni czy to jest dziwne?wiekszosc kobiet ma co 28 wlasnie a ja mam 24

Warto obserwować śluz pojawiający się w dni płodne. Dni niepłodne to dni tzw. suche czyli bez śluzu. Ale przed owulacją bezpieczniej jest zabezpieczać się jednak :D:D.

Gość chlup
czy ktos mi moze pomoc?czy wszystko jest ok u mnie czy raczej nie jezeli cykl mam co 24 dni?

do chlup nie wszystko jest ok masz poprostu tzw krotki cykl miesiaczkowy on trwa zazwyczaj do 24 dzni jest tez dlugi cykl miesiaczkowy 36 dni

Gość dni niepłodne
jesteś faktycznie biedna, bo w 1-szym okresie niepłodności nie masz praktycznie dnia na uprawianie bezpiecznego seksu, chyba, że krwawienie masz tylko 2 dni. Zresztą wylicz sobie sama: od daty spodziewanej miesiączki odejmujesz stałą 11, odejmujesz 7 na tzw. owulację i reszta to dni niepłodne. Powodzenia w obliczeniach i bawieniu dzidziusia......

Gość chlup
do dni nieplodne skoro naprzyklad dostalam miesiaczke 17 pazdziernika odejmuje 18 czy od 24 odejmuje 18?

Gość sabina1987
Dużo par się o dziecko teraz stara bez skutku. Sama jestem w takiej sytuacji z mężem. Korzystam z testera Ovu Control do wyznaczania dni płodnych i czekamy. Mam nadzieję że się w końcu uda zajść ;-) trzymajcie kciuki!