Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kolorowa jak diabli

kaszka lub inny zapychacz dla 5 mies malucha przed snem..

Polecane posty

moja zuzia budzi sie 4 razy w nocy na cycka.. jestem wycienczona.. juz nie mowie o diecie na ktorej jestem od kilku miesiecy ale o tych zasranych nocach -mam dosc.. powiedzialam sobie ze bede karmic do 6.. i potem powoli odstawiac.. ostatnio nawet zaszalalam i kupilam sobie kaszke mleczno-ryz hipp od 4 miesiaca.. ( odkad urodzila sie zuza nie jem nabialu, zero mleka bo miala potezne kolki jak zjadlam cos takiego).. myslalam ze sie zesram ze szczescia doslownie jak zjadlam ta kaszke- tak mi sie chcialo czegos z mlekiem.. no i zuzke tak zsypalo.. cala w czerwone plamy.. potem staly sie zolte a potem zaczely sie luszczyc.. pokazalam lekarce - stwierdzila ze najprawdopod ma uczul na mleko.. no i co ja mam teraz zrobic? te mleka dla dzieciaczkow uczulonych sa podobno bardzo niedobre.. wiec ostrzegla mnie ze na poczatku mala moze nie chciec jesc. stwierdzilam ze sie pomecze i jeszcze troche ja pokarmie cycem..zrobie jej testy moze ( a wiecie gdzie sie robi i ile kosztuja?) i teraz pytanie: co mam jej dac na noc co nie zawiera mleka mod zeby ja \"napchac\" i zeby mi dala troche pospac? sorry ze sie rozgadalam i gratuluje wytrwania do konca:) z gory dzieki za rady

Gość sprobuj
Sprobuj odciagnac swoje mleko i zagesc je zwyklym kleikiem (kleikiem nie kaszka!!!) ryzowym. Jest taki z nestle za 3 zl z groszami. Ja na noc mleko modyfikowane zageszczam trzema lyzeczkami kleiku. Karmie przez smoczek zwykly - taki po trzecim miesiacu zycia a nie przez specjalny. Na kleik ryzowy Twoja Mala nie bedzie miec uczulenia. Moja ma 5,5 miesiaca i wypija na noc po zageszczeniu 220ml. Przesypia od 20.00 do 7.00. Powodzenia

Gość mkk
a czemu kleikiem a nie kaszka?

Kup bebilon pepti wcale nie jest niedobry jest bardzo dobry. Niedobry ejst nutramigen - paskudny wstrety i nie wziełabym tego do ust za zadne skarby świata a moje dziecko przez 5 miesiecy to jadlo i nie narzekało :P zawsze mleko mozesz troszke doslodzic glukozą, ale myśle ze bebilon pepti powinien bez problemu przejść. Co do kaszek to rowniez polecam sinlak- to zagestnik do mleka na bazie soi- od 5 miesiaca ale moja wcinala od 3 i tez nic jej nie jest. Tylko sprawdz czy Zuza nie bedzie uczulona bo duzo dzieciaczkow na soje tez ma alergie. Sinlak tak wogóle jest na zwiększenie masy ciała ale rewelacyjnie się sprawdza jako \"zagęstnik\" Mania piła go zeby mleko bylo geste i zeby jej się nie ulewalo, no i od 1,5 miesiąca juz go nie pije bo po co ją tłuczyć. A co do nocek to jak dasz malej modyfikowane to bedzie spala dluzej niż na cycusiu. Mania budzi sie 2 razy w nocy na butelke i nawet nie chce tego zmieniac. Widocznie ma taka potrzebe zeby sobie zjeść w środku nocy male coniecop. Jak bedzie starsza to może zaczne coś kombinowac i podawać zamiast mleka herbatke ale narazie nie mam serca jej oszukiwac :) Pozdrawiam

nie wiem skad wyczasnęłam ta soje- miało być na bazie zbóż i dalej tak jk leci ze niektore dzieci sa na nie uczulone i musisz najpierw zrobic teścik zanim podasz- tzn dac troszke i poobserwowac :)

Gość sprobuj
mkk - dlatego, ze kaszka bedzie "zbyt powaznym" pokarmem. Na samym poczatku powinno sie wprowadzic kleik. Zwlaszcza, ze mala jest caly czas na piersi i bedzie to jej pierwszy inny produkt. Poza tym kaszki sa gestsze i niestety w znakomitej wiekszosci dosladzane a ja w przeciwientwie do Mamani jestem przeciwniczka dosladzania jedzenia dla dzieci czymkolwiek. Nie chce wprowadzac cukru do diety dziecka rowniez nie uzywam soli do zupek. Mozna tez wyprobowac kleik kukurydziany. Kolorowa - jezeli chcialabys wprowadzic mleko modyfikowane to nie przejmuj sie tym, ze jedna mama powie, ze takie jest niedobre a inne smaczne. Nie ma reguly. Moja corka je wszystko co jej sie da, corka kolezanki chce tylko nutramigen a druga jak dostala bebilon to zacisnela usta i nie chciala otworzyc. Niestety tylko metoda prob i bledow znajdziesz najwlasciwsze mleko (osobiscie karmie Nanem).

kolorowa moj mlody tez ma skaze, tez karmie piersia, tez mam dosyc nocnego, ale...kaszka w moim przypadku nic nie daje :( ale z racji tego ze zwyklego mleka typu nan, czy cos tm nie moge dac, a lekarka nie chciala przepisac tego dla alergikow, postanowilam zadzialac sama sa kaszki same ryzowe i ja je robie na wodzie, nie na mleku moze nie maja takich wartosci jak w polaczeniu z mlekiem, ale moj mlody je lubi i zajada ;) wiec moze kup taka

dzieki Wam bardzo dziewczyny.. musze jeszcze przeanalizowac to co napisalyscie.. i wyszukac sobie te mleka i zageszczacze...pewnie i tak bede sie jeszcze o cos tu pytac:) kurcze a nie wiecie jak sie sprawdza karmienie dziecka - tak malego- lyzeczka?? Mialam nadzieje ze unikne butelki.. chociaz nie wiem czy to dobry pomysl.. co o tym sadzicie?

wiem, ale mojego w cyckach jest tak malo, ze nie da rady :O ja dodaje zawsze jakies owoce, albo robie z woda z soczkiem i wtedy ma lepszy smak ;) ale nawet bez tego, mlody zje cala miseczke bez problemu ;) a co do karmienia, to moge ci powiedziec tyle, ze oba moje szkraby szybko zalapaly o co chodzi ;) wiec zycze powodzenia, bo troche prania bedzie :P

moja też jest na cycu, też daję jej co najmniej 4x w nocy a co gorsze wogóle nie chce wziąć smoczka do ust, na razie deserki i zupki podaję jej łyżeczką ale mleko z butli za nic w świecie nie chce ruszyć, całe szczęście że mogę jeść wszystko

kolorwa to zalezy od dziecka bo oja nie chce lyzeczka, dlawi sie i ma odruch wymiotny a z butelki wszystko chetnie. Bo inaczek uklada sie jezyczek do ssania a inaczej do polykania z łyzeczki i moja za nic nie moze tego polykania przyswoic a np córka kolezanki jak miala skonczone 6 miesiecy to jadla lyzeczka i to zupy z kluseczkami z lanego ciasta!!! takimi duzymi! Moja by chyba sie zadławila jakbym jej cos takiego dała. Wszystko zalezy od tego jak zareaguje twoje dziecko zawsze mozesz sprobowac uczyc zuze jesc lyzeczka :)

acha i jeszcze moge ci napisac, ktore wg. mnie kaszki z sama woda sa najlepsze: kupuje nestle i to bedzie jablkowo-gruszkowa, ma dosyc wyrazny smak, jeszcze malinowa a z bobowity teraz kupilam brzoskwiniowa i tez jest dobra, reszta taka mdla jest ale mowie, ja staram sie robic je z deserkiem, bo samego deserku mlody nie chce jesc, albo z woda z soczkiem ;)

a ten Nestlé Sinlac smakuje jak kaszka?? dobry jest?? natomiast co do samego mleka modyfikowanego: na razie sie wstrzymam chyba.. chcialabym za to jakas kaszke na mleku mod ktora mi malej nie uczuli.. cholera sama juz nie wiem co mam robic z ta moja zuzka:( dobra na razie zmykam bo moj malucha ma jakies schizy i zyc mi nie daje ostatnio:(

to raczej takiej kaszki nie znajdziesz, chyba ze kupisz na recepte bebilon albo nutramigen i bedziesz robic te kaszki ryzowe na tym mleku bo kaszki ktore w swoim skladzie od razu maja mleko na pewno wywolaja uczulenie

Gość helol tu swistak
kolorowa chcialam cie przeprosic za to ze niedawno tak ci dokuczalam, przeczytalam wczoraj na jakims topiku co przechodzilas przez okres ciazy i zrobilo mi sie glupio ze taka wredna bylam... obiecuje juz wiecej tego nie robic :P

a może zacząć od samego mleka modyfikowanego ? moja mała do 5 misiąca była na cycu ale na noc zawsze dostawała 90 ml bebilonu i spaaała ;) a teraz ma 16 miesiecy i budzi sie dalej ...:o ponoc taka Jej \"uroda\" :)

Sinlac OK słodki dobrze sie przyswaja , w porównaniu z innymi kaszkami zjadliwy OK :D , cena około 25.00 za opakowanie w środku są 2 woreczki życzę powodzenia :)

Kolorowa, tylko zorientuj się, czy Twoja mała naprawdę głodna jest. Bo problem z dziećmi z reguły jest taki, że jak się budzą, to ssanie potrzebne im jest do zaśnięcia, a nie dlatego, że są głodne. Czy mała zasypia przy cycu, czy wkładasz do łóżeczka to sama zasypia? Bo jeśli przy cycu, to problem budzenia się zostanie nawet gdy dasz kaszkę w butelce - jeśli będzie zasypiała w trakcie ssania to jak się obudzi i nie będzie mogła zasnąć, będzie domagała się butelki...ssanie usypia :) Oczywiście nie zawsze, ale z reguły tak jest. Przekonałam się o tym, wykończona wstawaniem co noc aby dać pić mojej rocznej córce. Postanowiłam nauczyć ją samodzielnego zasypiania, i okazało się, że dziecko, które budziło się kilka razy w nocy aby się napić - teraz przesypia 10-12 godzin i nie potrzebuje pić wcale :D Jak mój synek miał około pół roku, to przestałam mu dawać cyca przed samym spaniem, tylko dawałam godzinę wcześniej. Potem wkładałam do łóżeczka i sam zasypiał . Nocne posiłki praktycznie się skończyły...

kupilam Sinlak - fajny smak.. a moja mala wcinala ze az jej sie uszy trzesly:) ile razy podawalyscie to dzieciaczkom? ja dalam to malej przed spaniem z lyzeczki a potem \"dobilam\" ja cycem:D mam nadzieje ze bedzie spala rafinka sama nie wiem czy ona jest glodna w nocy.. ale probuje jej dac smoka i nic.. poje troche i zasypia przy cycu.. odkladam do lozeczka i spi dalej a w ogole to zuzia usypia na noc w lozeczku.. tzn maltretuje ja cycem.. jak sie naje klade do lozeczka i meczy sie tam biedna ( czyt. patrzy w sufit) przez ok godzine czasem.. az padnie i jeszcze raz dziewczyny dziekuje za rady:)

Gość Mama_Zosi
Hej dziewczyny, cieszcie się, że mozecie karmić piersią! Niektóre chciałyby a nie mogą! Moja młodsza córeczka ma teraz prawie 14 miesiecy. Dalej ją karmię, nie śpi ciągiem dlużej niż 2 godziny. Pracuję zawodowo (w dzień poza domem), wieczorem wykonuję w domu projekty graficzne. Od jej urodzenia nie przespałam ciągiem żadnej nocy. I wiecie co? Tak wyszło, że będe ją w ciągu 2 najbliżyszch tygodni odstawiac od piersi. I bardzo mi smutno z tego powodu.... Cieszcie sie, ze karmicie. Będziecie miały jeszcze dużo czasu, zeby się wyspać.....

Gość Melody80
Mój synek urodził sie zbyt wczesnie i długo miał sporą niedowagę, jest tez uczulony na mleko. Też kupuję sinlac zgdodnie z zaleceniami pediatry i mały dobrze go przyswaja i ładnie przybiera. Pozdrawiam