Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieguskowa pani

Allegro

Polecane posty

Gość pieguskowa pani

kupilam buty na allegro dnia 4.10 otrzymalkam je dnia 5.10 do 20.10 pani sprzedajaca ma urlop buty mi nie pasuja chce je zwrocic?powinna je przyjac spowrotem?

Gość a co ma urlop do zwrotu
odsyłasz przecież pocztą.Jeśli jej nie będzie w domu,będzie miała awizo.Paczka może czekac na poczcie 14 dni roboczych. A Ty masz potwierdzenie nadania z odpowiednią datą.

Gość pieguskowa pani
no wlasnie dopiero wczoraj jej napisalam ze chcialabym odeslac i otrzymac zwrot gotowki bo nie bede mogla uzytkowac tych butow.Kontakt mialowy i telefoniczny mozliwy od 20 pazdziernika.czyli od jutra.nie chcialam dzialac na wlasna reke i wysylac bez porozumienia paczki. ale powinna sie zgodzic prawda?

Gość a co ma urlop do zwrotu
Wydaje mi się,że prawnie jest 10 dni do rezygnacji z umowy-transakcji.Czyli do 15 października.....

Gość esemeskaaaa
oczywiscie ale z kobieta nie bylo ani kontaktu telefonicznego ani mailowego nie moglam na wlasna reke wyslac butow i zadac bez wczesniejszego powiadomienia aby zwrocila mi pieniadze.

Gość lalalalalalalalalalalalalala
a z jakiego powodu chcesz je zwrócić i odzyskać pieniądze? przestały się podobać? są uszkodzone? i czy ta pani prowadzi działalność gospodarczą? masz paragon na te buty?

Gość esemeskaaaa
buty chce oddac z powodu takiego iz nie jestem w stanie swobodnie w nie wlozyc nogi mam problemy z zakladaniem i zdejmowaniem kozakow,robie to na sile wiec to wystarczajacy powod. podobaja mi sie bardzo! ale nie bede mogla z nich korzystac. ta pani prowadzi dzialnosc gosp.ma firme ma duzo butow na swoich akucjach ale paragonu nie dostalam.

Gość lalalalalalalalalalalalalala
w takim razie wg prawa masz 10 dni na zwrot towaru. Jednak skoro czekasz na kontakt z tą panią to czekaj. Ale po tym terminie (10 dni) może przyjąć buty, ale nie musi. Jej dobra wola.

Gość esemeskaaaa
ale rozumiesz ze nie byloz nia absolutnie zadnego kontaktu?ani mailowego ani telefonicznego ani nic? nic zupelnie. wiec jak moglam bez porozumienia odeslac buty...o to mi chodzi:)