Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3 trymestr

ile przytyłyscie w III trymestrze?

Polecane posty

Gość 3 trymestr

Podobno w trzecim trymestrze ciazy najwiecej sie tyje? Czy to prawda? Ja własnie zaczynam siódmy m-c i mam juz 10 kg na plusie. Boje się, że dobije do 20. staram się nie objadac, ale muszę lezec, więc zero ruchu. Pamietacie jak to było u was?

Gość 3 trymestr
A może ktoś jeszcze sie wypowie?

Gość ja koncze 7 miesiac
na odmiane (31 tydzien) i przytylam jak do tej pory 7 kilo, fakt faktem - schudlam na poczatku tez sporo. ale wlasciwie nie wiem, gdzie to 7 jest, jedyne co mam wieksze to brzuch (i piersi, ale one sa takie same od dawna, gdzies tak 0d 3 miesiaca pewnie). dziecko w normie, wiec zdaje sie, ze niektorzy tak maja, ze po prostu malo tyja (u mnie to moze byc rodzinne, moja mama tez nie tyla, ona w ciazy ze mna wazyla mniej niz 50 kilo... tyle ze i ja i brat bylismy malutcy - ja 2,55 kg a brat 1,75 - mimo, ze oboje prawie terminowo - 2 tygodnie wczesniej i ja i on).

Gość elenasss
To chyba ja najwiecej jestem w 22 tc a przytylam.... 12 kilo...az mnie szlag trafia!!! ❤️ 22tc ❤️

elenasss nic się nie martw ja jak byłam w 28 tc to miałam na + 13kg, później przybyło mi jeszcze 9kg. A teraz już wszystko zgubione. Dziewczyny zdrowych dzieciaczków życzę :)

Gość elenasss
dziekujemy!!! ❤️ 22 tc ❤️

Gość elenasss
ty masz 6kg ja 12kg w 22 tc!!! :( i kto tu ma bardziej zle??? ❤️ 22tc ❤️

Gość 3 trymestr
oj dziewczyny, no cóz oberwiemy pare kilo ale jakie skarby zyskamy.Juz tak się nie martwcie. Mnie ostatnio dobił mój gin, kiedy powiedział, że własśnie w 3 trymestrze tyje się najbardziej. Dlatego założyłam ten topik, bo chcę sprawdzić jak to naprawdę jest.

Gość elenasss
no pieknie pocieszylas mnie!!! jak w III trymestrze najwiecej to przytyje 30 kilo!!! Zaczynam robic diete!!! :) Mój skarb ❤️ 22tc

Gość 3 trymestr
elenass, lepiej sobie po tej diecie za wiele nie obiecuj. Ja codziennie postanawiam przejsc na diete. i im wiecej o tym myslę, tym wiecej jem.

ja przez trzy ostatnie miesiace ciazy przytylam 12 kilo a wczesniej 5 wiec w sumie 17... tym razem chyba nie bedzie tak pieknie bo juz mam 2 na plusie a to dopiero 17tc leci...

Gość 3 trymestr
o! czyzby gin miał racje? to tez moja druga ciaza i bardziej tyje niz w pierwszej.

Gość elenasss
asia-k chyba jedziemy na jednym wozku :) liczylam sie z przytyciem ale nie az tak!!! pozniej skora juz nie taka sama... ale jak dzidzia tyle chce coz dla niej wszystko.... ❤️ 22 tc ❤️

obym nie przytyla wiecej niz w pierwszej ciazy bo chyba bedzie mnie trzeba toczyc bo nie bede miala sily chodzic... z tym ze u mnie te kilogramy w pierwszej ciazy to byla glownie woda w organizmie bo strasznie puchlam i w zasadzie 2 tyg po porodzie jak juz ta woda ze mnie zeszla wazylam tyle co przed ciaza...

elenasss jesli chodzi o skore to skora skorze nie rowna... ja mam to szczescie ze mam super elastyczna skore... po porodzie szybko sie wciagnela i nie mialam ani jednego rozstepu pomimo ze nie uzywalam zadnych kremow na rozstepy w ciazy... o tyle mam spokoj ze o skore sie martwic nie musze...

u mnie najgorsze jest to ze do 23tyg przytylam 2 kg dokladnie 2,400 a przez następny miesiąc dolecialo mi 4kg :O jeju przez jeden miesiąc :( teraz jak pojde za 2-3 tyg do lekarza to az sie boję co mi powie... ale chyba najwięcej idzie mi w brzuszek ... w piersi troszkę ( i tak mialam duże :P) moze troszke nogi mi przytyły:P ale to trak nie zauwazalnie ... dziewczyny ja to sie boję ze po porodzie to jak juz dziecko wyjdzie to ze ta skóra bedzie mi tak wisiała:O .... to moje pierwsze dziecko ... widzę ze wy jestescie bardziej doswiadczone więc p[owiedzcie jak to jest z tą skórą ?

na poczatku owszem wisi... ja to bylam niezle przerazona jak sie zorientowalam ze skore z brzucha moge sobie na udach polozyc... ale to szybko mija i skora sie napina dosc szybko... mysle ze juz po jakis 2 miesiacach powinna wygladac normalnie...

Gość elenasss
to tez moja pierwsza ciaza!! zawsze wazylam 60 kg a teraz... 72 ❤️ 22tc ❤️

Gość ja koncze 7 miesiac
dziewczyny, czym wy sie martwicie? 6 kilo do przodu? 8? to policzcie ile 'nowego' w sobie macie - wody, wiecej krwi (pod koniec ciazy 50% wiecej), piersi, lozysko, macica, samo dziecko tez swoje wazy...

Gość elenasss
ja sie martwie bo mam dopiero 22 tc a juz 12 kilo!!! ale da sie przezyc!!! ❤️ 22tc ❤️

ja wazylam tez ok 60 w wielkich porywach waga spadała do 58 ale na ogół to 60 przy wzroscie 172-174 .... teraz jest 66,7:O ... najbardziej przejmuje sie tą skóra po porodzie:O no ale w spodnie sprzed ciąży sie mieszcze:D zapiąc sie zapne ... ale nie zapinam bo po jakis 30 minutach jest mi ciut przyciasno heheh ale daje rade a dresy narazie rozmiar S a ile ccm ma wasze brzusio?

nie no dla mnei najwazniejsze ejst zdrowie dziecka, ale ogólnie jestem strasznei zakompleksiona :O i dlatego kazdy kg przezywamjak niewiem co :(

Gość elenasss
moj brzusio ma 95 cm:) a jak z waszymi ruchami u malenstwa?? ja czuje ale bardzo malo tylko rano i wieczorem... w pon do lekarza i znowu ukochane usg:) ❤️ 22tc ❤️

Gość 3 trymestr
27 tc i 95cm w obwodzie brzucha.

Gość moja przyjaciółka
do 8 miesiąca wyglądała zupelnie normalnie i z tyłu nawet nie było widać, że jest w ciąży, bo rósł jej tylko brzuszek, ale w 9 miesiącu roztyła się niemożliwie, do tego doszła opuchlizna w sumie 28 kg, a jak mówiłam do 8 miesiąca tylko praktycznie widać było brzuch

Gość elenasss
widac ze nawet w brzuszku jestem wieksza :):):) na 90% chlopiec moze to dlatego:) ❤️ 22tc ❤️

u mnie jest 92 cm w 27 tc ... u mnie raczej z tyłu tez nie widac ze bylabym w ciąży :P tylko z przodu brzusio widac :) ja ruchy poczulam dopiero ok 22tc ... i jak czytam nei które dziewczyny ze ich dzieci tak kopią itd to u mnei ja tylko czuje delikatne ruchy .. zadnych kopniaków mocnych itd ... tylko tak delikatnie ... no i czasem chyba wsadza nóżki pod zeberka bo takie dziwne laskotania czuje ...

a u mnie jeszcze nie wiadomo czy chłopiec czy dziewczynka ... bylam na usg 24 wrzesnia i taka wstrętna babka mi je robila:O nic nie powiedziala nawet do mnie ... czy zdrowe czy nie ... a jak po badaniu zapytalam sie czy bylo widac czy to chlopiec czy dziewczynka to do mnie powiedziala \" ... chyba jak by bylo widac to bym powiedziala \" ... a przez cale usg sie nei odzywala do mnie a na początku byla nie miła :( mam nadzieje ze teraz jak pojde za jakies 2-3 tyg to jzu mi powiedzą