zborycka 0 Napisano Październik 20, 2007 witam wszystki drogie Panie :) założyłam ten topik, gdyż na tym, na którym jestem jak widać diety idą rewelacyjne, ale zaczęłyśmy 1 października :) a teraz temat dla tych, którzy się dopiero obudzili i chcą spróbować swoich sił :) celem jest osiągnięcie wymarzonej figury do Sylwestra :) ah te piękne kiecki :) musimy się w nie wcisnąć :) w razie jakikolwiek pytań, proszę pisać na e-maila, lub po prostu pisać tutaj :) od razu proszę podawać swoją wagę i wagą jaką chcecie osiągnąć do końca tego roku :) mam nadzieje, że są kobiety, które chcą poprafić swój wygląd :) myślę, że dzięki motywacji na tym topiku to wszystko osiągnięcie :) pozdrawiam i zapraszam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość masz fajny nick Napisano Październik 20, 2007 jaką dietę proponujesz? jak sie odzywiasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zborycka 0 Napisano Październik 20, 2007 to dieta, którą ja proponuję :) Dieta na 100kcal I śniadanie - 250 kcal, II śniadanie - 100 kcal, Obiad - 350 kcal, Podwieczorek - 100 kcal, Kolacja - 200 kcal Przykład: I śniadanie - 250 kcal: Do wyboru 1. Bułeczkę pełnoziarnistą posmarować łyżeczką masła lub margaryny, obłożyć 2 cienkimi plasterkami gotowanej szynki oraz kilkoma plasterkami ogórka. 2. 3 dag płatków czekoladowych zalać połową opakowania jogurtu waniliowego, wkroić mandarynkę. 3. 10 dag twarożku wymieszać z łyżeczką śmietany, skropić sokiem z cytryny i posłodzić słodzikiem. Dodać pokrojone pół pomarańczy i pół jabłka oraz 10 dag malin. 4. Kromkę ciemnego tostu posmarować łyżeczką margaryny, obłożyć liściem sałaty, plasterkiem sera żółtego lub łyżeczką serka topionego. Zjeść z kiwi i marchewką lub pomidorem, papryką. 5. Kromkę chleba z pełnego przemiału posmarować łyżeczką masła i 5 dag twarożku, położyć pomidora na kanapkę. 6. Jajko roztrzepać z łyżką wody, dodać pół pęczka posiekanego koperku lub szczypiorku, doprawić solą i pieprzem. Usmażyć na łyżeczce masła. Zjeść z kromką chleba z pełnego przemiału. 7. Małą bułeczkę przekroić i posmarować łyżeczką masła oraz 2 łyżeczkami dżemu. II śniadanie i Podwieczorek - 100 kcal: Do wyboru 1. Kromka chleba z masłem i pomidorem. 2. Kromka chrupkiego chleba z 2 łyżeczkami twarożku i pomidorem. 3. Kromka pumpernikla z masłem i pół ogórka. 4. Filiżanka zupy pomidorowej z ryżem. 5. 100ml wywaru warzywnego z roztrzepanym jajkiem. 6. Marchewka z jabłkiem i sokiem cytrynowym. 7. 2 pomidory, 2 cebulki ze szczypiorkiem. 8. 6 cieniutkich plasterków polędwicy wieprzowej. 9. 4 cienkie plasterki mortadeli. 10. Plasterek szynki gotowanej. 11. 6 plasterków polędwicy drobiowej. 12. 10 dag serka homogenizowanego z 10 dag truskawek. 13. 10 dag sera chudego ze szczypiorkiem. 14. Szklanka maślanki z kromką chrupkiego pieczywa. 15. Mały banan. 16. Grejpfrut. 17. 2 brzoskwinie. 18. 2 jabłka. 19. 2 delicje. 20. 5 kostek czekolady. 21. 3 kulki lodów owocowych. Obiad - 350 kcal: Do wyboru 1. Pokroić w zapałkę 10 dag piersi z kurczaka, małą zieloną lub żółtą cukinię, marchewkę i por. Mięso obsmażyć na łyżce oleju, dodać warzywa i jeszcze 5 min. dusić. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą chińską. Posypać tymiankiem, zjeść z kromką chleba pełnoziarnistego lub dwoma małymi ziemniakami. 2. 10-15 dag piersi z kurczaka obsypać przyprawami (Prymat Kucharek, papryka, pieprz, itp.), usmażyć na łyżeczce oliwy. Ugotować 15-20 dag warzyw (kalafiora, brokuła, fasolki szparagowej, marchewki). Zjeść z 1 ziemniakiem. 3. 15 dag piersi indyka oraz 20 dag pieczarek opłukać i pokroić. Obsmażyć na łyżce oleju. Dodać 5 dag groszku oraz łyżkę chudej śmietany. Doprawić ziołami, solą i pieprzem. 4. 10 dag mielonego mięsa wyrobić z łyżką twarożku, solą i pieprzem. Uformować małe frykadelki. Oczyścić 2 strąki papryki, obrać cebulę. Warzywa drobno pokroić. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Frykadelki smażyć z warzywami. 5. Szklankę ugotowanego makaronu zmieszać z sałatką z pomidora, papryki, ogórka i 2 łyżkami twarożku. 6. Szklankę kaszy gryczanej zjeść z jajkiem sadzonym na łyżeczce oleju. Wypić do tego szklankę maślanki lub kefiru. 7. Jednego sporego ziemniaka ugotować w mundurku i pokroić. Mały kawałek czerwonej papryki pokroić w kostkę. Wymieszać 1 łyżkę octu winnego, 1 łyżeczkę oliwy, sól i pieprz. Marynatą polać warzywa. 100g fileta z morszczuka, dorsza, flądry, pstrąga lub soli usmażyć na maśle lub margarynie. Kolacja - 200 kcal: Do wyboru 1. Sałatka z 100g chudej wędliny, 1 cykorii, 1 ogórka kiszonego, 1 kwaśnego jabłka, 100ml jogurtu naturalnego. 2. Pierogi leniwe z chudego twarogu (150g). 3. 2 kromki pieczywa chrupkiego żytniego z masłem lub margaryną i białym serem oraz surówka z cykorii, rzodkiewek i pomidora. 4. Kromka ciemnego pieczywa z 50g chudej wędliny i sałatką z papryki, cebuli i pomidora. 5. Kromka pieczywa i sałatka z pora, ogórka kiszonego, 3 łyżek groszku konserwowego. 6. Sałatka owocowa z kiwi, grejpfruta, plastra ananasa 7. Sałatka z tuńczykiem (120g tuńczyka w sosie własnym, 2 łyżki kukurydzy, 2 łyżki ugotowanego ryżu, 2 liście kapusty pekińskiej) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zborycka 0 Napisano Październik 24, 2007 żadna z Was nie chce zacząćdiety :( ? Oj...myślałam, że są jakieś ochotniczki do zrzucenia kg :( ale widzę, że chyba nie za bardzo zależy Wam na figurce :( :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anul 0 Napisano Październik 26, 2007 Ja się przyłączam mam 160 i ważę 56 kg chce zrzucić 6-8kg, oczywiście ćwiczonka również wzkazane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S_A_M_A_N_T_A 0 Napisano Październik 26, 2007 własnie. a ćwiczenia do tej diety tysiąc kalorii jakie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zborycka 0 Napisano Październik 26, 2007 hm...jak do tej pory to ja codziennie biegalam, ale teraz juz sie pogoda psuje :( i zamierzam przejsc na brzuszki...co Wy na to? A Wy jakie ćwiczenia proponujecie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anul 0 Napisano Październik 26, 2007 Ja polecam kręcenie hula-hopem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zborycka 0 Napisano Październik 27, 2007 \"Ja polecam kręcenie hula-hopem\" nie mam czagoś takiego w domu :(( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niunka1303857 0 Napisano Październik 27, 2007 zborycka no ja to chce zrzucic najmniej 7 kg bo jestem malutka taka kruszynka ze mnie i przy wzroscie 147 waze 53kg chetnie sie do ciebie przylacze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zabka-1984 0 Napisano Październik 27, 2007 witam.wstyd sie przyznac ale nie mam sily.z dnia na dzien probuje sie odchudzac trzymam sie przez caly dzien a wieczorem objadam do upadlego doslownie wsuwam wszytko jak smietnik.caly dzien jestem w pracy i nie jjem wogole,rano tylko sniadanie pieczywo chrupkie jakis serek no a wieczorek czekolada slodycze i wiele innych rzeczy.waze 56 kg przy wzroscie 160cm.czuje sie jak prosiaczek na biodrach coraz wiecej.chce rozpoczac od poniedzialku czyli 29.10.a moj cel to do 16 listopada czyli moich urodzinek 2kg mniej. a do 16 grudnia chce wazyc 50kg.jak myslicie czy to realne.prosze o pomoc i wsparcie.co mam zrobic zeby sie nie objadac.raztujcie prosze.powiedzcie mi czy bez cwiczen dam rade schudnac. planuje jesc rano pieczywo chrupkie do tego maly jogurt w pracy moge zjesc bulke grahamke i serek wiejski albo jogurt.na kolacje w domu pieczywo chrupkie.wiecej posilkow nie dam rady zjesc bo nie mam na to czasu.prosze pomozcie mi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zborycka 0 Napisano Październik 27, 2007 hmm...ja postanowilam od 1 listopada: na śniadanie 300ml mleka 3,2% a potem lekki obiadek...i to wszystko...bez słodyczy i podjadania! W pierwzym tyg. 20 brzuszków dziennie (w pełnym zgięciu), w 2 25 brzuszków, w 3 30 i w czwartym 35. I cały grudzień po 40 brzuszków dzienie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zborycka 0 Napisano Październik 27, 2007 i oczywiście dużo wody minerlanej, albo przegotowanej. I herbata (kawa) bez cukru ost. z 1 łyżeczką cukru lub słodzik (ale za tym nie przepadam) :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zborycka 0 Napisano Październik 27, 2007 i oczywiście dużo wody minerlanej, albo przegotowanej. I herbata (kawa) bez cukru ost. z 1 łyżeczką cukru lub słodzik (ale za tym nie przepadam) :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zborycka 0 Napisano Październik 27, 2007 kurde...ale mi sie napisalo :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zborycka 0 Napisano Październik 27, 2007 zborycka.....164cm.....60kg.....-0,0.....cel.56.....Niziny wpisujcie się pode mną ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Agusiorek88 Napisano Październik 28, 2007 Hej! Ja też się przyłącze. Bylam teraz na diecie kapuścianej dzis jest 6 z 7 dni dzis sie wazylam i spadlo mi 3 kg. Bylam na urodzinach dzis i niestety bzjadlam co nie co ale od jutra znowu jade z tym koksem ale juz swoja leciutka dietke bo na ta zupe kapusciana juz patrzec nie moge :/ Super sie czulam rano jak wskazowka na wadze sie cofla o 3 kreseczki!! :) nie chce tego zaprzepaścic mam motywacje!!! Powodzenia dziewczynki :*:*:* Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anul 0 Napisano Październik 28, 2007 Hej dziewczynki ja od dzisiaj zaczynam taką prawdziwą dietkę +conajmniej 1 godzinka ćwiczeń szczególnie hula-hop, rowerek w powietrzu i skakanka 160cm..............56kg..............cel49kg Uda się napewno musimy tylko wytrwać, efekty po tygodniu napewno już jakieś będą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Samayane 0 Napisano Październik 28, 2007 hej Zborycka myslalam o tym samym jak tamten topik upadl tez chce od 1 listopada tak na powaznie zaczac chociaz juz od dzisiaj stara sie jesc mniej i unikac slodyczy mam nadzieje, ze tym razem sie uda pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Samayane 0 Napisano Październik 28, 2007 aaaaa wagi swojej nie znam i wazyc sie nie mam zamiaru bo chyba bym padla, cos mi sie wydaje, ze przytylam:-o mysle, ze jak bede trzymac diete to schudne do sylwestra z 7 kg od listopada po ciuchach bede widziec ze chudne a zwaze sie dopiero 31.12 wczesniej nie mam zamiaru Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ijaija Napisano Październik 28, 2007 no to ja sie przylacze nie wiem ile waze bo mi sie przytylo i mam lekkiego stracha ale obiecuje ze 1 wejde na wage i dam znac i te slodycze jestem od nich uzalezniona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zborycka 0 Napisano Październik 28, 2007 Anul ---- skopiuj moją linijkę z danymi i pode mna w tych samych miejscach wpisz swoje dane :) Samayane-----ja zawaliłam z dietą i dlatego topikzałożyłam :( ale teraz to na śniadanie zamierzam pić tylko 300ml mleka, lekki obiadek i nic poza tym. Bez kolacji i podjadania czewgokolwiek. I do tego oczywiście brzuszki tak jak pisałam wyżej. W pierwzym tyg. 20 brzuszków dziennie (w pełnym zgięciu), w 2 25 brzuszków, w 3 30 i w czwartym 35. I cały grudzień po 40 brzuszków dzienie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ma ktos inne Napisano Październik 28, 2007 wersje diety 1000 kcal.Dobrze by było gdybysmy miały też inne jadłospisy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasiaczek70 Napisano Październik 28, 2007 ja mam 167 i waze 70.. mam uvbita budowe ciala i wcale tego po mnie nie widac ale mam 2 miesiace przed soba i mam zamiar schudnac 10 kilo.. w wakacje przez miesiac schudlam 8!"to byly najpiekniejsze chwile nie zapomne ich-nigdy":D:D teraz dopiero ta waga wrocila mi spowrotem po 3 miesacach ciaglego obzerania sie.. wiecej do tego niedopuszcze! a wiec: wzrost: 167 waga: 70 cel: 60 bajka byloby gdybym wazyla 55;] pozdrawaim Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anul 0 Napisano Październik 28, 2007 zborycka.....164cm.....60kg.....-0,0.....cel.56.....Niziny Anul............160cm.....56kg.....-0,0.....cel.49..... Tak jest dobrze trzymajcie się laski:))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zborycka 0 Napisano Październik 29, 2007 kasiaczek70----skopiuj moje i Anul dane i wpisz tam również swoje ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anul 0 Napisano Październik 29, 2007 Hejcia ja dzisiaj zjadłam jabłko tylko a teraz jem ryżyk z pomidorkiem, dobrze się czując nioe jedząc takich tłustych rzeczy może uda mi się schudnąć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
menina 0 Napisano Październik 29, 2007 dziewczyny ja sie chetnie do Was przylacze :) od jutra bede zapisywac wszystko co zjem, z doswiadczenia wiem, ze to skutkuje (przynajmniej u mnie), bo staram sie zeby ladnie wygladalo i zeby nie bylo za duzo rzeczy wypisanych :P a co do diety.. nie wiem czy bede miala czas na nieustanne przeliczenie kalorii, wiec moj plan wyglada tak: - bede jadla jak najmniej (postaram sie do ok. 100kcal) - bede jest rzeczy niskokaloryczne - bede pic wiecej wody mineralnej - bede wiecej sie ruszac (nie mowie tu o sportach, bo od zawsze bylam asportowa, ale chociaz szybkie spacery zamiast autobusu) - nie bede jesc po 19 obecnie waze 72 kg, przy 172 cm wzrostu :/ odchudzaam sie na poczatku roku, ograniczalam kalorie, laczylam to troche z dieta south beach i jakos schudlam 10 kg, potem mialam kompulsy przez dosc dlugi czas, trudno mi bylo z tego wyjsc i wrocilam do 72 :/ planuje zejsc do 62 kg, mam nadzieje ze dam rade :D pozdrawiam Was serdecznie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość not prefect Napisano Październik 29, 2007 przyłączam sie do was .Od 1 listopada zdrowe odżywianie + codzienne ćwiczenia .Bo już nie moge patrzeć na te moje grube udziska :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zborycka 0 Napisano Październik 29, 2007 menina i not prefect----witamy serdecznie :) proszę o wpisanie się do tabelki z danymi :) menina----jaka to jest ta dieta \"south beach\"?? W jaki sposób schudłaś 10kg?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach