Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gera

domowe zabiegi przeciwzmarszczkowe

Polecane posty

Gość gera

znacie meseczki toniki i itp ktore dzialaja przeciwzmarszczkowa i moza samemu je zrobic?

Gość Marta667
Domowe receptury raczej nie dadzą sobie rady ze zmarszczkami, trzeba działać już specjalistycznymi kosmetykami. Ja od jakiegoś czasu używam kapsułek DermVita z kwasem hialuronowym i problem zmarszczek mam z głowy :)

Gość gość
maseczka z awokado twarożku, miodu można przemywać zieloną herbatą zamiast tonikiem lub naparem z rozmarynu (ujędrnia) można stosować naturalne oleje: arganowy, awokado itp. ale i tak w pewnym wieku to już tylko mezoterapia, ostrzykiwanie kwasem hialuronowym i ewentualnie liftingi

Możesz też stosować oleje, na przykład zamiast kremu do twarzy: - olej z opuncji figowej nawilża, spowalnia proces starzenia się skóry, spłyca zmarszczki, łagodzi podrażnienia, poprawia koloryt - olej z awokado napina, uelastycznia, redukuje zmarszczki, wspomaga syntezę kolagenu - olej z wiesiołka nawilża, reguluje prace gruczołów łojowych, niweluje zmarszczki, łagodzi podrażnienia - olej ze słodkich migdałów nawilża, niweluje zmarszczki, odżywia, ujędrnia i wygładza - olej arganowy silnie nawilża, regeneruje, poprawia elastyczność, pomaga walczyć ze zmarszczkami To tak w skrócie. Trzeba pamiętać, że podstawa to nawilżenie - sucha cera jest bardziej podatna na powstawanie zmarszczek. Jest całe mnóstwo domowych sposobów na walkę ze zmarszczkami, nie wiem czy można tu linkować, ale ja osobiście polecam serwis http://jejstrefa.pl/, sporo tam ciekawych rad dla kobiet, domowa pielęgnacja itp.

Gość gość
Domowe zabiegi nie zastapia wizyty w profesjonalnym salonie. Od czasu do czasu warto sie do niego wybrac. Bardzo sobie chwale zabiegi klapp w Black Pearl w Krakowie :)

A ja jestem zdania, że jeśli nie ma się jakichś problemów z cerą, to zabiegi w salonie są zbędne. Być może zmienię zdanie po 35 roku życia ;)

Gość Ewka66
Marta667 - ja też stosuję DermVitę, poleciła mi ją znajoma, która była zachwycona efektami. Ja jestem w trakcie kuracji, o efektach poinformuję :)

Ja słyszałam że na zmarszczki dobre są ogórki? Znacie jakieś maseczki z nimi? Ja do tej pory raczej używałam kremów przeciwzmarszkowych z drogerii, moje ulubione to Bielendy, z serii Celebrity Collection złoto i diamenty :) Fajnie nawilżaja i zwalczają zmarszczki

Gość mraaaau
a ja slyszalam ze na zmarszczki z******ty jest olej z rokitnika :)

Gość agnesolszak3
Takie domowe to tylko dla młodych osób ;) W pewnym wieku, potrzebny jest już zabieg u specjalisty. Udało mi się znaleźć geniusza - dr Strzałkowski. Niestety miałam takie zmarszczki, że nie byłam w stanie nawet się pomalować ładnie, nie mogłam się aptrzeć w lustro..Zabieg liftingu nićmi easylift dopiero przyniósł pożądany efekt :) Skóra bardzo dobrze zareagowała i czuję się ze sobą o wiele lepiej :)