Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cocotte

Jak usidlić faceta?

Polecane posty

Potrzebuję rady, bo nie wiem jaką obrać strategię. Otóż jestem z facetem 2 lata. Nie chcę teraz ślubu, chciałabym najpierw skończyć studia, zresztą on myśli podobnie. Jednak czasem układam sobie plany dotyczące naszej przyszłości. Myślę co by było gdybyśmy np teraz wpadli - to chyba normalne że zastanawiam się nad takimi rzeczami? Nie mam 100% pewności, że będziemy razem, ale biorę to pod uwagę, więcej - chciałabym, żeby tak się stało. Mój problem polega na tym, że mam wrażenie, że mój facet żałuje, że zaczęliśmy być razem już na pierwszym roku studiów. Że ma poczucie, że nie zdążył się wyszaleć, poznać różne kobiety i dopiero potem wybrać sobie żonę. Powiedział mi, że ja pasuję mu najbardziej i nie chce szukać nikogo innego, zwłaszcza że zapewne i tak nie znajdzie nikogo lepszego ode mnie. Ale przeraża go myśl o długoletnim związku, o ślubie, o tym że ja i nikt więcej. Problem w tym, że mnie już takie myśli nie przerażają. Wiadomo, nie można być głupią nastolatką myślącą na zasadzie \"ja i mój misiaczek do końca świata razem\", ale przychodzi taki czas w związku, kiedy zaczyna się myśleć o partnerze poważnie. A on chyba nie myśli o mnie poważnie. A kocha mnie, to wiem na pewno, okazuje to na 1000 sposobów... Nie wiem teraz czy zamilknąć, dać mu spokój, nie osaczać go czy też próbować z nim rozmawiać o jego oczekiwaniach - żeby wiedzieć na czym stoję. Ech:/

Gość wnyki to nie sidła
ech, to pokolenie internetu.....

wolny kraj usidlić się nie da. jak bedzie chciał to sobie pójdzie jak bedzie chcuał to zostanie.. zresztą podobnie jak Ty. a skad wiesz ze on żałuje tego.. powiedział Ci? czy sie domyślasz?

Gość drogie 1771
wiele kobiet stosuje zasade - dziecko wiadomo wtedy ona ma jego komrke gg, ma pretekst do spotkan, rozmowy, smarkania, nawet ma czelnosc wtracac sie w jego relacje z ukochaną. Dziecko aby zatrzymac faceta robia sobie bardzo małointeligentne osoby, wrecz głupie. A potem zieja nienawiscia, ze ona ma zone i dzieci. zazdroszcza im tego ciepła i ciagle wypomianja ja urodziłam ja se zrobiłam ja ja ja sama ale durne te baby jak ab

Hm.. nie wiem czemu komuś przyszło do głowy, że chcę go łapać na dziecko... Nigdy w życiu, śmiać mi się chce z dziewczyn, które się zniżają do takich rozwiązań. Boli mnie to, że on nie myśli o nas poważnie. Nie robimy planów na przyszłość... Po studiach chcielibyśmy być może na kilka lat wyjechać z kraju - pomogłoby to nam w naszych karierach. Ja zastanawiam się co trzeba przygotować do takiego wyjazdu, o czym trzeba pomyśleć już teraz (np język, kwalifikacje) - on unika tego tematu. Kiedyś mu powiedziałam, że czuję się gotowa na dziecko - nie myślę o nim oczywiście w tej chwili! Za parę lat..On wpadł w małą panikę. Jeszcze raz powtarzam - nie chcę go łapać na dziecko, ale jako odpowiedzialna osoba wiem, że nie ma 100% metody antykoncepcji, dlatego zastanawiam się co by było gdybym zaszła w ciążę. On mówi, że będziemy się martwić, jeśli coś takiego się zdarzy. Wiem, że być może wymagam od niego zbyt wiele, że jest on jeszcze za młody. Boję się że go osaczę, a równocześnie chcę wiedzieć na czym stoję... deko - powiedział, że żałuje, a z drugiej strony nie chce mnie stracić. Na zasadzie że chciałby mieć ciastko i jeść ciastko i żałuje że to niemożliwe.

Gość agnesina
A po ile macie lat i jak dlugo jestescie? Jezeli studiujecie to moze facet chce po prostu skonczyc studia, znalesc dobra prace i jak juz bedzie stabilny to dopiero wtedy zaczac myslec o ukladaniu zycia. Faceci sa mniej emocjonalni w tych sprawach. Kobiety bardziej - bo to one beda nosily w sobie dzidzie, zas facet mysli bardziej racjonalnie w tych dziedzinach.

mamy po 22 lata, a jesteśmy ze sobą 2. Wiem, że chce skończyć studia przed ślubem, ja też chcę. Chodzi raczej o to, że póki co nie widzi nas po studiach razem.

Spokojnie cocotte nie ma problemu jeżeli facet mówi teraz że nie widzi was razem po studiach a jak mniemam jesteście na trzecim roku to nie ma czym się martwić samo wyjdzie. Ja z moją żoną poznaliśmy się na studiach a ślub wzięliśmy rok po skończeniu decyzje podjęliśmy na piątym roku więc póki co poszalejcie razem na imprezach i kultywujcie życie studenckie a na deklaracje czas przyjdzie później. A tak wogóle to dwa lata razem to dla faceta żeby podjąć decyzję o ślubie to może trochę mało :D

Dzięki Gnom za napisanie jak to wygląda od strony faceta. Zwłaszcza ostatnie zdanie dało mi do myślenia ;)

Gość Foczka1985
Miej duzo zajęc, czas dla przyjaciół- w szczegolnosci kolegow- musi to uszanowac jak Ty jego kolezanki ;) , mało czasu, nie dzwon nigdy do niego TO wazne- nigdy pierwsza. Mow ze jestes juz umowiona, zajeta, przytrzymaj go z 2, 3 dni i tak przez okres 2do 3 m-cy. Aha - po okolo 3 tyg TY zabierz go kina na cos neurtalnego, najlepiej film akcjii ;D dla kobiet tez sa ciekawe. Najlepiej do centrum handlowego i koniecznie niech Ci sie spodoba jakas rzecz- taka sliczna lub zakochałąs sie w niej ;) i fajnie byloby ja miec - do tego oczy teskniące za rozumem i jest TWOJA a on nie czuje ze jest blizej. Jak ja kupi jest dobrze tylko mu nie daj :) w zaleznosci od wyczucia jesgo zasobow, bez przesady droga ale najlepiej cos w czym bedzie Cie oglądał. Narazie nie bielizna!!! Podziekuj całusem w policzek i szybko sie oddal.ZASADA: jeden do przodu, dwa do tyłu :) Jak od poczatku czujesz ze warto z Tym sprobowac albo ze chcesz go dla siebie i to ten trzeba wychowac sobie. A on czym wiecej zainwestuje( bo my kobiety zawsze lubimy fajny ciuch lub dobry kosmetyk itp.) tym ciezej bedzie mu sie oddalic i bedzie znał Twoja wartosc jako kobiety ktora dba o sibie i ma oczekiewania- nie materialistka, nigdy tak nie mysl bo przyszlosciowo zawsze bedziesz niepotrzebnie miala wyrzyty!! do kogo??? tylko do siebie i to niepotrzebnie :D Jak facet sie wykreca i nadal obiecuje lepiej znalezc inny konkretniejszy obiekt swoich westnien :) Tyle sie tego kreci a wsrod tych wielu jest drobnych cwaniaczkow i kłamcow na ktorych plec piekna powinna polozyc dzyndzelek ;P tak po mesku trochę sobie pozwoliłam. Mam nadzieje ze te kilka słow trafii do kilku moich rowieswniczek po 20 roku zycia i nie tylko ... moj 50 letni przyjaciel tyle mi sie natłukł tego do głowy i w kazdym przypadku sie sprawdzalo. Pozdrawiam ciepło