Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja_a

Alimenty i rozwód

Polecane posty

Gość Alicja_a

Mam pytanie, czy to prawda, że jeśli chcę złożyc pozew o alimenty to również muszę złożyć pozew rozwodowy. Mieszkam z moim mężem w jednym mieszkaniu i pewnie narazie tak pozostanie, mąż prowadzi jednak swoje gospodarstwo domowe i nie łoży na dziecko. Sądziłam, że w tym wypadku mogę ubiegac się tylko o alimenty, na rozwód narazie nie mam siły. Ale ktoś ostatnio mi powiedział, że jest to niemozliwe, że łącznie z pozwem alimentacyjnym trzeba złożyć pozew rozwodowy. Jak to jest?

Gość halinka 2345
nie musisz składac pozwu o rozwód razem z pozwem o alimenty to bzdur najzwyczjaniej w świecie pozywasz meża o alimenty do sądu ty nie poniesiesz równeiż zadbych kosztów z tym związnych a z rozwodem mozesz sobie jeszcze poczekac tylko dobrze uzasadnij a jak nie wiesz jak anpisac pozew o alimenty to odezij sie to ci pomogę pozdrawiam

Gość znaczy jak to będzie
Czy chcesz w jednym domu mieszkać z mężem i jednocześnie dostawać alimenty ? Nie za dobrze ?

Oczywiście, że nie musisz wnosić o rozwód, kiedy chodzi Ci tylko o alimenty. To nawet inna właściwość sądów. Pozew o alimenty wnosisz do sądu rodzinnego, a o rozwód do okręgowego.

Gość Alicja_a
Halinka 2345, bardzo chętnie skorzystam z Twojej pomocy, bo kompletnie nie wiem jak do tego sie zabrać. Do znaczy jak to bedzie: A co byś zrobił (a) gdybyś miał (a) na utrzymaniu dwunastoletnią córkę i był (a) w siódmym miesiący ciąży bliźniaczej i nie otrzymywała nic, poza upokorzeniami od męża, za to, że to będą bliźnięta?

Gość Alicja_a
tymbardziej , że nie jego

Gość askikkkk
mi powiedziano ze jak zloze pozew o calkowite pozbawienie praw rodzicielskich to nie dostane alimentow info dostalam od dziewczyny ktorej pasowalo pozbawic faceta czesciowo bo gonaciaga i dziecko mu wciska non toper ja bylam w sadzie i moge pozbawic faceta calkowicei praw rodzicielskich i miec alimenty dlatego najlepiej podejsc do sadu rodzinnego i wszystko wiesz na 100 masz prawdziwe wiadomsci wiesz co potrzebne do zlozeni a pozwu wiec jesli masz zamiar taki to zapytaj w sadzie