Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

zlamana jedynka i panstwowy dentysta

Polecane posty

Dziewczyny ułamała mi się górna jedynka nad poziomem dziąsła została tylko 1/4 zęba jeżeli pójdę do państwowego dentysty to czego mogę się spodziewać pomóżcie :(((((((((((

Gość jgjggjg
znieczulenia może nie dać

Gość Kiedys jakies 20 lat temu
zlamala mi sie dwojka gorna.poszlam wtedy do dentysty a ten palant mi wyrwal z korzeniem!!! teraz nosze mostek bo nawet korony nie ma na co zaczepic. powinnam go zaskarzyc do sadu ale wtedy mialam tylko 17 lat...:(

współczuję :((( a wystawał Ci choć kawałek zęba ponad dziąsło?

Gość hermiona_1
Hej ja mam wlasnie tak zlamana jedynke jak Ty. Nie idz nawet do panstowego dentysty bo jeszcze stracisz tego zeba calkiem. Ja mam go dobudowanego i nawet nie widac roznicy. Musisz isc do dobrego dentysty ktory uzyje porzadnego materialu i odpowiednie dobierze kolor do Twoich zebow. Niestety koszt tego zabiegu to tak ok 350 zl. A dodam ze jezeli nie zrobisz w miare szybko cos z tym zebem to moze on umrzec i wtedy bedzie na dodatek ciemny. Ogolenie wspolczuje bo to juz jest problem na cale zycie z tym zebem i trzeba na niego uwazac. 3maj sie

Gość ecinka-e
ja zostalo Ci 1/4 zeba to pod korone sie nadaje ale to tylko prywatnie,jak dobry lekarz przeleczy kanaly to taka korona jest na lata cale! nie martw sie tez tak mialam i jedna korone mam juz 8 lat a druga 3

Gość jahjaha
mnie sie ułamała czwaórka albo piatka (juz nie pamietam dokladnie a nie chce mi sie isc do lutra sprawdzac) tak ze zostalo 1/3 zeba i bez problemu panstowy denstysta dosztukowal mi reszte :P

dzięki Dziewczyny za odpowiedz no właśnie o to mi chodzi z kasą u mnie krucho, chciałabym coś tymczasowego a potem jak uzbieram forsę to coś lepszego i się zastanawiam czy dałoby się dosztukować plombą na razie bo cena nieporównywalna... pozdrawiam serdecznie

Gość znowu nic nie wiem
to wez moze maly kredyt i zrob raz a porzadnie. ja tez kiedys biegalam po schodach w czasie diety i zeslizgnelam noga i walnelam w schody tak, ze dwojka 75% poszlo. zrobil mi tak sztyft i nalozyl zeba z porcelany i wyglada jak naturalny. ja placilam w DE 500 euro bo nie bylam ubezpieczona wtedy. 6 lat temu.

Gość gość
Miałam złamaną jedynkę i poszłam prywatnie, niestety za póżno i ząb był już martwy. Teraz mam wstawiony implant, był dość drogi, ale warto było bo wygląda naturalnie. Mogę Ci polecić dr Beatę Lidkę, jest bardzo dobrą dentystką z Wejherowa. http://beatalidke.eu/

Gość gość
Ludzie, ja w ogole nie rozumiem waszego podejscia. Zeby to podstawa wygladu i zdrowia. To inwestycja w siebie i podstawa relacji z ludzmi. Wezcie kredyt albo odlozcie kase i zrobcie porzadnie zamiast chodzic do panstwowego konowala. A 350 czy 700 to zadna kasa. Zaakceptujcie fakt ze to sa normalne ceny za profesjonalne uslugi. W innych krajach Europy jest znacznie drozej.