Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bądź jawą nie snem

Czym się różni zwykłe cieniowanie,cieniowanie warstwowe i stopniowanie włosów?

Polecane posty

Gość bądź jawą nie snem

Może mi to ktoś wytłumaczyć???????

Gość monka1111111
tez wlasnie szukam odpowiedzi na to pytanie UP!

Gość piiiiiiiiip
Degażowanie (efilowanie) - sposób strzyżenia polegający na przerzedzaniu włosów na całej długości. Fryzjer zmniejsza ich objętość, poczynając od nasady aż po końce, za pomocą specjalnych nożyczek z ząbkami (zwanych degażówkami). Metoda zalecana w przypadku zbyt bujnej fryzury, trudnej do ułożenia. piórkowanie lub pikowanie - ma na celu nadanie fryzurze lekko postrzępionego wyglądu poprzez przerzedzenie włosów w części środkowej i na końcach. Strzyżenie geometryczne - technika pozwalająca wyczarować modne fryzury nawiązujące do lat 60. Polega na nadaniu włosom formy figur geometrycznych: kwadratu, trójkąta czy koła oraz kątów prostych, rozwartych lub ostrych. Strzyżenie warstwowe - wykonuje się je na prostych włosach, na dwa sposoby. Jeden polega na tym, że wierzchnia warstwa jest dłuższa, co daje efekt podwinięcia włosów pod spód. Można również włosy na wierzchu skracać stopniowo, żeby uzyskać wrażenie puszystej fryzury. "Można również włosy na wierzchu skracać stopniowo, żeby uzyskać wrażenie puszystej fryzury." __________________

Gość monka1111111
tyle to i ja znalazłam w internecie :> i żadnej różnicy tak naprawdę nie widzę, a już na pewno nie w efektach... jeśli jakaś różnica jest, to raczej potrzebny jest ktoś, kto wytłumaczy własnymi słowami, a nie "kopiuj/wklej" definicji z pierwszej lepszej stronki. ale dzięki za poświęcenie tych kilku sekund tak czy siak ;]