Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zygfryda Dobrosława

Jestem załamana... przez pracę

Polecane posty

Gość Zygfryda Dobrosława

a właściwie jej brak... Wczoraj znów byłam na rozmowie. Po raz kolejny złożyłam papiery, zostałam zaproszona na test (poszedł) dobrze, potem rozmowa kwalifikacyjna. Wszyscy byli pod wrażeniem mojej osoby, wiedzy, doświadczenia i osobowości. Przewodniczący komisji skomplementował mnie, panie pokiwały głową, że jestem najlepsza z towarzystwa, a dziś telefon i klęska. Przykro nam Panią poinformować, ale ..... Bla, bla, bla.... Stara śpiewka. Już długo szukam pracy... Nie rozumiem dlaczego nie potrafię nic znaleźć. Przecież jestem młoda, ładna, wykształcona, znam języki, mam doiświadczenie, potrafię się dobrze zaprezentować.... :( Do dupy. Już nie mam siły. Jedyne co mi przychodzi do głowy to, że wykształciuchów się produkuje i jest ich nadmiar. W mojej branży jest aż nadmiar ludzi chętnych do pracy. A jak znajdzie pracę taki wykształciuch to płacą mu żenująco mało.

Gość może jesteś za dobra
szef nie zatrudni osoby lepszej od niego

Gość Zygfryda Dobrosława
Dla porównania takiemu człowikowi z wykształceniem zasadniczym łatwiej żyje sie w Polsce. Pracy ma aż nadto, płace jak parlamentarzysta i jeszcze ma gdzieś ludzi, którym remontuje mieszkania lub domy, spawa furtki, etc. bo i tak wie, że zwykły człowiek nikogo innego, czy tańszego sobie nie znajdzie.

Gość Zygfryda Dobrosława
Żadna prowokacja, tylko życie. Wiem, ze jestem dobra. Jak na swój wiek mam duże doświadczenie, ale nikt nie chce dać mi szansy. Może rzeczywiście macie rację pisząc, że szef nie zatrudni lepszego od siebie. Ale jak człowiek, który ma ok. 45 lat i ogormne doświadczenie, jest dyrem, etc. może bać się takiej młodej jak ja??? To nie ma sensu, tym bardziej, że bardzo mnie wczoraj chwalił, że jestem najlepszą kandydatką. Podzielcie się proszę swoimi spostrzeżeniami jak Wam szło szukanie roboty...

Gość PO górą
dzisiaj wyłaczie ci wykształceni sa bez pracy a wiesz czemu? bo im wszsytkim sie wydaje ze jak pokaza tytuł mgr to inni padna z wrazenia a dyplom mgr na nikim juz wrazenia nie robia a na pewno nie na pracodawcach jestem pracodawca pani z tytuyłem mgr jest u mnie osoba dbajaca o ład i porzadek sprawdza sie w tym znakomicie pedantka ponad miare niestety do niczego innego poza sprzataniem sie nie nadaje ma swistek a umiejstnosci które by ten dyplom potwierdziły brak

Gość PO górą
a ty myslisz ze na wyspach siedza sami po OHPie? nie !! tam własnie wyladowali tacy jak ty wykształciuchy z kartka o tytule mgr i bez pomyslunku puste głowki

Gość Zygfryda Dobrosława
Ok. Drogi pracodawco, ale moje studia dały mi wiedzę takze praktyczną, ponadto mam 3 lata doswiadczenia zawodowego i język na poziomie zaawansowanym potwierdzony międzynarodowym certyfikatem.

Gość Zygfryda Dobrosława
Dlaczego myślisz, że wyjeżdżają puste główki?

Gość PO górą
bo znam wielu z nich osobiscie

Gość Zygfryda Dobrosława
Zgadzam sie, że tytuł mgr nie robi na nikim wrażenia. Skończyły się czasy, gy inżynier był gościem i miał poważanie tylko z uwagi na papier wydany przez uczelnie. Ale hola hola... Niektóre sstudia są bardzo ciężkie, trwają pięć pełnych lat, studiuje się stacjonarnie i zakuwa. W trakcie człowiek uczy się języków na własny koszt, pracuje w wakacje i w roku akademickim, zeby zarobić na siebie i/ lub zdobyć praktykę... Dlaczego pracodawcy nie lubią ambitnych, kreatywnych ludzi, którzy nie przychodzą po pracę tylko dla kasy, ale również dla firmy i aby zdobyć więcej doświadczenia. Choć rynek to również ważna sprawa. Ale jeśli jest ogłoszenie o prace na 1 stanowisko, a aplikuje ok. 20-50 osób, to chyba o czymś świadczy.

Gość Zygfryda Dobrosława
Nic tylko zapisać się do jakiejś partii, wziąć pożyczkę za 4 lata i zrobic kampanię wyborczą. Dostać się do parlametu i przez 4 lata zarabiać 10 kawałków miesięcznie + udział w kamisjach....

Gość PO górą
a gzdie ty tu widzisz oranzadke/ dobrze sie czujesz/

Gość PO górą
50?? no przeciez ponoc wszsyscy bez pracy juz wyjechali?

Gość Zygfryda Dobrosława
Wyjechali informatycy, inżynierowie, blacharze, malarze, budowlańcy, architekci, etc. Moja branża nie wyjedzie, bo jest szkolony do pracy wyłącznie w Polsce. Panuje opinia, że daje sporo kasy, ale dla wybranych moim zdaniem. Zależy od układu. A z kazdym rokiem ludzi w branży jest coraz więcej.

Gość Zygfryda Dobrosława
Ech, lepiej poradźcie mi co dalej... I podzielcie się może jakimiś swoimi doświadczeniami?

Gość Zygfryda Dobrosława
up

Gość zona Darka
ja ci poradze idz do tuska i jako jego wyborca oswiadcz mu ze chcesz by zyło ci sie lepiej

Gość szkolona jesteś wyłącznie
do pracy w TPSA? Czy co?

Gość Zygfryda Dobrosława
A coś bardziej realnego? :)

Gość Zygfryda Dobrosława
TPSA?? Określ słowami co masz na myśli, bo nie bardzo rozumiem co masz na myśli?

Gość moze nie potrafisz
sie sprzedać?

Gość z ciekawosci pytammm
a w jakiej branzy szukasz pracy?