Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdgaFDGA

TEMPERATURA

Polecane posty

Gość fdgaFDGA

jak to jest z tempka w ciazy? ale chodzi mi o ta mierzona pod pacha? ja od owulacji mam 36,8-37,2 i nie jestem przeziebiona staramy sie o bimbe dzis mam 27 dzien cyklu ,wiec jutro lub za dwa dni ok termin okresu

Gość fdgaFDGA
:) bimba to dziecko po wlosku ale chodzi mi otempke mierzona pod pacha,ciagle mam podwyzszona

He, spodobała mi się ta \"bimba\" :-) a zwykle jaką miałaś? nie dla kazdego 37,00 jest tempką podwyższoną

W pierwszych tygodniach ciąży zazwyczaj temperatura ciała wzrasta o ok. 0,5 stopnia. Jest to stan fizjologiczny i nie powinien wywoływać niepokoju. Utrzymująca się od momentu jajeczkowania temperatura ciała na poziomie ok. 37C – 37,5C jest jednym z objawów wczesnej ciąży. Podwyższona temperatura jest wynikiem zmian hormonalnych zachodzących w organizmie wywołanych ciążą. Na skutek działania progesteronu podczas ciąży temperatura ciała najczęściej utrzymuje się na poziomie ok. 37C. W związku z tym, że kobieta ciężarna jest bardziej podatna na różnego rodzaju infekcje gorączka bardzo często może wiązać się z początkiem jakiejś choroby infekcyjnej tj. jak np. katar, przeziębienie, zapalenie gardła czy też innych bardziej niebezpiecznych dla kobiety ciężarnej chorób jak np. choroby wirusowe, do których niewątpliwie zalicza się popularną grypę. Gorączka stanowi znaczne zagrożenie dla kobiety ciężarnej gdyż może powodować różnego rodzaju uszkodzenia płodu jak również może ona wywołać przedwczesne skurcze macicy. Czasami, szczególnie przy bardzo wysokiej temperaturze w niskiej ciąży może dojść do poronienia. ja juz zgłupiałam :( to źle czy dobrze???

Gość fdgaFDGA
zwykle moja temp wynosi 36,6, mierzona pod pacha oczywiscie. Fajna babko:) czy tez mierzylas tempke pod pacha ? dziekuje za pomoc

Gość fdgaFDGA
nie doczytalam a wiec pod pacha mierzylas;) czyli sa szanse,ze i ja jestem w ciazy:)

Gość upupiuup
jasne że masz szanse :)