Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytannkkoo

ibuprom - ile czasu mozna brać

Polecane posty

Gość pytannkkoo

biorę ibuprom już 3 tygodnie, czy to bezpieczne? 3 tabletki 200mg na dobe, niestety muszę bo umieram z bólu.

Gość a ja.....
hmmm a co sie dzieje??

Gość pytannkkoo
ból po wyrwaniu zęba...

Gość skarbie idź do lekarza
dentysty, niech zobaczy czy ci się coś nie wdaje. antybiotyk dostałaś?

Gość a ja.....
az tak dlugo? moze cos nie tak? moze idz do ogolnego przepisze Ci cos bezpiecznego.. nie wiem jak to z ibupromem ale lepiej az tyle nie stosowac

Gość pytannkkoo
tak, antybiotyk mam lasery też miałam i nic nie pomaga, nie wiem co się dzieje, lekarze też rozkładają ręce i karzą czekać... już mam dosyć dodam że to dobra klinika jedna z lepszych w wawie.

nie można az tak długo brać - rozwali ci wątrobę. kurde mnie po wyrwaniu 8 tez ze trzy tyg bolało ale pod koniec już bez prochów. spróbuj sobie może płukać szałwią, imbirem czy coś.

o moze jakies czopki? skuteczniejsze a nie rozwalają żołądka i wątroby.

Gość powiedzcie mi
ja też tak miałam że mnie bardzo bolało 3 tygodnie po wyrwaniu i potem się okazało że ząb został źle wyrwany i jeszcze kawałek został.Spróbuj smarować żelem znieczulającym

Gość pytannkkoo
wypróbowałam już wszystko, szałwia nic nie daje przynajmniej w moim wypadku. A bez prochów nie wytrzymuje nawet pół godziny, boli tak że oszaleć można.

a który to ząb? zrób może rentgena. i pomyśl o czopkach - np pyralgin czy jakis diclofenac

Gość pytannkkoo
ibupromu w czopkach nie ma a paracetamol w czopkach dział tylko 2 godziny więc to bez sensu! A ząb jest raczej wyrwany cały bo miałam rentgen tydzień po wyrwaniu, podobno jakaś przegroda międzyzębowa była łamana, po wyrwaniu troche wystawała z tej rany a teraz zarosła dziąsłem, ale to dziąsło wokół jest obolałe czerwone i jakieś duże. ogólnie masakra, nigdy w życiu nie przeżyłam niczego gorszego jak ostatnie 3 tygodnie...

Gość pytannkkoo
6 dolna, ząb nie bolał przed wyrwaniem i nie było żadnych torbieli itp.

no to mówię że w czopkach PYRALGINĘ:) może ci sprzedadza bez recepty. i wygląda na to, że rzeczywiście musisz odcierpieć. mi nic nie łamano ale po godzinie szarpania miesiąc dochodziłam do siebie.

Gość pytannkkoo
do powiedz mi jak to odkryli że został kawałek zęba?

no dziąsło jest rozpulchnione, szyli ci? kurde współczuje bo wiem co to za koszmar.

Gość pytannkkoo
i faktycznie przez miesiąc bolało? przestało z dnia na dzień czy ból powoli ustępował?

Gość pytannkkoo
nie szyli. Jutro z rana idę po pyralginę w czopkach i żel

powoli ustepował. na początku opakowanie dziennie pyralginy mi szło. opuchnięta byłam tak, że az siny policzek miałam. po miesiacu to juz w sumie był luz. w środku zaszyli mi jakiś lek co wyglądał jak nasączona lekarstwem sucha trawa - do rozpuszczenia chyba było. dostałam dalacin - mocne i szkodliwe świństwo. a z powiększonym policzkiem to ze dwa miesiace chyba chodziłam. gorzej wspominam już tylko mój pierwszy poród.

Gość pytannkkoo
tą brązową trawe też miałam...oglnie przez drugi tydzień codziennie opatrunki z lekarstwem. od wczoraj też dalacin. acha i jeszcze choruje na zapalenie żołądka od 3 lat, czyli po tym wszystkim czeka mnie ze 3 miesiące dochodzenia do siebie po takiej dawce chemii!

o kurde. to szybko na czopki. i czekaj aż przejdzie. widac taka twoja uroda.

Gość pytannkkoo
dzięki za rady, może wytrzymam.

trzymaj się. dobranoc. i jeszcze raz współczuję. ps dalacin wytrzebi wszystkie świnstwa tylko zwracaj uwagę czy nie masz efektów ubocznych i jakby co zgłaszaj od razu.

Gość poland
Witam. Leczyłem bół zęba ibupromem przez tydzien. Dzisiaj mnie nie boli, wizyte mam dopiero po świętach ;/ Teraz ból zęba minął ale jest okropnie mocny ból głowy! Boli mnie z tyłu głowy i czasem na skroniach. Ból rwiązy momentami albo pulsujący. Czytałęm gdzieś, że od bólu zęba głowa może boleć.. ale cała? raczej by bylała w okolicach zęba. Czytałem tez w ulotce Ibupromy że to może byc od za duzych dawek. Brałem max 3 tabletki an dobre z przerwami ponad 4h. Jesli to od tabletek to co poradzic? przepłykac czyms zlądek albo nie wiem? ;/

Gość ewelina0708
wiem ze glowa boli od zeba bo tez tak mialam,moze idz do apteki cos tam tobie doradza,wiesz po czopkach powino przejsc.pozdrowionka

Gość poland
No juz nie wiem co robic, w nocy nie moglem spać bo kolo 3 nad ranem mnie zaczelo łupać ;/ polozyc sie na bok nie bo bolało nawet jak poduszka cisła na głowe ;/ jak siedzialem na lozku tez nei wiele dalo. Teraz juz mniej boli ale pewnie jeszcze zacznie ;(