Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kari24

Czy jako zarejestrowana w UP i w ciaży - coś przysługuje?

Polecane posty

Gość kari24

Wyszlam za mąż, jestem w ciaży i bez pracy (pracowałam bez umowy) w urzędzie pracy powiedzieli mi ze nic mi nie przysługuje i moge sie wyrejestrować bo nie ma sensu do nich przyjeżdżać, a uezpieczona mam być u męża. Ktoś się orientuje jak to jest?

Gość przepraszam ale
skoro tak powiedzileli, to tak jest.

Jesli mąż pracuje, faktycznie jesteś na ubezpieczeniu męża. Nic Ci nie przysługuje. spokojnie na razie mozesz sie wyrejestrować, bo i tak nie szukasz przecież pracy. Aha, mąż musi Cię zgłosić do ubezpieczenia w swoim zakładzie pracy. Wyrobią mu wtedy legitymację ubezp. dla czlonków rodziny, z którą musisz mieć przy wizytach lekarskich. Później dopiszecie tam również dziecko.

Gość kari24
Dzieki KIWI 🌼 Zastanawiałam się czy poprostu nie leci mi podczas zarejestrowania w UP staż pracy w proporcji bodajże 1/2 ale zawsze to..

Gość brrrrrrrr
Liczysz na to ,że będąc zarejestrowana jako bezrobotna masz naliczany przez to staz pracy....?no prosze cie!!!

Gość kari24
Tak mi mowiła koleżanka.. nie wiem ile w tym prawdy

nie leci ci w ogóle staż pracy bo przecież nie pracujesz. Gdybys była na przykład na stażu z UP to miałabyś ten czas pracy wliczany ale tak to nie masz nic. W zasadzie możesz się wyrejestrować bo i tak zarejestrowanie nic ci nie daje. Kiedyś było choć ubezpieczenie ale teraz to zrzucają na męża.