Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moniczkaaa19

ANTYKONCPECJA W ZGODZIE ZE SRODKAMI PRZECZYSZCZAJACYMI

Polecane posty

Gość Moniczkaaa19

Mam pytanie od tygodni stosuje tabletki antykoncepcyjne.. Mój organizm przyjał je bardzo dobrze.. z czego jestem zadowolona.. Alee mam jedno pytanie?? Przeczytałam kilka razy ulotke informacyjna o tabletkach i zaniepokoiła mnie jedna sprawa a mianowcie to,ze przez niektore srodki ziołowe tabletki antykoncepcyjne moga byc mniej skutecznee?? A dotyczy to takiego zioła jak:dziurawiec zwyczajny?? Ja stosuje srodek przeczyszczajacy"Lisc senesu" i chciałam sie spytac czy ta herbata moze przyczynic sie do tego,ze tabletki antykoncepcyjen moga zmniejszyc swoja skutecznosc?

dziurawiec obniża działanie tabletek i w ogole jakiekolwiek herbatki czy leki przeczyszczające są niewskazane a wręcz zakazane przy przyjmowaniu tabsów

Gość Moniczkaaa19
Sliczne dzieki za odpowiedz... ale jesli dobrze mój organizm przyjał tabletki??

nie wiem co znaczy i co ma do rzeczy \"Organizm dobrze przyjął tabletki\"... po prostu moga nie działać w połączeniu ze środkiem przeczyszczającym- koniec.

Tak, mogą. Preparaty przeczyszczające 1) wchodzą w interakcje, 2) pobudzają persytaltykę jelit, 2) powodują \"wyciąganie\" wody przez jelita - strasznie upraszczam :) - co razem sprawia, że tabletka może się nie wchłonąć w pożądany sposób. I nie ma tu nic do rzeczy, czy zachowasz odpowiedni czas przerwy między tabletką a preparatem (jeśli bierzesz te ostatnie niejednorazowo).

Gość ** ** ** ** ** ** ** *** ***
w ulotce pisze że przy biegunce jest obniżona skuteczność, bo pigułki muszą odpowiedni czas przebywać w przewodzie pokarmowym, dlatego również nie należy łączyć pigułki ze środkami na przeczyszczenie. najlepsza rada posłuży ci ginekolog, ale moim zdaniem jeśli koniecznie musisz stosować środki przeczyszczające to może lepszy byłby plaster?

to że nie masz żadnych negatywnych objawów nie znaczy że tabsy działają prawidłowo. mogą nawet nie działać bo są za krótko w organizmie, kto wie :O

Gość Moniczkaaa19
Teraz sobie zdaje z tego sprawe... własnie czytałam,ze utrzymujaca sie biegunka moze spowodowac,ze teblatki nie bede działac w odpowiedni sposob... biore je dopiero przez 9 dni a srodki piłam chyba 7 razy.. wiec oznacza to,ze te przyjmowane tabletki sa zmarnowane?? moge brac kolejne tabletki z opakowania czy to nie ma sensu??

Gość Moniczkaaa19
Tak wiem.. ale pozniej juz moge brac nastepne po 7 dniowej przerwie?? własnie a jak to jest w trakcje tej 7 dniowej przerwy moge uprawiac sex bez zabezpieczenia?? jedynie tabletki?? aa czy przez przujmowanie tabletek mozliwe jest czestsze oddawanie moczu??? i czy to sie wiaze z czyms?? jest to pozytywne czy negatywne??