Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAROLKA25

zatrucie ciążowe

Polecane posty

Gość KAROLKA25

hej dziewczyny!!! byłam dzisiaj u lekarza i strasznie mnie wystraszyła ze jeżeli zjem jeszcze coś z solą to dojdzie do zatrucia ciążowego. jestem w piatym mc. moja doktorka powiedziała że przez tydzień moge jeść tylko jogurty i nic więcej. CZY ONA NIE PRZESADZA!!!!!!

zalezy co rozumie przez pojecie zatrucia ciazowego, ktorego sie juz nie uzywa. Jesli chodzi jej o nadcisnienie indukowane ciaza (NIC) to faktycznie sol moze byc niewskazana (chociaz badania wcale nie dowodza wplywu spozywania soli), kolejne ze w 5 miesiacy, czyli po 20t.c wykrywa sie to powiklanie,wiec mozliwe ze wynik Tojego pomiaru cisnienia byl troche nipoekojacy. Tyle ze jednokrotny pomiar cisnienia ktore jest troche wyzsze to nie nadcisnienie. posluchaj pani dr i postaraj sie stosowac diete mniej solona. i przypomnij sobie dobrze co jeszcze mowila podczas tej wizyty

do zatrucia ciązowego nie dochodzi przez zarzywanie soli to po pierwsze ,bo jak napisała kolezanka przedemną rzadne badania tego nie dowiodły ,poza tym jod jest potrzebny do prawidłowego rozwoju dziecka. Będąc w ciązy miałam zatrucie ciązowe inaczej gestozę ,miałam wysokie cisnienie krwi ,byłam popuchnięta ale przed wszytskim miałam złe badania moczu ( białko w moczu). Moze zmień lekarkę ,chyba niezbyt dobrze odpowiada na Twoje pytania:)