Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agape86

POSZUKUJE Dzieci dwujęzyczne do badania

Polecane posty

Jestem studentka filologii angielskiej. Rozpoczynam pisanie pracy licencjackiej na temat bilingwizmu. niestety częścią takowej pracy jest przeprowadzenie badania. Moja praca skupiać sie będzie na wpływie bilingwizmu na kognitywistyczne cechy dziecka. Niestety nie mam żadnego dostępu do dzieci dwujęzycznych. Dlatego zgłaszam sie do was drogie panie. Czy któraś z was wychowuje takowe dzieci i czy zgodziłaby sie na przeprowadzenie kilku testów... polegało by to na zadaniu szeregu pytań dzieciom np. czy możemy nazwać statek krową... no i kilka takich pytań u dzieci dwujęzycznych i jednojęzycznych pozwoliłyby mi na potwierdzenie lub zaprzeczenie ogólnych badań. mój kontakt mailowy to agape86@wp.pl ub gg. 6197874 bardzo proszę o pomoc

jestem z pomorza, język tzn ten drugi nie gra roli może też być tak że jest to angielski + inny niż polski :) posługuje sie angielskim i polskim więc jakiekolwiek związki języków < byle jeden był z tych 2> mogą być

Gość jozkowa
hej! moj brzdac juz niezle sobie radzi z angielskim, ale czy nadaje sie do takowego badania to nie wiem... prosze o szczegoly!

Chodzi o dzieci które biegle posługują się dwoma językami np angielski i polski :) Najlepiej dzieci do 5 roku życia ale mogą być starsze :)

Gość znam pary polsko-francuskie
niestety nie wiem, czy mają dzieci... ale możesz się ogłosić na kilku stronkach dla francuzów mieszkających w Polsce, bo po dużej części są żonaci z Polkami: www.echos.pl www.mapologne.com www.wirtualnafrancja.com www.polskanova.com możesz napisać ogłoszenie po polsku i po angielsku, zrozumieją i jesli mają dzieci odpowiedzą:)

jaki ma być wiek dziecka? czy może się dziecko posługiwać polskim i gwarą?

Gość niemcy....
moja ma 4 latk ai posluguje si esuper niemieckim i polskim , bo urodzila sie w Niemczech i tu mieszka --a ja do niej mowie od malego tylko po polsku a co tam si w tych testach sprawdza?

w testach tych sprawdzać, będę zdolności werbalne i niewerbalne dziecka będzie to polegało np na tym, ze pokaże dziecku pudełko z dwiema komorami i karty do posegregowania, i dziecko w zależności od polecenia będzie miało je poukładać według kolory jaki maja a następnie według wzoru jaki pokazują, dziecko dwujęzyczne teoretycznie powinno wykonać to zadanie, natomiast jednojęzycznemu dziecku powinno ono sprawić trudność w drugiej części po zmianie kryterium

Gość ...InkA...
dzieci kameleony

mieszkam w anglii od 7 lat moja corka ma 11 mowi i po polsku i angielsku mozemy sprobowac dona1@autograf.pl