Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemityle

czym tym z wyzszym wykształceniem płaci sie wiecej?? czy tak samo jak tym z zawo

Polecane posty

Gość niewiemityle

No własnie jak to jest?

Gość n - lka
dewiantka ma rację-niestety-poseł po zawodówce dostaje 13000 a nauczyciel-stażysta po studiach 800:o

Gość PARIS26
Siostra z wyzszym wykształceiem pracuje w duzej firmie w biurze i zarabia 1200zł. A U meza w firmie meżczyzni z zawodowym wykształceniem pracujacy w budownictwie zarabiaja po 2500zł

A koleś w ogóle bez szkoły firmę założył i jeszcze więcej zarabia. A listy mu sekretarka czyta.

Gość niewiemityle
czyli nie warto studiowac, to po co ja sie ucze ?

trzeba byc przedsiębiorczym i pomysłowym...jak ktos ma dobry pomysł na biznes, to czemu ma sie mu nie udac mimo tego, ze nie ma studiów?? czasem ludzie bez studiów są mądrzejsi od tych \"wykształconych\" :P

Gość niewiemityle
No tak zgadzam sie z tym budownictwem, tyle ze co ma zrobic kobieta, przecierz nie budowe nie pojdzie..

Gość niewiemityle
No tak, ale zeby załozyc jakikolwiek biznes, trzeba miec jakis kapitał na start

Gość PARIS26
Zgadzam sie z wypowiedzia wyzej

Gość nie ma znaczenia
zdarza się że ludzie z wykształceniem zawodowym mają wyższe pensje od osób z wykształceniem wyższym. Trzeba jednak wziąść pod uwagę fakt, że często ci ludzi z zawodowym w., są wykwalifikowanymi mistrzami w swoim zawodzie. A na to trzeba lat doświadczenia i umiejętności. Mam taką osobę w otoczeniu. Zarabia świetne pieniądze i jest uznany w swoim środowisku zawodowym, mimo zawodowego wykształcenia. Przy okazji dodam, że niejeden z wykształceniem wyższym pozazdrościłby mu klasy i osobowości.

Gość PARIS26
TZN zgadzam sie z tym ze czesto ludzie bez wykształcenia sa madzejsi od tych wykształconych

Gość kakakakII
No pewnie, super, no to przyjmijmy, że najlepiej skończyć 8 klas, wtedy ma się największe szanse na karierę i bycie ustawionym. Świetnie.

Gość niewiemityle
To powiedzcie ci dlaczego jest tyle studentów? przecierz mogli wybrac od razu, klika lat w stacz Zawodówke by miec doswiadczenie i w efekcie lepsza prace i pieniadze

Gość PARIS26
Do wszystkich gości którzy chca otworzyc biznez. Najlepiej otworzyc cos z budownictwem zwiazane

Gość kakakakII
Po prostu niektórym wydaje się, że za sam fakt skończenia studiów coś im się w życiu na należy. Niejako z automatu. A tak nie jest. Niemniej jendak to studia a nie ich brak stwarzają możliwości.

Gość kakakakII
Związanego, Paris, związanego. Coż, może jednak warto się uczyć? Choćby po to żeby mówić poprawnie.

Gość PARIS26
Po studiach znacznie gorzej znalezc prace w zawodzie niz po zawodówce. Najbardziej poszukiwany zawod to muraz, ślusarz, spawacz itd

Gość prestiżowe i przyszłościowe
podaż i popyt działają także na rynku pracy , kiedyś było mało studentów i mogli oni być pewni ,że będą godnie zarabiać . Powstały wyższe szkoły pogody i wypoczynku i status magistra spadł. Ograniczono liczbę zawodówek i było coraz mniej ich absolwentów więc zwiększyła się podaż na ich pracę i ich wynagrodzenia wzrosły czysty rynek .

Gość niewiemityle
Szukam teraz ofert pracy w moim regionie, przewazaja tam oferty z zawodowym czy tez ze srednim wykształceniem. Jest napisane rózniwez "dodatkowym autem jest doświadczenie w tym i tym.."

Gość PARIS26
Do kakaka jaka ty poprawna

Gość kakakakII
Poza tym ludzie o czym wy opowiadacie. Może 1 na 10 osób po zawodówce zarabia dobrze. Co nie zmienia statycznego faktu, że to osoby z najniższym wykształceniem zasiedlają obszary społecznej biedy, frustracji i braku perspektyw, a ludzie robiący karierę, z szansami, perspektywami i możliwościami, ludzie zadowolenie z życia i potrafiący z tego życia korzystać - to ludzie WYKSZTAŁCENI. Wykształcenie to nie po prostu wysokość pensji. Ale to kim jesteś, gdzie jesteś i na ile potrafisz korzystać z możliwości oferowanych przez życie. Wykształcenie przekłada się też na rozumienie mechanizmów rzeczywistości, rozumienie swoich praw, poczucie własnej wartości itd.

Gość PARIS26
Do kakaka co ty sobie myslisz ze jak bład zrobiłam to swiadczy o tym że do szkoły nie chodziłam

Gość kakakakII
No super, no po prostu zróbmy propagandę nieuczenie się, niekształcenia, niedouctwa i intelektualnego prostactwa. Może i po zawodówce łatwiej o pracę. I może nawet o dobrze płatną. Tylko co ta praca ci daje i jakie stwarza możliwości? Przewalanie betonu do końca życia za 3 tys? Sorry, jak to komuś wystarcza. Dla mnie wykształcenie to kwestia tego kim się jest i gdzie się jest. Rozrabiając ten beton z najniższym wykształceniem będziesz zawsze tylko robotnikiem budowlanym.

Gość kakakakII
Nie wiem, jakie szkoły kończyłaś i nie interesuje mnie to. Zirytowała mnie ta propaganda matołectwa w zamian za kasę. I myślę sobie, że wyrażanie takich poglądów jest po prostu szkodliwe. Wyobraź sobie, ze czyta to jakiś maturzysta, któremu właśnie bardzo się nie chce podchodzić do matury i szuka argumentów za.

w zachodnich krajach m.in. w szwecji zawodowki od zawsze liczyly sie jako prestizowe szkoly.nie bylo czegos takiego ze jak ide do zawodowki to jestem gorszy/a od tego ktory idzie do liceum.

Gość do kakakak
Czy nie uwazasz, ze robotnicdy budowlani sa niepotrzebni? A po co im studia?