Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karola26

Duże pragnienie w ciąży

Polecane posty

Gość karola26

Jestem w 32 tygodniu ciąży i ciągle piję: wodę najchętniej, ale też herbaty lub soki. Do obiadu pół butelki wody min. 1,5 l mi schodzi. Nie chodzę często sikać więc co się dzieje z tą wodą? Nie jestem spuchnięta. Tylko przybieram na wadze, mimo że jem w sumie połowę tego co potrafiłam zjeść przed ciążą :) Od początku przytyłam 12 kg z 58 kg na 70 kg (168cm wzrostu) i co stanę rano na wadze to jest więcej:( Mały waży 2 kg. Powiedzcie czy wy też macie takie pragnienie? Dodam że wyniki na poziom cukru we krwi mam niestety na granicy normy i nie mogę jeść słodkiego (ale jak się skuszę to wtedy suszy mnie jeszcze bardziej) Czy to jest może jakoś ze sobą związane?

Gość Anita_26
mówiłaś o tym swojemu lekarzowi? kurcze wydaje mi się, ze skoro tyjesz mocno przez to, to moze to być problemem. Ze mną w szpitalu leżała dziewczyna, która miała za dożu wody w organiźmie i musiała przez to być w szpitalu. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko będzie dobrze, ale lepiej porozmawiaj o tym z lekarzem. Pozdrawiam :)

Gość nie nie nie nie nie
nie wiem jak to jest w ciąży,ale normalnie wzmożone pragnienie to jeden z niepokojących objawów cukrzycy.Musisz koniecznie porozmawiać o tym z lekarzem,tymbardziej,że winiki jak piszesz masz na granicy normy

1,5l płynów dziennie to wcale nie jest dużo - to minimum tego co zwykły człowiek w ciągu dnia wypić powinien... ja piję dziennie 3-4 l - jestem matką karmiącą :)

ops, sorry, źle zrozumiałam - te 1,5 l to do obiadu? z jednej strony to nie wydaje mi się to nipokojące, bo w ciąży w tym czasie wypijałam nieraz 1,5 litrową butlę wody w ciągu godziny (nie miałam cukrzycy ani nic innego), a z drugiej, jesli wzomożne pragnienie może być jakimś niedobrym objawem, to może warto zgłosić się z tym do lekarza.

Gość karola26
hmm, no tak pół butelki do obiadu nie mówiłam o tym lekarzowi bo jakoś nie wydało mi się to istotne ale dziś mam właśnie jeden z takich dni kiedy wciąż chce mi się pić! powiem mu na następnej wizycie

Gość jednym z objawow cukrzycy
jest wlasnie duz pragnienie... Skoro wiesz, ze masz podniesiony poziom to to moze byc przyczyna :)

Gość aguś24
Hej ja od pewnego czasu może od tygodnia tak mam że mogła bym pić dniami i nocami takie mam pragnienie, a to już 35tc u mnie leci, fakt moje cukry troszkę ponad normę , mi pomaga czysta woda ,bo jak coś słodkiego to jeszcze gorzej.....

Gość kalalalalala
Kochana nic sie nie dzieje moim zdaniem to normalne. Ja w ciazy pilam po 3-4 litry samej wody plus herbaty i inne soki, mialam ogromne pragnienie szczegolnie pod koniec ciazy wlasnie, woda szla u mnie hektolitrami doslownie, nawet moj mąż sie śmial. Tez nie mialam ani cukrzycy ani nic, zadnych zatruć ciążowych, nie bylam spuchnieta, ale tylam tez zdrowo, takze tak to juz ma byc chyba. Mozesz isc do lekarza i sie spytac jesli Cie to niepokoi, ale mysle ze jesli nie masz opuchnietych stop i rąk i czujesz sie dobrze, to jest OK.