Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chcę być piękna

WODA CZYNI CUDA !!!

Polecane posty

Gość ja też wlewam sobie dużo
wody. Zastanawiam się tylko ile można wypić bez uszczerbku na zdrowiu ? Wie ktoś może ??

Gość to szkodliwe
zachowaj umiar,w kazdym przypadku nadmiar bywa szkodliwy

człowiek jeżeli za mało dostarcza wody organizmowi to jest to dopiero szkodliwe policz sobie 45ml na każde kilo wagi to min zapotrzebowanie...jeżeli pracujesz fizycznie ciężko albo uprawiasz jakiś sport to 3 L na dobę to takie minimum.... jeżeli wypijamy za mało w nerkach mogą gromadzić się złogi krew nam się zagęszcza i może to prowadzic do zakrzepów... no i wątroba przejmuje pracę nerek tez narząd który odpowiada za oczyszczanie organizmu i rozkładanie toksyn...jak masz zdrowe nerki i nie masz problemów z krążeniem spokojnie 5 L Ci nie zaszkodzi.... a jak masz wątpliwości pogadaj najlepiej z lekarzem jak nie dietetykiem to nawet z ogólnym....

podczas upałów i równocześnie treningów to wypijałam albo nałęczowiankę i żywiec zdrój tak te 4 butelki wody niegazowanej 1,5 L oprócz tego kawa herbatka jakaś i nic mi nie było a nawet czasami to było mało ;) acha i rzadko kiedy wypiję takie cuś jak coca cola albo pepsi po tym to zaraz suszy nie wiem jak jest u was ;)

kiedyś śpieszyłam się na autobus, w gardle mi zaschło przy tym strasznie, wiec zaleciałam do kioseczku, który mijałam. a tam tylko pare gazowańców na krzyż. to wybrałam tą coca-colę :-o efekt był taki, że wypiłam pare łyczków , reszta wylądowała w koszu, a zawartośc mojego żołądka cudem nie wylądowała na sąsiednim siedzeniu - tragedia!! takiego bólu brzucha dawno nie miałam... ja nie wiem jak niektórzy moga to świństwo pić regularnie i to litrami...

Gość gratulacje wlasnie
nadwyrezasz miesien sercowy, bo nikt niestety nie pisze, ze przyjmowanie zbyt duzej ilosci plynow jest niezdrowe dla serca

Gość przez tydzien to ja
schudlam 2,5 kg i nie musialam pic tylko wody, bo jadlam, ale zastosowalam diete ŻM

Gość kończę medycynę
nie tylko serce ale i płuca obciążasz, jesli pisze się raz że to szkodliwe a Ty dalej swoje,odpuszczam i nie zamierzam przekonywac o szkodliwosci tego rodzaju praktyk

z tego co wiem nie powinno przyjmowac sie wiecej niz 4 litry wody dziennie( chyba ze jest upal, duzy wysilek fizyczny itd)

Gość lalalalala..
każdy na niej chudnie , nie widziałam jeszcze złej opini, ja dziś jestem 1 dzień + MŻ, bo wiadomo że jak będzie sie chłapać wode litrami i słodycze kilogramami to nic nie da;) ale naprawde warto z tego co czytam wszędzie o tej diecie, kiedyś był o tym topic kobieta po ciązy pisała 33letnia, schudła 15 kilo w 1,5 miesiąca pijąc 8l, ale to jest za dużo, bo sa też uboczne skutki , szczerze to można umrzeć od zbyt dużej ilości wody, więc 6l to max :)

Uwazaj bo mozesz wypłukać z siebie przez taka ilosc wody ważne dla zdrowia minerały i składniki odzywcze. pozdrawiam

no dobra a ja co jak się czasami po 3ch godzinach a bywa nawet i po 9 tylko rzadziej, leje się pot wiadrami to co może jeszcze mi niektóre mądre tutaj powiedzą ,że z wodą też przesadzam ...jak grozi wypłukiwanie składników odżywczych to się bierze np. aspargin ,balans+ ,jak wysiłek fizyczny to napoje izotonoczne np.isostar nie mylić z red bullem (ten jest typowo energetyczny ma jeszcze kofeinę i glukozy ,że ho ho) no tak ale ktoś wam tego nie powiedział.... ;)najlepiej sorki,że się powtarzam idźcie kobitki pogadać z lekarzem a nie nie daj boże stosować się do niektórych rad na forum poważnie....

Gość przepis na obliczenie
w ostatniej Super Linii jest prosty przepis na to, jak obliczyć ilość wody, potrzebnej organizmowi: 30 ml pomnożyć przez liczbę kilogramów :-) czyli człowiek o wadze ok. 90 kg powinien wypijać jakieś 3 litry

ja akurat wielu babskim gazetom też nie wierzę... sorki ale nikt nie bierze odpowiedzialności za niektóre wypisywane farmazony jak np. w naj czy w claudii nikt nie zaznaczy ,że 12-16 latka nie powinna stosować jakiejś diety albo osoba z cukrzycą....czy jakimś tam problemem...

Gość przepis na obliczenie
czarownico, widzę, że nie znasz SL :-) to profesjonalny miesięcznik nie tylko dla puszystych, żadna kalka ani przedruki z zagranicznych pisemek do diet podchodzą tam racjonalnie (i podają, dla kogo jest przeznaczona), a przy okazji proponują ćwiczenia, modę w rozmiarze XXL, porady psychologów i lekarzy zajrzyj na www.superlinia.pl polecam :-) ale nie narzucam ;-)

Gość SL
akurat tę gazetę bardzo lubię... gdyz zawsze przy jakies diecie informuja jak długo mozna ją stosowac i jakie są przeciwwskazania do diety..itp