Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna 1980

Mam dziecko z zonatym facetem

Polecane posty

Gość czarna 1980

Byla milosc krotka ale szalona Wspolne plany nowego zycia, kupna wspolnego mieszkania i cudownych lat razem. A potem ciaza i cisza. przestal przychodzic i dzwonic. A ja unioslam sie honorem i nie chce od niego nic. Dziecko przyszlo na swiat. Jest coraz trudniej i to nietylko jesli chodzi o finanse. Ale wogole, szczegolnie gdy ludzie pytaja kto jest ojcem. Czy dobrze robie? On zyje beztrosko u boku Zony. Ja sama zmagam sie z problemami dnia codziennego.

Gość a co to za honor przez
który ryzykujesz biezpieczenstwo swoje i dziecka? czy to nie strach raczej się nazywa? pogon go po alimenty

Gość gffr
mam pytanie .Dlaczego sie nie zabezpieszyliscie ? JAk jestes nieodpowiedzialna to pomysl 2x razy zanim cos zrobisz.

Gość wystap po alimenty
Nie tylko chodzi o ciebie, co o dziecko. Nawet jeśli nie o teraźniejszość,to o przyszłość-najwyżej odłożysz na lokatę dla dziecka.

Gość wystap po alimenty
Nie czytaj tych poprzednich wypowiedzi. Wiadomo,ze dla niektórych nadal jak przez ostatnie 19 wieków, kobieta odpowiada za sex,a facet chce sie "tylko zabawić". Niestety musi ponieść konsekwencje. Wystąp o ustalenie ojcostwa i alimenty.

Gość gffr
traktujesz seks jak dziecko w piaskownicy.Nie pomyslałas ze z tego moga byc dzieci.?

Gość no wiesz sprzedawca
'zawsze lepsza jest usluga i fachowiec "z polecenia";)

Na kafeterii poziom wypowiedzi staje się coraz bardziej żenujący. Z jednej strony rozumiem Twój honor,pojawiła się ciąża on odszedł, Ty nie miałaś zamiaru się \'prosić\'. Ale dziecko nie jest tylko Twoje,jest zarówno Jego. Póki co jest tak,że tylko Ty musisz sobie z tym radzić. Wiesz co w takich sytuacjach powinnaś schować dumę w kieszeń i zażądać alimentów,nawet jeżeli Twoja obecna sytuacja finansowa nie jest zła. Nie myśl o sobie ale o dziecku o jego przyszłości i z biegiem lat większych potrzebach. Alimenty od tego mężczyzny możesz odkładać na konto,dać przyszłość swemu dziecku. Tak powinnaś postąpić. Do spotkań ani do wychowywania dziecka na pewno go nie zmusisz,ale pieniądze będzie musiał dawać i niech on również ponosi odpowiedzialność! PS: Nie ma żadnej antykoncepcji która daje 100% pewności. to dla osoby która wypowiedziała się troche wcześniej

Gość niech płaci jak zrobil dziecko

Gość gffr
mysłałas ze go złapiesz na dziecko czy to była wpadka?

Gość niech płaci jak zrobil dziecko
Skoro facet sam nie ma na tyle honoru, czy odpowiedzialności by sie chociaż dowiedzieć jak sie czujesz, jak dziecko itd. to powinnaś NATYCHMIAST złożyć wniosek o ustalenie ojcostwa i alimenty!!!! jak sie z Toba nie kontaktuje, to i tak będzie musiał sie stawić w sadzie.Wez adwokata (albo poradź sie jakiegoś człowieka na aplikacji) i staw sie w sadzie, możesz wziąć maleństwo ze sobą. Co za podły facet!!!!

Nie wiem jak niektorzy ludzie moga byc tak nieczuli. ja Ci serdecznie gratuluje odwagi i malego anioleczka:) Sluchaj- facet musi poniesc konsekwencje swoich poczynan, nie tylko Ty i dziecko. Musisz przedstawic sprawe o alimenty. Nie jestes pierwsza i nie ostatnia w takiej sytuacji..kazdy bywa w swoim zyciu mniej czy bardziej rozwazny, i jestesmy tylko ludzmi. Teraz musisz byc odwazna jak lew i bronic swoich praw(oraz dziecka).Daj znac jak sprawy sie maja.Ttrzymam za Ciebie kciuki:)I tutaj buziaczek ode mnie xxxooo

Gość do wypowiedzi powyzej
A co on myślał jak postanowił zdradzić żonę i opowiadał dziewczynie o wspólnej przyszłości????????????????? Zabezpieczenie to nie tylko sprawa kobiety!!!!!!!!!

Gość gffr
jak mozna robic tak bezmyslnie dzieci .To załosne. Powinna to być przemyslana decyzja , a nie myslenie dolna czescia ciała.Pewnie tak sie spocili ze zapomnieli zalozyc prezerwatywe :(

Gość gffr
ale nie pomyslała ze dziecko moze cierpiec ze nie bedzie mialo ojca.JAk sie chce bzykac to niech sie zabezpieczy

Gość gffr
teraz dziecko bedzie bez ojca bo mamus nie myslał mozgiem .

Gość gffr
biedne dziecko przez dwoch bezmyslnych kopulantow ktorych wziela chuc.

Gość do wypowiedzi powyzej
a o czym on myślał??????????? Teraz jazda na biedną kobietę, która zdecydowała się urodzić i wychować dziecko, gdy facet umył ręce. Ona kocha to dziecko, ale jest jej ciężko. Zajmij sie lepiej oceną tego faceta! Sprawiedliwość świątobliwych. A teraz idź do kościoła.

Gość gffr
Teraz jazda na biedną kobietę, która zdecydowała się urodzić i wychować dziecko, gdy facet umył ręce. to ze zdecydowala sie urodzic nie znaczy ze było planowane.Dla mnie ci co robią nieplanowane dzieci to patologia i margines społeczny.

Do gff.. - ty jesteś nienormala(y)? czy zazdrosna(y)? a co to kobiety tylko muszą o wszystkim myśleć? widać nie chciała łapać go na dziecko skoro teraz nawet o pieniądze nie prosi... swoja drogą głupia duma, niech facet płaci...skoro nie myślał o zabezpieczeniu ...:)

Gość gffr
dlatego moj apel do bezmozgowcow dla chwili uniesienia ktorzy zmarnuja dziecku zycie.Zabezpieczcie sie nawet prezerwatywa +antykoncepcja + PLASTRY ITD albo nie kopulujcie bo niszczycie zycie komus

jak nieplanowana ciąza to oczywiście \"WINA\" leży tylko po stronie kobiety, a faceta przy tym nie było. A ileż to małzeństw powstalo dzięki wpadce? Ja chyba też postapiłabym jak autorka - skoro facet nie chce BYĆ AKTYWNYM ojcem to po co mi jego pieniadze? Miałby płacic jak za prąd czy gaz? Nie chciałabym żeby MOJE (bo chyba nie nasze skoro chowa głowę w piasek) dziecko bylo tylko jedną z \"rzeczy\" ktore musi opłacić raz w miesiacu.

gffr - jesteś nienormalna(y)? czy zazdrosna? No chyba nie chciała złapać na dziecko, skoro teraz nic od nie go nie bierze i głowy mu nie zawraca...i dlaczego to ona miała tylko uważać? a swoją drogą autorko topicku, głupia ta twoja duma... niech facet płaci skoro nie wiedział, że nalezy się zabezpieczyć...w końcu to duzy chłopiec :)

gffr - jesteś nienormalna(y)? czy zazdrosna? No chyba nie chciała złapać na dziecko, skoro teraz nic od nie go nie bierze i głowy mu nie zawraca...i dlaczego to ona miała tylko uważać? a swoją drogą autorko topicku, głupia ta twoja duma... niech facet płaci skoro nie wiedział, że nalezy się zabezpieczyć...w końcu to duzy chłopiec :)

Gość milosc zawsze przychodzi
po I porzuc dume.....DZIECKO JEST NAJWAZNIEJSZE, ma perawo znac ojca, a ojciec musi lozyc na jego utrzymanie. Swiadomie szliscie do lozjka, znaliscie konsekwenje. Nie tylko Ty ponosisz odpowiedzialnosc. doskonale Cioe rozumiem z tym honorem- taka zemsta na nim, 'nic od Ciebie nie chce, dam sobie rade sama, skoro odszedles, skoro juz mnie nie kochasz, albo nie kochales nigdy...czujesz sie wykorzystana, nie chcialas sie ponizac. ALE MYSL O DZIECKU i jego przyszlosci.... Powodzenia trzymaj sie, a tymi prostackimi wpisami tutaj sie nie przejmoj.

Gość gffr
rozmnazajta sie tak dalej a za niedlugo polowa Polski nie bedzie miala ojcow przez wasze bezmgowie

Gość jestem w tej samej sytuacji
ja nie podałam danych ojca-mimo że ciagle jestesmy razem ale nie wiem czy ciagle będziemy dlaczego? ano dlatego że stwarza to mnóstwo problemów -do wyrobienia np. paszportu jest potrzebna zgoda ojca ,na wyjazd za granice też itp itd,mam w nosie to co piszecie o alimentach- odnoszę wrażenie że to ma być kara dla ojca i jakaś nauczka za to że ma dziecko,jak nie będzie chciała być ojcem to nie będzie nawet jak będą na to papiery moja droga ,żyj swoim zyciem i kochaj to swoje maleństwo a jak dorośnie to powiedz prawdę ,jeżeli będzie chiaało poznać ojca to niech poznaje i samo wyrobi sobie zdanie na ten temat a ludziom którzy pytaja gdzie tatuś powiedz a co was to obchodzi-jest i już