Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prrelikan

pozytywne / negatywne skutki nieuprawiania masturbacji

Polecane posty

Gość prrelikan

zastanawiam sie nad powyzszym tematem, dotyczy on oczywiscie osob nie bedacych w zadnych zwiazkach, nie majacych okazji nawet na mniej lub bardziej regularny sex. osobiscie ograniczam sie z uprawianiem masturbacji z dwoch powodow: 1. po prostu mi sie nie chce machac reka :P 2. nie spowoduje to pewnego przyzwyczajenia do okreslonych zachowan, a dzieki temu bedzie mozna latwiej nawiazac kontakty sexualne z partnerem ( ktos tu kiedys powiedzial ze osoba regularnie i czesto uprawiajaca masturbacje potrzebuje kilka miesiecy aby sie przestawic na sex tylko z partnerem ) zastanawiam sie czy minusem zaprzestania masturbacji moze byc: 1. spadek libido 2. lub wrecz zanik potrzeb czy ktos ma jakies sensowne doswiadczenia ? zapraszam do , powaznej, dyskusji :)

ktos tu kiedys powiedzial ze osoba regularnie i czesto uprawiajaca masturbacje potrzebuje kilka miesiecy aby sie przestawic na sex tylko z partnerem ) słuchaj takich debili a daleko zajdziesz bzdura, jak masz ochote to se machnij i już a teraz: pokaż wacka :classic_cool:

Gość decg
bzdura, to ty masz na imie. Jak sie penis przyzwyczai do reki, to pozniej trudniej mu sie przyzwyczaic do cipki.

Gość ja jestem kobietą
nie wiem czy to wina masturbacji ale mam problemy z osiągnięciem orgazmu z mężczyzną masturbowałam się wibratorem jak byłam sama, teraz ograniczam masturbację do minimum i staram się to robić ręką niedość że mam problemy z dojściem z ręką to z facetem nie miałam orgazmu ani razu (mimo że mnie podnieca maksymalnie)

Gość decg
jestem nieśmiały i nigdy nie miałem kobiety

Gość DA GROSSE PISSEN
ja jestem kobietą wlasnie widac jak Cie podnieca.