Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mała wojna

Ludzie się zmieniają

Polecane posty

Różne są teorie na temat zmian zachodzących w ludziach. Niektórzy uważają, że ludzie nigdy się nie zmieniają niektórzy, że wręcz przeciwnie. Macie jakieś przykłady radykalnych zmian u kogoś, kogo znacie? Pozytywne czy negatywne to zmiany?

Gość Akimek_upalony
he he he :P :P :o :P :) ;)

Gość piate kolo
ludzie się zmieniają ale zależy to od siły charakteru można bardzo wiele osiągnąć ale trzeba walczyć z samym sobą a to bardzo trudne

Gość totalna prowokacja
nikt nie zmieni czlowieka z ewnatrz, to jego decyzja,

Gość ja sie zmienilam odkad mam
swietna prace, pozycje i pieniadze. Sama to widze. Staram sie nie wywyzszac i zachowywac normalnie, ale czasem wkurzaja mnie moje kolezanki, ktore nic nie potrafia osiagnac, wiecznie sa chore albo nieszczesliwe...takie "rozmamlane"...i mowia do mnie "ty to masz szczesliwe w zyciu" , tylko, ze ciezkiej pracy, staran, wyrzeczen to nikt nie widzi, a widzi BMW stojace przed domem, markowe ciuchy i pieniadze...

Gość ja sie zmienilam odkad mam
Moze i tak jest, ale ludzie, ktorzy maja pieniadze zazwyczaj osiagneli to ogromnie ciezka praca, ktorej inni nie znaja. I w tym moze (choc nie musi) byc sek.

i dobrze, że się zmieniają życie jest drogą, na której mijamy różne przystanki, każde nowe doświadczenie powoduje a przynajmniej powinno powodować, że wyciągamy wnioski, uczymy się...bo całe życie się uczymy...prawda? czasem przejedziemy na czerwonym świetle, ale któż jest idealny

Zaczęłam znowu zastanawiać się nad tym czy ludzie się zmieniają, jak i dlaczego, dlatego, że spotkałam moją koleżankę z liceum. Jej żywiołem jest woda, więc wszystko jej się zmienia jak w kalejdoskopie, trudno zresztą wartościować te zmiany, po prostu zachodzą. Zaczynając od spraw takich, że kiedyś nie lubiła dzieci i kotów, a teraz dorabia jako opiekunka i ma kota kończąc na nienawiści do używek kiedyś - nałogów wielu teraz, kiedyś nigdzie nie wychodziła z domu, nie lubiła ludzi, teraz zalicza imprezę za imprezą i do ludzi się garnie. Cechy charakteru, poglądy w wielu sprawach, nawet charakter pisma, wszystko jej się zmienia co jakiś czas. Ze mną na przykład strasznie kontrastuje, bo ja, owszem, staram się ulepszać, dojrzewać, lepiej sobie radzić w życiu i z problemami, ale poglądy mi się jedynie krystalizują, nie zmieniają, podobnie z innymi rzeczami - jestem bardzo stała. Zastanawiam się od czego to zależy, od charakteru? Pamiętam, że kiedyś lata temu dyskutowałam często z Ukochanym o tych kwestiach, On twierdził, że ludzie nigdy nie zmieniają się na lepsze, ale też nie na gorsze - po prostu pokazują swoją prawdziwą twarz, której nie chcieliśmy widzieć. Uważał, że ogólnie człowiek to istota prosta, działająca według prostych zasad i że właśnie, nie zmienia się. A później sam się zmienił :) Ciekawi mnie co Wy myślicie o zmianach w ludziach. Ciekawią mnie przykłady.