Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tolinna

na czym polega przebicie PĘCHERZA PŁODOWEGO

Polecane posty

Gość tolinna

jak sie go przebija przez wejscie do pochwy czy jakos inaczej jakos trudno mi sobie to wyobrazic, ze w ten sposób sie nie uszkadza narzadow wewnatrz ....az strach pomyslec

Gość fufcia
przez pochwę takim narzędziem - bezbolesne nawet nie poczujesz kiedy.

Gość *.*.
Zgadzam się z poprzedniczką-nie boli i nawet nie wiesz kiedy to robią, bo zazwyczaj przebijają gdy ty masz akurat skurcz i myslisz o czyms innym :)

ja mialam przebijany... przebicie nic nie boli bo pecherz plodowy nie jest przeciez unerwiony... ja mialam przebijany jak mialam rozwarcie juz na 5 cm wiec nie bylo szans zeby mi pokuli przy okazji wszystko w okolicy...

Gość kejsi
dziewczeta, nie dajcie sobie przebijać pęcherza, jak wiadomo moze to spowodowac okreslone skutki, bo wody płodowe juz nie chronia dziecka - u mojego poskutkowało to sepsą !!! sepsa noworodka wiadomo co oznacza.

ja też miałam przebijany,ale położna zrobiła to ręką bez użycia narzędzi. Coś tam mi pogmerała i nagle wody chlusnęły. Było to na etapie rozwarcia 6cm-owego.

W ktorejs gazecie czytalam,ze jest wiele takich przypadkow jak pisze KEJSI.A z roku na rok przybywa coraz wiecej zgonow spowodowanych przebijaniem pecherza. Jagoda rzucilas sie na nia nie wiedzac jaka jest prawda.Mialam przebijane wody,ale bez rozwarcia i strasznie bolalo.Lekarz przebil mi wody i nie chcaco uszkodzil czoło syna i do dzis ma taka kropke.A co by bylo gdyby wbil mu to w oko? Wole ne myslec. Mojej znajomej synkowi lekarz(z 25letnim doswaiadczeniem) gdy przebijal pecherz to wbil mu to w glowe:-o Nie zmyslam.Pisze prawde. Nie chcę Was straszyc.Po prostu chcialam sie wypowiedziec.

Gość aleksandra23
Mi przebili pecherz dopiero po 20 godzinach porodu I przy rozwarciu 8 cm. Nie wiedzialam czy odeszly mi wody, bo co chwile sikalam. Dopiero w momecie gdy zaczelam odczowac nacisk na narzady wewnetrzne przebili mi pecharz. Caly zabieg trwal 2 minuty I nie byl bolesny, ale odczuwalny. Po 3 godzinach urodzilam zdrowego synka. Po przebiciu pecherza skurcze staly sie tak bolesne ze nawet gaz przestal dzialac, ale przyspueszylo to moj porod. Podsumowujac; nie ma tego zlego co na dovre by nie wyszlo. Nie ma sie czego bac