Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lal_

piecze po sikaniu

Polecane posty

Gość lal_

czy to zapalenie cewki?? czesto to mam ale po jednym dniu jest ok ale nieraz ten ból jest tak silny ze kilka razy musze isc sie powysikac co to moze byc?

ja tak miałam, jak miałam właśnie zapalenie cewki... straszne to było :O dostałam od lekarza furagin i przeszło po jednym dniu... ale zanim do niego poszłam umęczyłam się 2 dni :(

Gość lal_
ale ja to mam całkiem czesto ten lek to antybiotyk?? lekarz ciebie badał ?? jak to wygladało? masz nawroty?

nie, miałam to tylko raz w życiu... poszłam do lekarza na dzień przed wyjazdem na obóz nad morze :) byłam prywatnie, powiedziałam, jak to wszystko wygląda. przepisał mi wspomniany już furagin. nie pamiętam czy to antybiotyk..... więcej już zapalenia nie miałam ... dzięki bogu ;)

jak amsz to często to biegiem do lekarza po skierowanie na posiew. i osobne na chlamydia. bo skoro powraca, tzn, ze coś może tam siedzieć i do tego sam furagin nie wystarczy. będzie potrzebny silniejszy antybiotyk. zresztą, sam furagin jest stosowany pomocniczo zazwyczaj, bo szybko łagodzi objawy

Gość lal_
chyba musze isc do lekarza ale w sumie po jednym dniu mi mija samo tylko raz na jakis czas wraca:o

Gość lal_
mam isc do lekarza rodzinnego??co mam powiedziecbo jakos brzmi dziwnie jak powiem ze mnie boli nie przy ale po sikaniu:o

co za problem zrobić posiew i sprawdzić czy coś siedzi w środku czy też już \"taka twoja natura\". jednego dnia idziesz do rodzinnegoi po skierowanie, drugiego lecisz do laboratorium i już wiesz co się dzieje. nieleczone zapalenia cewki czy pęcherza mogą prowadzić do infekcji nerek, z tym nie ma żartów.

Gość furagin to bezpieczny lek
lekarz zalecił kiedys mojemu dziecku ....bez recepty ... ale trzeba brac ok tygodnia ...

:O sikanie to to samo co oddawanie moczu, a brzmi o wiele lepiej..... mam ci podyktować co masz lekarzowi powiedzieć ???? :O

Gość lal_
nie chodzi o podyktowane ech...jesli jest bez recepty to wykupie i zobacze a jak pomoze to super jesli nie to lekarz

Na wczasy zawsze zabieram Furagin. Najskuteczniejszy!za 8 PLN,ale na receptę, może sprzedadzą w aptece, próbuj. Nie zawracaj sobie głowy z domowymi metodami. Leć do rodzinnego po receptę. Pewnie masz zwykły stan zapalny, nie ma co się męczyć.

jasne, masz nawracające zapalenie cewki, ale po co iść do lekarza.... może żeby poznać przyczynę??? matko, co za idiotyczne podejście:O

nie no, pewnie - po co w ogóle sprawdzić co to jest. na kafe powiedzieli, ze furagin pomoże, to sobie kupi i bedzie miała spokój :o ale to, ze furagin (jeżeli siedzi jakaś upiersliwa bakteria), pomoże tylko doraźnie, to już nie ważne.

Gość lal_
w sumie racja przy nastepnym takim "ataku" pójde do lekarza

lekarz swoja drogą, ale przede wszystkim więcej też pij!! gdy jest mało moczu, tzn mało go napływa - rzadko sie przepłukuje że tak to nazwe, to w pęchęrzu kumuluja sie bakterie!!

Prawdopodobnie lekarz zleci badania, ale dopiero po tabletkach. Pij dużo płynów, dobra jest woda z cytryną, żurawina!! , może być herbatka, naturalne soki- nie te z kartonów! Leć szybko do dr...

Gość kicia34
Ja powiem tylko tyle..... Przez dwa lata się z czymś takim męczyłam... Ile ja tabletek zjadłam ile pieniędzy straciłam na lekarzy prywatnie chodziłam też do urologa przepisywali mi tabletki a objawy powracały.... SZOK!!!! Byłam załamana..... Objawy były dokładnie takie same jak opisujesz robiłam posiewy cały czas wychodziła mi bakteria coli (później jeszcze jakaś inna nazwy nie pamietam ) W koncu ktoś poradzil mi żebym poszła do ginekologa tak też zrobiłam - to już była moja ostatnia deska ratunku....... Udało się wyleczyłam to dziadostwo -nawet nie wiem co to było dokładnie, ale dostałam tabl na grzybice. Już rok mam spokój i bardzo się ciesze Jak bedziesz miła takie problemy to miej na uwadze ginekologa..... Ale tak jak mówię to już jak jest taki stan który po zastosowaniu róznych już nawet tych najsilniejszych specefików- - powraca!!!! W Twoim przypadku to może być nawet zwykłe przeziębienie pęcherza więc idz do lekarza pierwszego kontaktu i on ci na pewno coś pomoże....(dobry jest cipronex na pęcherz- antybiotyk)najczęściej z resztą przypisywany przez lekarzy .

Gość Tulipanka2007
polkecam tez Furagin! Jest rewelacyjny!

Gość mariaaaaaannaaaa
p

Gość mariaaaaaannaaaa
Pomocy!!!!!!! Nigdy w życiu takiego czegoś nie mialam. Boli mnie pod koniec sikania. Ból jest nie do zniesienia choć trwa tylko kilka sekund. Co to moze być????;(

Gość to moze wypłukiwac się
piasek i drazni moczowody,a pieka tez stopy???

Gość magdaq02
mnie również, chociaż jestem nastolatką i to jest tak że przez cały dzień mnie piecze kilka sekund po sikaniu i to potem wraca po jakimś czasie. Może muszę więcej pić? Albo coś zażyć?