Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak mam to zrobić

JAK MAM WYWOłAć PORóD????

Polecane posty

Gość jak mam to zrobić

Jestem bywalczynia innego forum, ale tam nikt mi nie pomógł - moze tu znajdę wqięcej zrozumienia.Jak mam wywołać poród? Tylko chodzi mi o coś, co zadziała od razu Próbowałam sexu, ale to nic nie daje. Może jakieś przysiady? Nie wiem...gorąca kąpiel?: Drażnienie sutków? łażenie po schodach - jeśli tak, to przez ile minut? proszę o rady - jestem już 10 dni po terminie.

:D SORKI ale jesteś 10 dni po terminie i nie leżysz w szpitalu na wywołaniu???????? Nie chcę nikogo urazić, ale coś bujasz!!!!!!;) A co do wywołania porodu to są różne sposoby jak np dłłłuuugie chodzenie, wchodzenie i schodzenie po schodach, sex a przede wszystkim ruch. Jak najwięcej się trzeba ruszać. No ale 100% pewności nigdy nie ma, że akurat uda się ten poród przyśpieszyć ja próbowałam chodziłam chodziłam i jeszcze raz chodziłam, sprzątałam, mylam okna a i tak urodziłam w terminie.

Gość ej powaznie
możesz np spaść ze schodów :P

Gość jak mam to zrobić
u nas biorą na wywoływanie 12 dni po terminie. a gdie niegdzie nawet 14 dni po, więc nie wiem, czy to takie dziwne. A ja chce tego uniknąć.,...

No to serio szacunek :) podziwiam ludzi, którzy nie boją się o dzieci tyle dni po terminie, znam przypadek że dziewczyna po terminie urodziła martwe dziecko. Zrób sobie relaksującą ciepłą kąpiel i zadbajcie z mężem o miłą atmosferę ;) a jak to nie pomoże to idź na baaaardzo długiiii spacer!!!! :D

Witaj! Jestem mamą uroczej córeczki. Tak jak Ty w byłam po terminie. Próbowałam domowych sposobów na przyspieszenie porodu typu ścieranie podłóg, mycie okien ale nie dalo to efektów (poza czystym mieszkaniem). Namiętne noce też nic nie dały. Potem w szpitalu bieganie po schodach i lewatywa - też nic. Ale warto wszystkiego próbować. Byłam już długo po terminie więc podpięli mi kroplówkę z oksytocyną. Nie wspomniałam, że od szóstego miesiąca miałam bóle, ale ujście nie drgnęło. Po podpięciu kroplówki dostałam takich bóli, że zabrakło skali na wydruku, ale nie urodziłam. Wróciłam z powrotem na ginekologię. Przyszedł mój mąż do mnie i powiedziałam mu żeby coś zrobił, bo nie wytrzymam już drugi raz kroplówki. Poszedł z kopertą do lekarza, który był na oddziale. Po czym lekarz jeszcze tego samego dnia przyszedł do mnie i powiedział, że idziemy rodzić. Dostałam zastrzyk i po trzech godzinach urodziłam córeczkę. Uważam, że bez \"tego\" się nie da rodzić godnie!! Pozdrawiam i życzę szybkiego i lekkiego porodu!

Monik ja bez koperty urodziłam bez zastrzeżeń miałam wspaniałą opiekę tak lekarzy jak i położnych. Przy porodzie miałam wspaniałą położną, która bardzo mi pomogła (Anioł człowiek) a lekarz tak pieknie mnie zszył, że dzień po porodzie czułam się fantastycznie!!!! Siadałam, chodziłam jakbym w ogóle nie rodziła. Lekarze mili i sympatyczni. W dzień porodu dostałam trzy zastrzyki i kroplówke co prawda bolało, ale po czterech godzinach synka miałam w ramionach.

Gość ojeju ale babka
a co ty niejestes pod stala opieka lekarza czy co????Ufasz ludzia z internetu a nie lekarzowi???Ale ty jestes pusta sory