Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowana123456

Prosze o rade nie wiem co zrobic w takiej sytuacji

Polecane posty

Zgubilam ulotke i nie wiem co zrobic Godz po zazyciu tabletki dostalam silnej biegunki tzn nie zeby latac do lazienki ale bylo raz a pozadnie;-) Nie wiem co teraz zrobic Czy mam zazyc jeszcze jedna tabletke?? jesli tak to bedzie jednej brakowalo i co dalej oze mi ktos wytlumaczyc o co chodzi

ja bym wzieła i zwyczajnie skonczysz wczesniej o 1 dzien opakowanie, zrobisz 7 dni przerwy i zaczniesz nowe o 1 dzien wczesniej niz zwykle w ogole nie myslicie logicznie

nie nie i jeszcz raz nie...druga pigulke bierze sie w przypadku wymiotow... moniak jesli nie jestes pewna swego powstrzymaj sie od niektorych komentarzy

jeśli wystąpi ostra biegunka do 4 h po wzięciu to jest mozliwość również że pigułka sie nie wchłonie jest to informacja z ulotki pigułek bodajże yasminelle

Gość jagooo
na ulotce cilest jest napisane ze druga bierze sie w przypadku wystapienia wymiotow

wystarczy wpisać \"pigułki biegunka\" w google i wiele informacji wyświetli sie na temat tego że biegunka również moze sprawic ze tabletka nie dobrze sie wchłonie

Gość Magaa
Ktora to tabletka w opakowaniu? Jesli jedna z pierwszych 7, to zabezpieczajcie sie dodatkowo przez ten miesiac, a jesli jedna z ostatnich to wez nastepna i skroc cykl.

to 10 tabletka

w umie to nic mi nie doradzilyscie:-( nie wiem czy brac jeszcze jedna tabletke czy nie

Gość schiza ciazowa...
jak to nie doradzily? jak wol napisane masz w postach wyzej zeby pigulke brac jesli biegunka wystapila do 4h - wiec nie jest ciezko sie domyslic, ze jesli biegunka wystapila po 4h to nie brac a przed 4h brac. umiesz liczyc do 4?

Gość antyguma
biegunka to dla mnie latanie do kibelka kilka rayz a nie jedna rzadka kupa

nie wzielam tabletki ale dzieki dziewczyny

to prawda ze tabletke trzeba wziac do 12 godz np po biegunce??

z tabletka mozesz sie spoznic max 12h, potem bierze sie chyba dwie i zabezpiecza przez tydzien. Doczytaj ulotke. Aczkolwiek zle zrobilas ze nie wzielas jej od razu jak przeszla Ci biegunka

na mojej ulotce pisze : w przypadku wystąpienia wymiotow w ciagu 3 godzin od momentu przyjecia tabletki lub w razie utyrzymywania sie ciezkiej biegunki przez okres ponad 24h skutecznosc antykoncepcyjna moze byc zmniejszona. a to tyczy sie ciebie: Jezeli wymioty lub biegunka ustapia szybko skuteczne dzialanie antykonc. bedzie zachowane, o ile tego samego dnia zostanie przyjeta druga tabletka prepatatu.

jezeli jednak biegunka wystapila w ciagu godziny od momentu przyjecia to tabletka sie nie wchlonela i prawdopodobnie ja wydalilas. Dlatego mialas od razu wziac druga jak poczulas sie lepiej. Teraz to mozesz ja wziac i zabezpieczac sie przez 7 dni dodatkowo, dla wlasnej pewnosci.

znalazlam ulotke i poczytalam nalezy pstapic jak w przypadku pomoniecia tabletki wzielam godz temu nastepna a dalej bede brac bez zmian