Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koty

do osob majacych koty

Polecane posty

Gość koty

Bardzo chciałabym miec kota i w zwiazku z tym mam pytanie-czy jesli bede gdzies wyjeżdzac na 2-3 dni i bede chciała zabrać go ze soba to czy kot nie bedzie miał problemów ze znalezieniem swojej kuwety w nowym miejscu? Czy moze byc tak ze bedzie robił po kątach? I jak takie zwierze znosi takie krotkie przeprowadzki?

Gość ale o co tak wl
nie rozumiem ,gdzie ma znalez sobie kuwete?

Gość koty
kupie mu nowa i tam tez ja bedzie miał, ale wiadomo że to nowe miejsce i zwierzeta przyzwyczajają sie do jednego stałego miejsca w ktorym sie załatwiaja

Gość koty
na krótkie wyjazdy właśnie na takie jak na święta u rodziców

Gość koty
no raczej w swieta do rodzicow. martwie sie tez zeby nie zareagowal agresywnie na widok karpia, jak moge go przygotowac na obecnosc innego zwierzaka, w tym wypadku ryby, w domu rodzicow? kurcze, naprawde mnie to martwi:(

Gość koty
znowu jakiś podszyw wybaczcie

Gość koty
nikt nie pomoze? to jak z ta rybka? moze znieisemy ja do piwnicy, w lazience bedzie pewnie stala kuweta wiec karp w wannie odpada w tym roku:(

Gość kociak szybko przyzwyczaja się
do nowych sytuacji, kuwetę znajdzie bez trudu pytanie tylko, czy będzie lubił podróże bo z tym to różnie bywa...

Gość koty
dzięki wielkie a na tego podszywacza nie zwracajcie uwagi!!!

to moze sie zaczernij? :) niecala minuta a podszywaczy nie bedzie. Jesli natomiast o koty chodzi. Do kuwety nawet nie bedzie sie musial przyzwyczajac. Najgorsza jest chyba podroz. Jesli droga dluga to bardzo mozliwe ze bedziesz musiala kupic leki nasenne. Ja tak mialem jadac z kotem za granice.

Gość koty
podróż trwa zazwyczaj 1,5 godz ale zdarzało mi sie nawet 2,5-jak był jakis korek albo pogoda kiepska.Najgorsze jest to że jazda autobusem.Musze sie zastanowić czy to nie jest zbyt duzy stres i problem dla mnie i dla kota jednocześnie

Koty kuwetę znajdują bez problemu. Gorzej z podróżą. Tylko jeden z moich czterech kotów nie rzyga w aucie. Może być też problem z oswojeniem się do miejsca, ale jeśli mają to być częste wypady w to samo miejsce, to przyzwyczai się.

to ja \"koty\" zmieniłam nicka żeby nie było podszywów no tak teraz sobie przypomniała ze one podczas jazdy potrafia miauczeć-czasem w autobusie jak ktoś wiezie kotka to on miauczy i miauczy, a tu jazda 1,5godziny a tak bardzo chciałam miec kotka.Gdybym miała samochód to nawet nie pytałabym o takie rzeczy bo w samochodzie to inaczej-nie ma obcych ludzi i ich zapachów, które zwierze nie zna.

W czasie podróży autobusem musisz umieścic kota w zamykanej, kociej klatce. Zazwyczaj jest to kosz-legowisko, z zasuwanym przodem. Nie wyobrazj sobie, że kota weźmiesz na rece i tak przewieziesz środkami komunikacji publicznej. Zestresowany kot moze sie wyrwać - podrapie Cie przy okazji - i tyle go bedziesz widziała. koty w obcym srodowisku często nie reagują na przywoływanie. Nawet podróżując własnym samochodem na postojach nie nalezy kota wypuszczac luzem. Należy założyc mu obróżke i przytrzymac na smyczy. Co do siusiania w obcym miejscu to nie ma problemu. Wystarczy raz wstawic kota do kuwety z suchym piaskiem i od razu załapuje, że to jest miejsce do siusiania. Należy to zrobic niezwłocznie po przyjeździe. W przeciwnym razie kot sam poszuka takiego miejsca, moze to byc na przykład miękka poduszka

Przykro mi. Najchętniej każdemu dałabym po dwa koty. Każdy kot powinien mieć swojego człowieka a każdy człowiek swojego kota [lub więcej;)]. Jesli jednak często wyjeżdżasz do rodziców a podróżujesz autobusem, to raczej odradzam. No, chyba że będziesz miała pewność, że kotek jest urodzonym podróżnikiem (np. biorąc dorosłego kota, którego zachowania ktoś już zna i Ci o nim opowie) i grzecznie śpi w transporterze. Raz czy dwa do roku, to można dać zwierzowi coś uspokajającego, ale szpikować co weekend nie można.

smutno mi sie zrobiło bo juz tyle o tym myslałam. Niestety wyjazdy nie sa tylko dwa razy do roku-czasem zdarzaja sie czesciej. Dobrze ze narazie poki nie mam auta moge chociaz miec tapetke na pulpicie z kociakiem :) mimo wszystko dziękuje za rady

Mam wyrzuty sumienia, że odradziłam komuś kota.;) Zawsze wciskam puchate nieszczęścia szukając im domów a teraz odradziłam. Ech... Ale sama woziłam swojego pierwszego kota autobusem i wiem jak się sprawy mają.

nie odradziłaś na zawsze tylko na jakiś czas kiedys koteczek zawita i w moim domu :) już sie ciesze na sama mysl :D

dzieki wielkie-moj narzeczony ucieszyłby sie i z auta i z buraska bo uwielbia koty i zawsze jak je widzi to mu sie oczy śmieja :) dobranoc

Ja jeździłam z kotkiem przez 1,5 godziny autobusem do weterynarza jak było trzeba i nie ma problemu. Wystarczy mieć dobry transporter. A to że czasem miauczy w autobusie? Kurcze ludzie gadają, dzieciaki ryczą to sobie taki koteczek nie może pomiauczeć? Tak w ogóle to moja koleżanka ma kotkę która przez lata wszędzie z sobą woziła, ale jakiś czas temu kotce się odwidziało i nie da się jej z domu zabrać bo szaleje. I na takie 3 dniowe wypady koleżanka ponieważ nie ma innej możliwości zostawia kotkę samą w domu. Zostawi jej jedzenie, wodę itd i kotka sprawia wrażenie zadowolonej że wreszcie ma spokój. Ale to starszy kot, pewnie z kociakiem był by problem. Ja ponieważ czasem wyjeżdżam na tydzień lub dwa za granice zostawiam moją kicię z moją siostrą i obie wydają się zadowolone :) Może masz kogoś kto by mógł się zająć kociakiem i wtedy nie było by problemu? A tak w ogóle to się nie zniechęcaj. Zanim się \"zakociłam\" to mimo że bardzo chciałam, to widziałam straszne problemy a potem okazało się że albo panikowałam na wyrost, albo że wszystko się dało łatwo rozwiązać :) Ja i moja kicia życzymy Ci szybkiego i szczęśliwego zakocenia :)