Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dylematka25

MÓWIĆ CZY NIE ?

Polecane posty

Gość dylematka25

wiadomo ze faceci nie sa raczej mistrzami w odczytywaniu kobiecych potrzeb i pragnień ale czy należy im mówić czego sie od nich oczekuje???

mówić, mówić..inaczej sami sie nie domyslą, a Ty będziesz tylko się frustrować, że nie tego oczekiwałaś..i nie bawić sie w subtelne aluzje, tylko rąbać prosto z mostu

oczywiscie ze nalezy mówić, jak inaczej facet ma sie o tym dowiedzieć? w szczególności, jesli Ci na czymś bardzo zależy, i wtedy wszystko staje się prostsze, i przede wszystkim znikaja niepotrzebne konflikty, a poza tym można w ten sposób sprawdzić, czy facet chce zaspakajac Twoje potrzeby/ żądania, i czy w ogóle słucha tego, co do Niego mówisz, czy jest t dla niego wazne.także ! nie krępuj się ! :)

Gość dylematka25
ok. ale nawet jesli chodzi o prozaiczne rzeczy jak np. ''potrzebuje zebys mnie przytulił'' ''chce zebys zabral mnie na spacer bo znudzilo mi sie siedzenie w domu'' '' mam zły humor, pociesz mnie'' wydaje mi sie ze to chyba przesada... :O

Gość dlatego nie wyobrażam sobie
bycia z dziewczyną. Wam to się nigdy nie dogodzi.

Gość ja tam zawsze wszystko
mowie i od 7 lat tworzymy cudowny i udany zwiazek :D Bzdura jest twierdzenie, ze mowienie niektorych rzeczy to przesada. MOWI SIE WSZYSTKO!

dylematka - masz racje - wydaje Ci się :P skąd ma facet wiedziec, ze akurat potrzbujesz przytulenia, skoro Ty sama nie wiedziałas jeszcze tego przez 5 minutami... chcesz iść na spacer? bo masz doła? u kobiet dół pojawia sie 20 minut po euforii - skąd mamy wiedziec, jaki masz aktualnie poziom hormonów?

dylematka : nie, to nie jest przesada, tylko uważaj na teksty \"mam dola, pociesz mnie\"- to jest zbyt ogólne, Ty możesz w tym momencie chcieć sie przytulić, a facet zrozumie to po swojemu i zacznie robić Ci wykład, co należy zrobić w danej (dołujacej) sytuacji. Naiwasem mówiąc, gdyby mężczyźni też nieco jaśniej komunikowali swoje oczekiwania, to zyłoby sie łatwiej.

Gość dylematka25
no ale ok. np. do tej pory siedzielismy u mnie lub łaziliśmy po barach..ani razu nie zaproponował wyjazdu za miasto na np. spacer po lesie..Jakos tak mi jest dziwnie upominac go i mowic co MY mamy robic..dlaczego inicjatywa ma tylko wychodzic ode mnie???

bo skoro do tej pory nie zaproponowałaś mu zmiany sposobu spędzania czasu, to on myśli, że taki właśnie Ci najbardziej odpowiada..proste :)

inicjatywa wychodzi od niego - np wyjscie do baru... ale Tobie taki sposob spedzania czasu nie pasuje, wiec zaproponuj inny

Gość dylematka25
hmmm... chyba macie racje... Dla mnie to trudne..bo ja w takich sytuacjch myśle ze facetowi nie zalezy za bardzo na zwiazku-ze sie nie stara...

i wlasnie dlatego rozpada sie 50% zwiąkow - brak komunikacji... dobrze, ze moja kobieta nie ma tej obsesji domyślania sie