Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaja161616

libido i pęcherz

Polecane posty

Gość Kaja161616

Witam!!! Biorę Yasminelle od około pół roku i niestety moje libido spadło do poziomu zero... (zaczynam się zastanawiać czy antykoncepcja jest mi jeszcze w ogóle potrzebna ;p). Poza tym od jakichś dwóch miesięcy mam kłopoty z pęcherzem - ciągle mam wrażenie, że chce mi się siku... Nigdy wcześniej nie miałam podobnych objawów (wcześniej stosowałam plastry Evra i strasznie po nich jadłam-przytyłam prawie 10kg). Co Wy na to?

Gość KYTI
Biorę tabsy od 10 miesięcy moje libido też poniżej zeraale z pęcherzem wszystko ok.

Gość Kaja161616
Zastanawiam się tylko czy jest możliwość, że te problemy z libido i kłopoty z pęcherzem same znikną, czy lepiej od razu iść do lekarza i poprosić o coś innego? Jeśli tak, to co polecacie? A tak na marginesie: koleżanka kończy właśnie pierwsze opakowanie Yasminelle i nie dość, że ma straszne kłopoty z wypróżnieniem, jakieś okropne zaparcia itd. (nigdy wcześniej czegoś podobnego nie miała), to jeszcze jakaś bardzo nerwowa się zrobiła :/ Zaczynam więc wątpić czy Yasminelle to taka rewelacja...

Gość KYTI
Aby na tabletkach czyc się dobrze i nie miec skutków ubocznych , konieczne są niestety badania hormonalne , a lekarze przepisują tabsy w ciemno . A potem kobiety mają takie własnie problemy.

Gość Kaja161616
No właśnie, ani przed Evrą, ani przed Yasminelle lekarze (dwóch różnych) nie zalecili żadnych badań :/

badanie hormonalne są potrzebne tylko w przypadku nieregularnych bardzo miesiączek.. lub innych objawach typu zarost lub inne bujne owłosienie. w zapobieganiu ciąży albo na mniej bolesne miesiączki takich badań się nie robi. zaparcia w pierwszym opakowaniu? normalne.. nerwowa? też normalne.. to są zwyczajne skutki uboczne które występują na początku brania tabletek.. ja biorę je 8 miesięcy i też miałam zaparcia, humorki, itp.. jeśli chodzi o libido to mi się strasznie waha.. raz strasznie mi się chce, a raz w ogóle.. a pęcherz? też mogą spowodować częstrze chodzenie do łazienki gdyż nie zatrzymują wody w organiźmie przez co więcej tej wody musi być wydalane.

Gość Kaja161616
Spadek poziomu libido mnie strasznie wkurza, bo po cholerę faszeruję się tabletkami jak nie mam na NIC ochoty? A co do pęcherza, to mam nadzieję, że to minie, bo na razie jest naprawdę kiepsko-prawie cały czas mam wrażenie, że muszę się załatwić i że nie załatwiam się "do końca". To bardzo uciążliwe i jeśli tak dalej będzie to muszę te tabletki zmienić, bo to lekka przesada... Dzięki za odpowiedzi!!! :)

Kaja, Yasmin zawiera środek moczopędny, więc nic dziwnego, że biegasz do wc częściej niż kiedyś. Raczej Ci to nie minie. Poza tym zwiększona praca pęcherza może sprawić, że będziesz \"tkliwsza\" w tych okolicach. Dalej - czy lekarz, przepisując Ci Yasmin, wie, jaką masz krzepliwość krwi, płytki krwi? Bo lek krew zagęszcza, więc nie wszystkie panie mogą go brać (zwiększone niż przy innych tabsach ryzyko zakrzepicy). Sam spadek libido to częsta sprawa po hormonach, widać Yasminelle (i Yasmin, bo to przecież to samo) Ci nie służą. Yasminelle nie jest żadną rewelacją, jest lekiem, jak każdy inny. O tym, że jest rewelacją, przekonują nieetycznie, bo po cichu, przedystawiciele Scheringa, którzy buszują na takich forach (informacja od ginekologa - niezależnego od koncernów, który bardzo się oburzył, jak się o tym dowiedział). Prezenty dla ginów też robią swoje, a Schering hojną firmą jest ;).

w mojej wypowiedzi było H O J N Ą firmą, a tego geniusza informatyki, który robił filtry za jaja powiesić :O

Gość joninini
wiem cos o tym jak poszłam do mojego gina wszystko co miał było od tej firmy wszystko notesiki długopisiki i ...... inne pierdoły i zgadnijcie jakie tabletki dostałam;)to taki sam syf jak inne tabletki trujemy się po prostu

Gość Kaja161616
Czyli co radzicie? Zmieniać?

Gość Kaja161616
Aha, a co do krzepliwości itd. to oczywiście nie wie (lekarz), bo nie miałam robionych żadnych badań...

Zgłaszasz długotrwały problem, czyli nie jest Ci z Yasminelle dobrze. Ja bym zmieniła.

Gość gość
BOt922UAnoOA3hVD09osyH41