Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyttaamm

Czym lepiej myć miejsca intymne? Płynem do higieny intymnej?

Polecane posty

Gość pyttaamm

czy mydłem? Ostatnio używałam płynu do higieny intymnej z oriflame i piekły mnie po nim te miejsca. Dlatego pytam. Gdzieś czytałam że plyn do higieny intymnej powoduje grzybice pochwy, czy to prawda?

Gość dupa blada..............
no jasne że płynem do hig. int. polecam Lactacyd Femina i płyny z Ziaji,

podpisuję się pod dupą bladą ;) lactacyd femina jest bardzo dobrym płynem.

Bardzo częstym błędem popełnianym przez kobiety jest niszczenie naturalnej mikroflory bakteryjnej przez używanie nieodpowiednich środków myjących, co ułatwia bakteriom i wirusom wnikanie w głąb pochwy. Zdecydowanie niewskazane są mydła używane do mycia rąk czy przeznaczone do mycia całego ciała. Środek myjący ma naprawdę bardzo duże znaczenie. Na co dzień do higieny intymnej powinno się używać specjalnie przeznaczonych do tego celu płynów o pH 5,5, czyli o odczynie zbliżonym do środowiska pochwy. Płyny te usuwają naturalną wydzielinę mogącą stanowić podłoże dla rozwoju mikroorganizmów powodujących stany zapalne, a jednocześnie zachowują optymalny odczyn, wilgotność i natłuszczenie skóry i śluzówki. Specjalne podajniki, w które są wyposażone, także mają dobry wpływ na utrzymanie czystości. ze strony www.resmedica.pl.

a mi ostatnio lekarz zalecil myc te okolice takim mydlem z propolisem,takie brązowawe