Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Taaaka Ja

Chcemy mieć dziecko?

Polecane posty

ale ciężkojest nam się zdecydowć. Jestem właśnie na stażu i prawdo podobnie dostane tam etat. Ale jak będę w ciąży to mogą pózniej zle na mnie patrzeć bo odrazu poszłam na urlop. Myśle że powinniśmy jeszcze poczekać aż popracuje tam chociaż z pół roku, ale ja chciała bym już nie chce zabardzo czekać bo to moż się tak odwlekać. Co zrobić?

Gość wiesz mnie też było bardzo cię
żko zdecydować się gorzej, gdy już zdecydowałam się, a tu w ciążę wcale nie jest tak łatwo zajść:(:(:(

Ja właśie wiem że nie zawsze się u da od razu,ale też nie mam 100% pewności że będę mieć tą robote a z jedną wypłatą to troche mało żeby utrzymać dziecko. A będę wiedzieć gdzieś w kwietniu czy mam tą robote.

Gość wiesz mnie też było bardzo cię
wiesz to Twoje życie i Twój wybór:) sama wiesz co jest dla Ciebie najlepsze:) ja żałuję, że tak długo zwlekałam...

nic tak bardzo nie cieszy pracodawcy jak ciąża na dzień dobry, a potem kobiety kwiczą że nikt ich nie chce przyjąć. DZIECINADA !!!! Zdecydowalas sie na pracę TO PRACUJ !!!! Ja staż mam za sobą, teraz drugi raz mam umowę na rok i spokojnie czekam aż wreszcie mnie przyjmą na stałe.

Gość haha 2 lata czekałam aż dostan
ę umowę na stałe by zajść sobie w ciążę i co? zwolnili mnie po miesiącu:O

Gość jak to.........
ja tez uważam ,że ciąża na dzień dobry to zwykłe naciągactwo.Chcesz miec dziecko już? Trudno,zajdź w ciążę i wtedy pracodawca niech zdecyduje kiedyś czy możesz wrócić czy nie.Dziewczyny same są sobie winne.Oszukują,ukrywaja ciąże,pracyją tylko po to żeby mieć zwolnienie, macierzyński i wychowawczy a później psy wieszają na pracodawcach,że dyskryminują osoby w ciąży.Same do tego doprowadzamy drogie panie.

Gość jak to.........
jak mogli cie zwolnić skoro masz umowę na stałe?

dokladnie - STOP ciązowym szantażystkom. Takie zachowanie to zero odpowiedzialności, a przy dziecku PODOBNO trzeba być odpowiedzialnym...

Gość nic nie wchodzi
Skoro moge isc na zwolninienie to czemu nie poco mam sie stresowac w obocie,i tak to nie pracodawca mi placci tylko zus........

taaaaa jasne - idz na L4 zaraz po zobaczeniu dwoch kresek na teście, a potem przez takie leserki lekarze nie wydaja zwolnień, tym, ktore naprawde tego potrzebują

jak to jak? normalnie:O dostałam wypowiedzenie i do widzenia:O proste

Gość jak to.........
miałaś umowę na czas nieokreślony? na stałe? i pozwoliłaś się zwolnić?????!!! Nie ma pracodawca prawa cie zwolnić!!!!!!! a do tej drugiej dziewczyny--------- pracodawca to tez człowiek i pomyśl,że on inwestuje w ciebie ,w twoje wykształcenie.To nie tylko o kase chodzi bo płaci ją ZUS Uczy taką dziewczynę,zapoznaje ze wszystkim a ta po tygodniu kładzie mu L4.I wszystko zaczyna sie od nowa.Tylko wiesz co sie stanie????????On nie zatrudni już młodej dziewczyny tylko chłopaka.A potem jest tragedia i oburzenie,że pracodawca dyskryminuje młode kobiety.

\"miałaś umowę na czas nieokreślony? na stałe? i pozwoliłaś się zwolnić?????!!! Nie ma pracodawca prawa cie zwolnić!!!!!!!\" jak to nie ma prawa? od kiedy umowa na czas nieokreslony jest umowa dozgonną? Pracownik ZAWSZE ma prawo zwolnić (z wyj. ciężarnych), tylko musi to odpowiednio umotywowac i odpowiednio wczesniej powiadomic pracownika.

Gość jak to.........
ja zrozumiałam,że ta dziewczyna była już w ciąży i ją zwolniono:)

napisala ze po miesiącu ja zwolniono, a ciężarna jest chyba chroniona od 3mies (chociaz moge się mylić), wiec nawet gdyby była... ech...trudne czasy nastały

nie no, oczywiście, że nie byłam w ciąży napisałam, że czekałam 2 lata żeby dostać umowę na czas nieokreślony i wtedy chciałam zajść w ciążę, ale zwolnili mnie po miesiącu:O

to rzeczywiscie nieciekawa sytuacja. ja póki co czekam...ale nie wiem jak to będzie. Jednego jestem pewna - moje potencjalne dziecko nie moze miec bezrobotnej matki (bo na faceta nie ma co liczyć - w życiu bywa różnie, przekonalam sie o tym zarowno osobiscie jak i \"oglądowo\").

ja na swojego spokojnie mogę liczyć:) mam to szczęście:) chciałam tylko uzmysłowić tym wszystkim, które to krzyczą jacy to pracodawcy są wspaniałomyślni i dobroduszni, a kobiety okropne, bo zachodzą w ciążę:O no jak one mogą? przecież to zbrodnia:O do cholery! mam prawo zostać matką wtedy kiedy chcę, a nie wtedy, gdy zdecyduje o tym pracodawca! choć prawda jest taka, że to dzisiejsza rzeczywistośćw tym kraju zdecydowała za mnie, że w wieku prawie 30-tu lat nadal nie mam dzieci:O nie warto być fair w pracy, mój przykład jest tego ewidentnym przykładem:O

no ale wez pod uwage ze autorka nie przepracowala jeszcze pol roku...moim zdaniewm to lekkie przegięcie. Poza tym podejrzewam ze jest nauczycielka (w kwetniu wiadomo juz mniej wiecej kto ile bedzie mial godzin i czy nadal sie utrzyma), wiec być moze zaczyna dopiero drugi miesiąc pracy... Ps. KAŻDY facet moze nagle odejsc - zwiazek to nie ubezwłasnowolnienie

przykro mi, że masz za sobą tak bolesne doświadczenia:( ale głowa do góry:) nie mówię, że znajdziesz takiego chłopa jak mój, bo mój jest naprawdę wyjątkowy;):D ale jeśli będzie choć trochę podobny do mojego, to będziesz miała wielkie szczęście:) na mojego mogę liczyć zawsze:)

facet to jeszcze nie jest aż takie zmartwienie - najbardziej boję sie ciązy, bo po zoperowanej wadzie serca, dwóch poronieniach i z anemia na pewno nie będzie to czas \"radosnego oczekiwania\" :( dlatego wlasnie teraz pracuje najlepiej jak potrafie, bo potem moge miec ponad roczną przerwę.

ja jestem już w takim wieku, że nie mam na co czekać jednak rzeczywiście to nie taka prosta sprawa zajść w ciążę i urodzić dziecko:O

ja za mies koncze 25 wiec jeszcze niby nie jest tak najgorzej ale nigdy nie wiadomo...

dla mnie to spora różnica:) więc wszystko jeszcze przed Tobą:) zobaczysz, że wszystko będzie dobrze tylko musisz chcieć:) ale nie odkładaj tego jak ja, wiecznie na później...

Gość ojej jjjjjjj
ja musze czekac jeszcze rokz ta decyzja a nie ukrywam,ze pragne miec dzidziusia jak najszybciej. pracuje w swojej firmie juz 1,5 roku a umowe na stale dostane na koniec przyszlego no ale zrobic, wazniejsza przyszlosc malenstwa...

ZaczeĹam drugie póŠroku staĹźu. Szefowa moja zdaje sobie sprawe Ĺźe moge zajĹÄ w ciÄĹźe,sama ma cĂłrke w podobnym wieku co ja. Mimo to Ĺźe kobieta rozumie to troche gĹupio mi lecieÄ odrazu na zwolnienie.

Gość ojej jjjjj
taka ja nic dziwnego,ze głupio isc od razu na zwolnienie ale moga sie wkurzyc i nie bedziesz miala gdzie wracac...