Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja-alicja

Depilacja okolic bikini - POMOCY!

Polecane posty

Gość alicja-alicja

Witam, Dziewczyny podpowiedzcie czym najlepiej depilowac okolice bikini? stosowałąm do tego zwykłą golarkę dla kobiet, ale mam po tym takie małe krosteczki i zaczerwienienie (bardzo nieładnie to wygląda). Czym depilowac oklice bikinieżeby to wyglądało jakoś w miarę normalnie. POdpowiedzcie proszę.

Gość Kazda Ci tu cos innego
poradzi... Ja kiedys sprobowalam plastrami. Kolezanka mnie namowila :D Nie dosc, ze wylam jak odrywalam, to potem polala sie krew, chodzilam jak kaczka i mialam przez ponadz tydzien siniaki :D Wiec zostalam przy golarce... Juz wole te krostki :P

Gość Kazda Ci tu cos innego
chodzi mi o to, ze sama musisz wyprobowac rozne metody :)

Gość chyba nic nie działa
Ja jeszcze nie znalazłam sposobu na depilacje tych miejsc tak aby wszystko było OK. Nawet po kosmetyczce miałam wrastające włoski - to dopiero koszmar!! Próbowałam: -depilator (ból, podrażnienia po depilacji, wrasatające włosy - to dopiero okropnie wygląda) -wosk (j.w.) -krem do depilacji (podrażnienia) -maszynka (podrażnienia, krostki) -penseta (czasochłonne, wrasatjące włoski)

Gość no to co z tym
tez probowalam wszystkiego i ostatecznie zostalam przy maszynce

Ja też zostałam przy maszynce, a jak nie użyłam raz żadnych kremów do tego, tylko samej wody, to, o dziwo, nie miałam krostek:D

Gość wysokie obcasy26
woskiem u kosmetyczki

Ja po depilacji też mam straszne podrażnienia. Ostatnio spróbowalam trochę inaczej (jak masz skąpą bieliznę to raczej odpada): wzięłam nożyczki i wszystkie wloski bardzo krotko ścięlam. Efekt nawet dobry, a przynajmniej 0 podrażnień

Gość oh yeah oh yeah
pasta cukrowa

Gość jajaaaaa
a u mnie krostki poojawiaja sie po goleniu maszynka... ale nie od razu, tylko gdy na drugi dzien pojde sie wykapac, pojawiaja sie podraznienia.. ropne krostki.. tez tak macie? wlasnie po zetknieciu skory z woda?

oj tak, wszystkiego trzeba samemu spróbować.. wiem coś o tym.. :o po kilku latach golenia, depilowania kremami do depilacji, depilaotrem (przy znieczuleniu emlą), woskiem i raz pastą cukrową, po siniakach, wrastających włoskach na potęgę i odrastaniu kłaków już KILKA godzin po goleniu, zrujnowałam się na laser.. nawet jeśli będę musiała powtarzać co jakiś czas zabiegi to i tak jest warte swojej ceny. na razie jestem po 1 zabiegu, w sobotę ma 2. wyrosło mi od czasu zabiegu na całej strefie bikini może ze 25 włosków.. ze 3 mi wrosły (bo są osłabione po potraktowaniu laserem) ale to i tak mniej niż po depilacji czy goleniu było wcześniej