Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadziejka4793

Jakie jedzenie na poprawe CERY?

Polecane posty

Gość madziaraaaaaaaaa
ja tesh zmagam sie z moja cera. i ogolnie to nie polecane sa przy tradziku: ostre przyprawy czekolada...ogolnie nie jadam slodyczy , uzywki typu alkochol i papierosy ..podobno nabial tesh niezdrowy. ja objadam sie produktami przyspieszajacymi przemiane materii typu pelnoziarnicte pieczwo, otreby do jogurtu

Ja generalnie jem to na co mam ochote, ale np. nie jadam hamburgerów, pizzy itd, ale jadłam 20 min temu kawałek czekolady. Lecze sie u dermatologa, biore antybiotyki i dzis byłam na 3 zabiegu mikrodermabrazji. Tak bardzo chciałabym juz moc zyc normalnie tak jak wiekszosc nastoltków

Gość ej powaznie
Zero tłuszczów, cukrów. Nic smażonego i pieczonego. Duużo wody mineralnej, owoców i warzyw. Już po około 2 tygodniach cera się poprawi. I na dodatek będziesz dbała o linię :D

Ja wiem wiem bo chodze do gastronomika! A z drugiej strony u mnie w szkole trudno unikac n. pieczonego jak na lekcjach aktualnie mamy smazone ryby, które sami przyzadzany i spozywamy! Ale mi chodziło w pytanko o szczegóły bo wiem ze np. bardzo dobre na cere sa morele, a co poza nimi?

wiesz raczej nie wierz ze jedzenie cokolwiek ci pomoze. Ja nagle z hamburgerow i slodyczy przezucilam sie na: ryby, kurczaka, owoce, warzywa pije 2 litry wody dziennie, jem otreby siemienie ,oliwe z oliwek,kielki itd, a nie jadam wogole soli, slodyczy, smazonego (mieso tylko gotowane) jem tak 2,5 miesiaca a cera sie ani troche nie poprawila

Mozliwe, ale tez duzo zalezy od taki jaki kto ma typ tradziku! Zamówiłam sobie mydełko z nanosrebrem jest bardzo chwlone, zobaczymy, tylko ze pozostaje nadal problem przebarwien ;/

na powyższe zagadnienie należy spojrzeć holistycznie. W związku z tym zapraszam na poniższą www Ale dla leniwych przytoczę kilka punktów: 1.prawidłowe odżywianie 2.wysiłek fizyczny rekreacyjny na poziomie potu 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne Jest jeszcze humorystyczne podejście do tematu: 1.taniec 2.gimnastyka 3.pływanie 4.sport miłosny

Gość ten sport miłosny brzmi
najbardziej kusząco;)

Gość ten sport miłosny brzmi
najbardziej kusząco;)

Gość gość
Trudno powiedzieć jakie - mnie pomógł po prostu krem odbudowujący HB - naturalny. To oczywiście trochę trwało, ale docelowo ta zmiana była zdecydowana. W tym momencie mogę powiedzieć, że sama cera jest w stanie optymalnym. To była duża przemiana.